Festival of Dreams op circuit van Hockenheim tweede afspraak van de Porsche Carrera Cup Benelux 2023

Festival of Dreams op circuit van Hockenheim tweede afspraak van de Porsche Carrera Cup Benelux 2023

  • Uitzonderlijke meeting om de 75ste verjaardag van de legendarische autobouwer te vieren
  • Strijd op alle fronten in snelste merkencup van de Benelux

 

Zonhoven, 05 juni 2023. Voor de tweede meeting van het seizoen 2023 trekt de Porsche Carrera Cup Benelux richting Duitsland en meer bepaald naar Hockenheim. Op het illustere F1-circuit staan in het kader van het Festival of Dreams twee races van de Porsche Carrera Cup Benelux op het programma. Het hele weekend wordt een totale Porsche-beleving, met diverse races, een live-uitzending van de eeuweditie van de 24 Uur van Le Mans en dat alles in een kader dat van A tot Z Porsche uitademt. Glenn van Parijs, die voor August by NGT uitkomt, heeft de eer en het genoegen om als leider in het kampioenschap naar dit bijzondere evenement te trekken, maar de concurrentie is klaar om te scoren. Afspraak dus zaterdag en zondag 10 en 11 juni voor autosport van de bovenste plank.

 

In 1948 startte Ferry Porsche een prachtig autoverhaal met de bouw van zijn eerste sportwagen, de

Porsche 356 'No. 1' Roadster. Het was de geboorte van een legendarisch merk en Ferry Porsche legde zo de basis voor een menselijk, technologisch en sportief avontuur dat nu al 75 jaar lang duurt en mensen wereldwijd begeestert: dat van Porsche. “75 jaar Porsche staat voor pioniersgeest, passie en dromen. Wij vieren dit samen met mensen die zich door dromen laten inspireren”, aldus Oliver Blume, voorzitter van de Raad van Bestuur van Porsche AG bij het begin van dit jaar. Het Festival of Dreams in Hockenheim is één van de hoogtepunten van dat geweldige feestjaar, dat ook 60 jaar Porsche 911 en 100 jaar Le Mans omvat.

 

Wij zijn ontzettend vereerd dat we met de Porsche Carrera Cup Benelux op het Festival of Dreams aanwezig zijn”, aldus OIivier Aerts, Series Manager van de Porsche Carrera Cup Benelux. “Er wordt uiteraard geracet, met naast onze derde en vierde wedstrijd van het seizoen ook races van de Porsche Carrera Cup Deutschland en de ADAC GT. Maar ook liefhebbers van Classic Porsche-modellen komen aan bod, terwijl heel de paddock van Hockenheim Porsche zal uitademen. Verder zijn er optredens en de live-uitzending van de honderdjarige 24 Uur van Le Mans. Dit event is zonder meer een van de hoogtepunten op onze schitterende kalender van 2023.

 

Sportieve strijd op alle fronten

 

Na de afspraak in Spa telt Glenn van Parijs 47 punten en dat is er exact één meer dan Robert de Haan (Richardson Racing), de winnaar van de Porsche Sprint Challenge Southern Europe. Achter hen moeten zij vooral naar Sam Dejonghe (RedAnt Racing), Flynt Schuring (Huber Racing) en Paul Meijer (Hans Weijs Motorsport) kijken. Een opvallende nieuwkomer bij de PRO-rijders is Bertrand Baguette, de regerende kampioen in de Japanse Super GT en voormalig wereldkampioen FIA WEC LMP2 en World Series by Renault 3.5. Hij doet het in de kleuren van August by NGT. Robert De Haan is ook leider in de Rookie Division, voor Flynt Schuring.

 

In de klasse PRO-AM zijn de verschillen bijzonder klein, met achter leider Ryan Ratcliffe (Revs Motorsport) een omvangrijke groep achtervolgers. Aaron Mason (Revs Motorsport), Sacha Norden (Team GP Elite), Didier Glorieux (Speedlover), maar ook de rijders van Baporo Motorsport, Joan Vinyes en Jaime Font, maken aanspraak op een topresultaat, net als AM-kampioen van 2022, Sébastien Lajoux.

 

De enige rijder die in Spa-Francorchamps twee zeges op zijn palmares kon inschrijven was nieuwkomer Ralph Poppelaars (Hans Weijs Motorsport) in de AM-class. Hij leidt logischerwijze dan ook in de AM Class, voor Philippe Wils (RedAnt Racing), Cedric Chassang (Team GP Elite), Luc Vanderfeesten (RedAnt Racing) en Marc Waechter (DUWO Racing). Wij zijn ook zeer verheugd Wim Meulders (speedlover) terug in de rangen van de Porsche Carrera Cup Benelux te mogen ontvangen.

 

Last but not least is August by NGT de eerste leider in het teamkampioenschap, voor Richardson Racing en Huber Racing.

 

Na de vrije trainingen werken de deelnemers van de Porsche Carrera Cup Benelux vrijdagavond 9 juni om 16u30 hun kwalificatiesessie af, terwijl de races om 10u10 op zaterdag en 10u50 op zondag starten. Beide wedstrijden kunnen via de Facebook-pagina en het Youtube-kanaal van de Porsche Carrera Cup Benelux live gevolgd worden.

 

PCCB2023_round 2_provisional entry list.pdf 95 KB

 

 

Over Porsche

Press room Porsche Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden. Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.porsche.be. 

Profiel :

D'Ieteren Group:

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.

Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/

D'Ieteren:

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al meer dan 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy

© 2024 D'Ieteren Group SA/NV. Alle rechten voorbehouden.

Wettelijke Informatie :  https://www.dieteren.be/media/rx0pzkmh/wettelijke-informatie.pdf 

Porsche
Grand'route | Grote baan 395
1620 Drogenbos