Geen maat op Bouvy/Coens en familie Redant

Geen maat op Bouvy/Coens en familie Redant

 • Hete omstandigheden in eerste drie uursrace van het seizoen
 • No Speed Limit Porsche de beste in 911 klasse
 • RED ANT Racing pakt opnieuw zege in Cayman Clubsport klasse
 • De weergoden hadden voor de eerste race over drie uur voor de Porsche Endurance Trophy prachtige zomerse omstandigheden gereserveerd. In temperaturen die ver boven de dertig graden lagen mochten de Porsches van het Belcar Endurance Championship voor de derde keer dit seizoen een knappe strijd uitvechten.

   

  Tijdens de kwalificaties werd de pole in de 911 klasse neergezet door Frank Beliën. Hij deelde de #6 Speedlover Porsche met zoon Christophe. Beliën was als enige van de Porsches onder de 1'35 weten te duiken. Helaas voor de familie Beliën kwam de wagen niet ongeschonden uit die kwalificatiesessie – een late crash in de Jacky Ickx-chicane vernielde de voorsteven van de bolide. Er zat niets anders op dan forfait te geven voor de race.

   

  Zo was de beste startpositie in de Porsche Endurance Trophy voor de #991 Porsche van No Speed Limit, de wagen van het duo Fred Bouvy/Damien Coens. Zij waren nipt (vijf honderdsten van een seconde!) voor de #3 THEMS Racing by EMG Motorsport Porsche 911 van het duo Nicolas Vandierendonck/Filip Teunkens weten te blijven.

   

  De twee duo's zouden de hele wedstrijd lang de 911 Klasse domineren. Het verschil tussen de twee Porsche varieerde naargelang de timing van de pitstops en de neutralisaties van de wedstrijd - de safety car kwam immers tot drie keer toe voorrijden. Bouvy en Coens hielden echter zo goed als de hele wedstrijd het heft in handen, en scoorden uiteindelijk ook hun tweede seizoenszege, na twee weken geleden al de tweede race in het kader van het Zolderse DTM-weekend te hebben gewonnen. Teunkens en Van Dierendonck mochten op het tweede podiumtrapje, de Speedlover Porsche van Wim Meulders en Rik Renmans haalde het einde niet.

   

  In de Cayman Clubsport klasse was de beste startpositie voor de #777 PG Motorsport Cayman Clubsport van Niels Nipperus – een van de rijders uit het Porsche Recruitment Program – en Lars Poell. Het duo reed in de aanvangsfase lange tijd aan de leiding, maar echt wegrijden van de concurrentie zat er niet in. De #700 RED ANT Racing bolide van vader en zonen Redant en de #711 DVB Racing Cayman van Ad Geerts, Luc Vanderfeesten en Sven Van Laere bleven de druk immers hoog houden.

   

  Iets na halverwege de race namen de Redants de leiding in de Cayman Clubsport-klasse in handen,  en toen ze met ruime voorsprong uit de laatste neutralisatie kwamen – op zowat 40 minuten voor het eind – kon Yannick Redant rustig de laatste stint afwerken. De Cayman Clubsport van RED ANT Racing pakte zo zijn tweede zege van het jaar en kwam deze keer zelfs als derde Porsche algemeen over de streep.

   

  De strijd voor de tweede plaats in de Cayman Clubsport klasse werd uiteindelijk nog spannend, maar op de streep hield Niels Nipperus nog anderhalve seconde over op Sven Van Laere. De #701 GP Elite Cayman haalde het einde niet.

   

  De deelnemers van de Cayman Clubsport klasse hoeven niet te lang te wachten voor hun volgende races: die staan volgend weekend al op het programma. In het kader van de Pinksterraces op Circuit Zandvoort worden twee wedstrijden van 50 minuten afgewerkt. Half juli is de 911 Klasse er dan ook opnieuw bij, als in het voorprogramma van de 25 Uur VW Fun Cup een race over 180 minuten op de agenda staat.

   

  (einde)

   

   

  Kalender Porsche Endurance Trophy (911 Klasse)

   

  3 april: Circuit Spa-Francorchamps – Test day

  17-19 mei: Circuit Zolder - DTM (2x 60 minuten)

  1-2 juni: Circuit Zolder - Superprix (180 minuten)

  12-13 juli: Circuit Spa-Francorchamps - 25 Uur VW Fun Cup (180 minuten)

  8-11 augustus: Circuit Zolder - Eleven Sports 24 Hours of Zolder

  4-6 oktober: Circuit Zolder - American Festival Nascar Finals (125 minuten)

  18-20 oktober: TT Circuit Assen - Final Races (125 minuten)

   

   

  Kalender Porsche Endurance Trophy (Cayman ClubSport Klasse)

   

  3 april: Circuit Spa-Francorchamps - Official roll-out

  17-19 mei: Circuit Zolder - DTM (2 x 60 minuten)

  1-2 juni: Circuit Zolder - Superprix (180 minuten)

  7-9 juni: Circuit Zandvoort – Pinksterraces (2 x 50 minuten)

  12-13 juli: Circuit Spa-Francorchamps - 25 Uur VW Fun Cup (180 minuten)

  4-6 oktober: Circuit Zolder - American Festival Nascar Finals (125 minuten)

  18-20 oktober: TT Circuit Assen - Final Races (125 minuten)

Contacteer ons
Over Porsche

Press room Porsche Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden. Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.porsche.be. 

Profiel :

D'Ieteren Group:

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.

Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/

D'Ieteren:

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al meer dan 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy

© 2024 D'Ieteren Group SA/NV. Alle rechten voorbehouden.

Wettelijke Informatie :  https://www.dieteren.be/media/rx0pzkmh/wettelijke-informatie.pdf 

Porsche
Grand'route | Grote baan 395
1620 Drogenbos