Gelijkspel voor Morris Schuring en Loek Hartog op de Nürburgring

Gelijkspel voor Morris Schuring en Loek Hartog op de Nürburgring

  • DTM-manche op de Nürburgring decor voor tweede meeting van Porsche Carrera Cup Benelux en Porsche Sprint Challenge Benelux
  • Duel Hartog-Schuring animeert de Cup-races
  • De Sprint Challenge Benelux krijgt drie verschillende winnaars in Pro-Am
  • Vermeulen domineert GT4

Morris Schuring en Loek Hartog waren tijdens de seizoenstart van de Porsche Carrera Cup Benelux in Zolder al de absolute smaakmakers, en bevestigden de hoge verwachtingen tijdens de tweede meeting, op de Nürburgring. In het kader van de prestigieuze DTM wisten de jonge Nederlanders in de twee races van 30 minuten die op het programma stonden elk één zege te boeken.

Na deze Duitse etappe kan Loek Hartog (17 jaar) evenwel wat spijt koesteren. In de eerste race verloor de rijder van Bas Koeten Racing zijn eerste plaats wegens het niet respecteren van de track limits. Door een tijdstraf van vijf seconden werd hij uiteindelijk als tweede gerangschikt, na dubbele polesitter Morris Schuring (15 jaar), die bij zijn eerste seizoen in de autosport heel wat indruk maakt.

In de tweede race zette de Junior van de Porsche Carrera Cup Benelux met een zege de scheve situatie recht. Na van op een tweede plaats uitstekend te zijn gestart, wendde hij al zijn ervaring aan om zijn concurrent van Team GP Elite af te houden. Zo hangen de bordjes opnieuw gelijk: in de tussenstand tellen de jonge wolven nu allebei evenveel punten en ook elk twee overwinningen. Er zitten in de snelste monomerkencup van de Benelux hoogstwaarschijnlijk nog enkele mooie duels aan te komen!

Achter de twee speerpunten uit de Pro-categorie leverden de rijders uit Pro-Am en Am een felle strijd voor de derde podiumplaats algemeen. Op zaterdag toonde de Nederlander Tijn Jilesen (PG Motorsport/Pro-Am) zich de snelste, voor Luxemburger Carlos Rivas (Black Falcon/Pro-Am) en zijn landgenoot Huub van Eijndhoven (JW Raceservice/Pro-Am). ’s Anderendaags wist een uitstekende Jaxon Verhoeven (Speedlover/Am) de bronzen medaille te veroveren. Na een hele spannende strijd met de ervaren Rivas en van Eijndhoven wist de Nederlander ze voor te blijven. Indrukwekkend voor wat amper zijn tweede raceweekend met de 911 GT3 Cup was!

In afwezigheid van Gilles Smits, weerhouden door andere verplichtingen, wist de familie Verhoeven (Jean-Pierre en Jaxon) in de Am-klasse met twee overwinningen de volle pot te scoren.

Porsche Sprint Challenge Benelux: uiteindelijk toch Rivas

Alles rijders uit de Pro-Am en Am-klassen wisten tijdens de twee sprintraces van de Cup ook hun puntentotaal in de nieuwe Porsche Sprint Challenge Benelux aan te dikken. Bleef er nog een race van 55 minuten met verplichte pitstop, die als scherprechter kon fungeren.

In deze wedstrijd van iets langere adem toonde nieuwkomer Huub van Eijndhoven zich de snelste, maar een tijdstraf van 30 seconden na een te korte pitstop deed hem naar de zesde plaats terugvallen. Jammer, want op dit voor hem nieuwe circuit bleek zijn snelheid en regelmaat veelbelovend.

Zo kwam de zege in handen van Carlos Rivas. De Pro-Am kampioen van de Duitse Cup ging Tijn Jilesen en de Belg Nicolas Vandierendonck (EMG Motorsport/Pro-Am) vooraf. De Porsche 911 GT3 Cups van vader en zoon Verhoeven en Michaël Cool (NGT Racing/Pro-Am) vervolledigden de top-5.   

Cayman GT4: Vermeulen slaat een kloof

In de Porsche Sprint Challenge Benelux gaan ook rijders met een 718 Cayman GT4 Clubsport aan de slag, en die race-in-de-race werd gewonnen door Thierry Vermeulen. De rijder van Team GP Elite, al ongenaakbaar in Zolder, legde op Nürburgring opnieuw een foutloos parcours af en diept zo uiteraard zijn voorsprong in de tussenstand uit.

Achter de drievoudige winnaar werd er een spannende strijd voor de tweede plaats geleverd. Tijdens de twee sprints ging die eerste ereplaats naar Alexandre Goddijn (Team GP Elite), terwijl zijn teamcollega Steven Van Rhee in de ‘Long Race’ revanche wist te halen. Achter dit duo finishte het duo van RED ANT Racing, bestaande uit Sven Van Laere en Ayrton Redant, drie keer op de derde plaats.

Na deze onderhoudende tweede meeting in Duitsland krijgen de rijders van de Porsche Carrera Cup Benelux en de Porsche Sprint Challenge Benelux niet heel veel tijd om de batterijen opnieuw op te laden. Over twee weken komen ze in Zandvoort al opnieuw in actie, in het kader van de beroemde GT World Challenge!

Contacteer ons
Over Porsche

Profiel van de groep

D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen op internationaal niveau, alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen zich kunnen ontwikkelen als marktleider in hun sector of in hun regio's. De Groep heeft momenteel drie activiteiten die opgebouwd werden rond sterke merken:

  • D'Ieteren Automotive verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het is de grootste autoverdeler in België, met een marktaandeel van ongeveer 21% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,4 miljard EUR en 113,0 miljoen EUR in 2018.
  • Belron (voor 54,10% eigendom) streeft een duidelijke doelstelling na: “het verschil maken door de problemen van klanten met veel zorg op te lossen”. Belron is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing. De onderneming is actief in 35 landen, via volle dochterondernemingen en franchises, met marktleidende merken – zoals Carglass®, Safelite® en Autoglass®. Daarnaast beheert Belron voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeringsklanten. De onderneming breidde haar diensten ook uit tot de sector van de herstelling en vervanging van voertuig- en woningschade. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,8 miljard EUR en 225,7 miljoen EUR in het boekjaar 2018.
  • Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 115 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 174,1 miljoen EUR en 28,6 miljoen EUR in 2018. 

Porsche
Grand'route | Grote baan 395
1620 Drogenbos