Dubbel voor Max Van Splunteren in Assen

Dubbel voor Max Van Splunteren in Assen

  • Twee zeges en de leiding in de tussenstand voor Van Splunteren
  • Derdaele heeft het moeilijk in Assen
  • Geris en Saelens schitteren in Klasse B

Na anderhalve maand rust mochten de deelnemers aan de Porsche Carrera Cup Benelux dit weekend in actie komen op het beroemde TT Circuit in Assen. Ook deze vierde meeting van het seizoen werd in het prestigieuze kader van een DTM-weekend afgewerkt. Meteen een knaller om de tweede seizoenshelft te beginnen!

Race 1: Van Splunteren verslaat Hartog

Het minste wat kan worden gesteld is dat het Benelux-kampioenschap zijn deel van het spektakel heeft verzorgd. Na een demorun in de straten van Assen op donderdag baarde de snelste monomerkencup uit de Lage Landen al van bij de eerste kwalificaties opzien. Loek Hartog (Bas Koeten Racing) zette de snelste tijd neer, voor Max Van Splunteren (Team GP Elite), maar het verschil bedroeg slechts 82 duizendsten van een seconde!

De verwachtingen voor een spannende eerste race op zaterdag werden dan ook ingelost. Deze keer was het Max Van Splunteren die aan het langste eind trok. Na een mislukte start van polesitter Hartog nam de Nederlander meteen de leiding in handen, om die nadien niet meer af te geven. Zijn 16-jarige landgenoot kon halverwege de race opnieuw in het spoor komen, maar slaagde er niet in om de leider te passeren. Hartog moest uiteindelijk tevreden zijn met de tweede plaats, op drie tienden van een seconde van de winnaar.

Achter het leidende duo reed een andere jonge wolf zich in de kijker. Ondanks een tijdstraf van vijf seconden – wegens valse start – wist Kay Van Berlo (Bas Koeten Racing) toch de derde podiumplaats te veroveren, voor Dylan Derdaele (Belgium Racing) en Jesse van Kuijk (Team GP Elite).

Ook de rijders uit Klasse B zorgden voor spektakel, met een mooi duel tussen Ziad Geris (Team GP Elite) en Roger Grouwels (RaceArt). Nederlander Geris nam al snel het voortouw en wist die eerste plaats tot het eind te behouden, voor Grouwels en Bas Barenbrug (RaceArt). Belg Nicolas Saelens deed een minder goede zaak, want de leider in de tussenstand werd het slachtoffer van een lekke band en moest tevreden zijn met een vijfde plaats, achter Yves Noël (Car Tuning Lesse Motorsport).

 

Race 2: Van Splunteren zorgt voor bevestiging

Max Van Splunteren, winnaar van de eerste race en polesitter voor de tweede, liet de kans op een perfect weekend niet schieten. De rijder van Team GP Elite werd in Race 2 nooit verontrust en scoorde opnieuw een zege. Zijn vierde overwinning van het seizoen was meteen ook goed voor de leiding in de tussenstand.

Hoewel Van Splunteren de race duidelijk domineerde was de strijd voor de eerste ereplaats boeiend om volgen! Zowel Loek Hartog, Kay Van Berlo, Xavier Maassen (DVB Racing), Jesse van Kuijk als Dylan Derdaele maakten op een gegeven moment aanspraak op de zilveren medaille. Uiteindelijk was het Kay Van Berlo die als tweede finishte. De 18-jarige Nederlander profiteerde van een tijdstraf van vijf seconden voor Loek Hartog (track limits), waardoor ook Xavier Maassen een plaatsje opschoof en als derde werd geklasseerd. Verder volgden Hartog, Jesse van Kuijk en Lucas Groeneveld (Team GP Elite). Dylan Derdaele, die nog eens langs de pitstraat moest passeren, viel uiteindelijk terug naar een tiende plaats algemeen.

Nicolas Saelens, daags voordien nog de pechvogel, kon op zondag de scheve situatie in Klasse B rechtzetten. De Belg wist Ziad Geris en Roger Grouwels voor te blijven en kon zo ook de leidersplaats in de tussenstand van de Gentlemen Drivers behouden. Bas Barenbrug en Yves Noël finishten als vierde en vijfde.

“Dit was opnieuw een schitterend weekend!”, stelde een verheugde Severine Ulenaers, Operations Manager van de Porsche Carrera Cup Benelux. “De samenwerking met de mensen van de DTM verliep op rolletjes en we zijn heel trots op wat onze rijders op het circuit hebben laten zien. Het publiek kon volop genieten van twee races op hoog niveau!”

De karavaan van de Porsche Carrera Cup Benelux richt zich nu op de voorlaatste meeting van het seizoen, die van 13 tot 15 september op de Nürburgring op het programma staat. Voor de derde keer dit jaar komen de rijders in actie in het kader van een DTM-weekend.

 

Kalender Porsche Carrera Cup Benelux

 

3-4 mei: Circuit Spa-Francorchamps – FIA WEC Spa

17-19 mei: Circuit Zolder – DTM

7-9 juni: Circuit Zandvoort – Pinksterraces

19-21 juli: TT Circuit Assen – DTM

13-15 september: Nürburgring – DTM

28-29 september: Circuit Barcelona – Blancpain GT Series

Contacteer ons
Over Porsche

Profiel van de groep

D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen op internationaal niveau, alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen zich kunnen ontwikkelen als marktleider in hun sector of in hun regio's. De Groep heeft momenteel drie activiteiten die opgebouwd werden rond sterke merken:

  • D'Ieteren Automotive verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het is de grootste autoverdeler in België, met een marktaandeel van ongeveer 21% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,4 miljard EUR en 113,0 miljoen EUR in 2018.
  • Belron (voor 54,10% eigendom) streeft een duidelijke doelstelling na: “het verschil maken door de problemen van klanten met veel zorg op te lossen”. Belron is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing. De onderneming is actief in 35 landen, via volle dochterondernemingen en franchises, met marktleidende merken – zoals Carglass®, Safelite® en Autoglass®. Daarnaast beheert Belron voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeringsklanten. De onderneming breidde haar diensten ook uit tot de sector van de herstelling en vervanging van voertuig- en woningschade. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,8 miljard EUR en 225,7 miljoen EUR in het boekjaar 2018.
  • Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 115 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 174,1 miljoen EUR en 28,6 miljoen EUR in 2018. 

Porsche
Grand'route | Grote baan 395
1620 Drogenbos