EXCLUSIEVE TENTOONSTELLING "PORSCHE, DRIVEN BY DREAMS" IN AUTOWORLD

EXCLUSIEVE TENTOONSTELLING "PORSCHE, DRIVEN BY DREAMS" IN AUTOWORLD

Al 75 jaar laat Porsche dromen!

Autoworld stapt mee in die droom met de eindejaarexpo "Porsche, Driven By Dreams",
van 8 december 2023 tot 25 februari 2024.

Reeds 75 jaar bouwt Porsche droomwagens.

Na de expo ‘Porsche - Electric to Electric’ in 2013 en ‘Porsche 70 Years’ in 2018 zet Autoworld z’n succesvolle samenwerking met Porsche België en het Porsche Museum in Stuttgart verder. Met een nooit eerder geziene verzameling van exclusieve Porsches, thematisch verzameld in een unieke setting, word je meegenomen in de overweldigende droomwereld van Porsche.

Daarbij gaat de storytelling veel verder dan enkel de wagens...

Naast de prachtige auto's richt de tentoonstelling zich ook op de mensen achter het merk. Mensen die, net als Ferry Porsche, altijd in hun dromen zijn blijven geloven, grootse dingen hebben bereikt en grootse ideeën hebben verwezenlijkt. De verhalen van internationale en Belgische persoonlijkheden worden belicht in de verschillende themagroepen. Voorbeelden zijn Jacky Ickx, Johan Dirickx, Thierry Boutsen, Laurens Vanthoor, André Lotterer...

Unseen: from Concept to Model

Werkelijkheid begint vaak met een droom. Elke Porsche met een concept.

Autoworld verzamelde 9 nooit eerder in België geëxposeerde Porsche concept cars en toont die broederlijk naast het productiemodel.

Van de 984 die de Boxster zou worden tot het prototype van de Taycan die droomt van een alternatieve toekomst, via de 989 (het Panamera project), de 959 group B studie, de 911 Vision Safari en nog veel meer modellen. 

911 Line Up 60th Anniversary

911. Het cijfer van de ultieme droomauto wordt 60.

Uiteraard vormt de 911 een apart thema binnen de expo "Porsche, Driven By Dreams" met andermaal een unieke verzameling die de 8 generaties Neunelfer omslaat.

Art

"Porsche, Driven By Dreams" wil meer zijn dan droomwagens.

De vermaarde Belgische street artist Vexx, bekend van de eveneens tijdelijk aanwezige Porsche Vision Gran Turismo die tot 8 januari 2024 te bezichtigen zal zijn, zal op 7 en 8 december exclusief voor Autoworld aanwezig zijn met een animatie rond Porsche.

Een andere artiest, gerenommeerd fotograaf Bart Kuykens, zal z’n werken exposeren, waarin de Porsche 911 steevast een prominente rol speelt.

Heritage

Ferdinand Porsche liet 75 jaar geleden z’n absolute droom in vervulling gaan door z’n eigen droomwagen te bouwen.

Die droom is intussen geschiedenis geworden. Van de allereerste 356 ‘Gmund,’ gebouwd in een schuur in het gelijknamige dorpje in Oostenrijk, tot andere klassiekers die mee Ferdinand Porsche’s droom in werkelijkheid hebben omgezet.

Motorsport

Andere merken kunnen slechts dromen van het succes van Porsche in de motorsport. Porsche bezorgt zijn tegenstanders steevast een spreekwoordelijke nachtmerrie.

De 991 RSR, 991 GT1, 919 Hybride en de Formule E Gen 3 zijn slechts enkele van de getoonde racewagens die van Porsche het meest succesvolle racewagenmerk hebben gemaakt.

Uiteraard wordt de Belgische inbreng niet vergeten met racewagens bestuurd door legendarische coureurs als Jacky Ickx, Thierry Boutsen en Laurens Vanthoor.

De wereld van de Dakar-Rally

Het was Jacky Ickx die Porsche van de befaamde Dakar-rally liet dromen. Een droom die andermaal werkelijkheid werd met onder meer de 959 met Rothmans-kleuren.

Porsche eert de succesvolle Dakar-modellen met de recente 911 Dakar, de 911 GT3 Rally in D'Ieteren-kleuren en de 953 Dakar.
Autoworld eert de Porsche’s succesvolle Dakar-verleden in een apart, zanderige universum van de expo.

Kids Corner

De jongste bezoekers kunnen in de aparte ruimte ingericht voor workshops volgen waar ze de Porsche van hun dromen kunnen bouwen.

Ter inspiratie staat er een levensgrote Porsche in Lego tentoon. En wie weet wordt de volgende Belgische Le Mans-winnaar met Porsche wel ontdekt op onze race simulator.

Permanente collectie

Tijdens de drie maand durende expo "Porsche, Driven By Dreams" blijft de permanente collectie van Autoworld te bewonderen. Ook het restaurant ‘Bagnole’ blijft uiteraard open voor het publiek, net als de museumshop met een uitgebreide Porsche collectie, ideaal voor de feestdagen.

8 december: Persmoment

Een persmoment zal plaatsvinden op vrijdag 8 december om 10u bij de opening van de expositie. De agenda van die dag is de volgende:

  • Om 11u00: geleid bezoek van de expositie
  • Om 12u30: Lunch bij brasserie Bagnole in Autoworld
  • Om 18u00: Preview night voor het grote publiek met tal van animaties

Voor praktische redenen vragen wij u om press@autoworld.be te contacteren om u aanwezig zal zijn voor het geleid bezoek, de aansluitende lunch en/of de Preview Night.

8 december: Preview Night

Op 8 december 2023 organiseert Autoworld een exclusieve Preview Night. 

U kan deel uitmaken van een uniek droomevent onder gelijkgestemde Porsche-zielen. Naast het bezichtigen van de expo zal een DJ, een cocktailbar, een nagelstudio met alle 911-kleuren voor animatie instaan, terwijl de wereldvermaarde artiesten Vexx en Bart Kuykens ter plaatse exposeren, kunst creëren en signeren.

Dit alles ondersteund door een Sound Night waarbij Porsche z’n unieke geluid doorheen Autoworld zal laten horen. Er zal zelf geracet kunnen worden in een Gran Turismo simulator, waarbij de winnaar een mooie prijs krijgt. De Kerstversiering zal ook een uniek Porsche-tintje krijgen. 

Meer info of de website van Autoworld

Contacteer ons
Liana Picard PR Manager Porsche Belgium, D'Ieteren Automotive N.V/S.A.
Liana Picard PR Manager Porsche Belgium, D'Ieteren Automotive N.V/S.A.
Over Porsche

Press room Porsche Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden. Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.porsche.be. 

Profiel :

D'Ieteren Group:

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.

Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/

D'Ieteren:

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al meer dan 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy

© 2024 D'Ieteren Group SA/NV. Alle rechten voorbehouden.

Wettelijke Informatie :  https://www.dieteren.be/media/rx0pzkmh/wettelijke-informatie.pdf 

Porsche
Grand'route | Grote baan 395
1620 Drogenbos