Harry King (Revs Motorsport) algemeen kampioen in de Porsche Carrera Cup Benelux 2022 na een dubbele zege in de slotmeeting op Duitse circuit van Hockenheim

Harry King (Revs Motorsport) algemeen kampioen in de Porsche Carrera Cup Benelux 2022 na een dubbele zege in de slotmeeting op Duitse circuit van Hockenheim

  • Jonge Brit wint negenmaal dit seizoen en verzekert zich zo van titel in finale op Duitse bodem
  • Jan Lauryssen (Q1 TrackRacing) en Sébastien Lajoux (DUWO Racing) kampioen in Pro-Am en Am.

 

Hockenheim, 9 oktober. Harry King heeft zijn seizoen in de Porsche Carrera Cup Benelux 2022 zeer mooi afgesloten. De 21-jarige King won de beide wedstrijden op de Duitse omloop en is zo zeker van de eerste plaats in de eindstand, voor de Belgen Glenn van Parijs (NGT Racing) en Ghislain Cordeel (GP Elite). De laatste zeges in Pro-Am en Am waren in beide races voor Sören Spreng (Black Falcon) en DUWO Racing-rijder Giovanni Scamardi. De kampioenen in de beide categorieën zijn uiteraard Jan Lauryssen (Q1 TrackRacing) in Pro-Am en Sébastien Lajoux (DUWO Racing) in Am. Lucas van Eijndhoven (JW Raceservice) is de nieuwe Rookie-kampioen in de Porsche Carrera Cup Benelux. Afspraak nu in 2023 voor een nieuwe editie van de snelste merkencup van de Benelux en die belooft nog mooier te worden dan deze al schitterende jaargang.

 

“Natuurlijk ben ik bijzonder blij”, vertelde Harry King na de laatste race van het seizoen in Hockenheim. “Glenn was niet ver verwijderd en de druk bleef tot het einde. Ik ben dan ook zeer blij dat de titel binnen is!”

 

Voor Harry King, voormalig kampioen in de Porsche Carrera Cup GB, is het dus de tweede titel in een competitie van Porsche “en zijn naam is echt een meerwaarde voor ons mooie palmares”, aldus Series Manager van de Porsche Carrera Cup Benelux, Olivier Aerts. “We hebben dit seizoen een zeer mooie competitie gezien, met strijd tot de laatste meter van het kampioenschap op heel veel fronten. Ik zou bij deze de gelegenheid te baat willen nemen om alle rijders, teams, medewerkers en partners te bedanken voor een fantastisch mooi kampioenschap dat voor mij zeker de verwachtingen heeft ingelost. Ik kan iedereen bij deze nu al verzekeren dat we volop aan het seizoen 2023 aan het werken zijn en dat seizoen belooft opnieuw erg mooi te worden.” ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​

 

Strijd op alle fronten ​ ​ ​

 

In Hockenheim was de strijd op de piste er één tussen de vaste waarden en de gastrijders, waarbij onder meer de broers Morris en Flynt Schuring in de kleuren van Huber Racing een sterke indruk nalieten. Morris Schuring reed tweemaal naar de tweede plaats, tussen de protagonisten Harry King en Glenn van Parijs. Flynt reed dan weer naar een vierde en vijfde plaats algemeen, terwijl Robin Knutsson (Westcoast Racing) het omgekeerde deed. ​ ​

 

In de klasse Pro-Am haalde Sören Spreng (Black Falcon) het tweemaal. Didier Glorieux (Speedlover) en Tom Boonen (#Team PGZ by Redant Racing) mochten op zaterdag mee naar het podium, terwijl Tom Boonen op zondag nog een plaats beter deed. Jan Lauryssen was uiteraard al sinds Barcelona zeker van zijn titel in de klasse.

 

Giovanni Scamardi liet dan weer zien dat hij van de Porsche-competitie houdt, met twee zeges in de klasse Am, telkens voor Joan Vinyes in de kleuren van Baporo Motorsport en kampioen Sébastien Lajoux voor rekening van DUWO Racing.

 

Last but nog least trok Lucas van Eijndhoven in het laatste weekend het laken van het Rookie kampioenschap naar zich toe met een dubbele zege, voor Rik Koen (Revs Motorsport), en ook de titel.

Catherine Van Geel PR Manager, D'Ieteren - Porsche Belgium

 

Over Porsche

Press room Porsche Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden. Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.porsche.be. 

Profiel :

D'Ieteren Group:

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.

Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/

D'Ieteren:

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al meer dan 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy

© 2024 D'Ieteren Group SA/NV. Alle rechten voorbehouden.

Wettelijke Informatie :  https://www.dieteren.be/media/rx0pzkmh/wettelijke-informatie.pdf 

Porsche
Grand'route | Grote baan 395
1620 Drogenbos