Het hoogtepunt van het seizoen voor de Porsche Endurance Trophy Benelux!

Het hoogtepunt van het seizoen voor de Porsche Endurance Trophy Benelux!

  • De Eleven Sports 24 Hours of Zolder is de vijfde afspraak van het seizoen
  • THEMS Racing by EMG Motorsport voert de tussenstand aan
  • Independent Motorsports voor een tweede succes?

De Porsche Endurance Trophy Benelux maakt zich op voor de afspraak waar iedereen naar heeft uitgekeken: de Eleven Sports 24 Hours of Zolder! Deze vijfde meeting van het seizoen, een regelrechte uitdaging voor mens en machine, trekt naar goede gewoonte enkele extra deelnemers aan, onder meer omdat er dubbele punten op het spel staan. Een tiental ingeschreven teams vervoegen het Belcar Endurance Championship, maar hopen dankzij de ijzersterke betrouwbaarheid van de constructeur uit Stuttgart ook te schitteren in het algemene klassement.

THEMS Racing by EMG Motorsport, winnaar van de afgelopen race in Spa-Francorchamps, trekt naar Limburg met het statuut van leider in het kampioenschap. Het hoeft dus geen betoog dat Nicolas Vandierendonck en Filip Teunkens samen met Bas Schouten, John De Wilde en de jonge winnaar van het Junior Program, Loek Hartog, op zoek gaan naar de hoogste podiumtrede.

“Samen met Filip hebben we beslist om te kiezen voor een combinatie van ervaring en talent”, legt Nicolas Vandierendonck uit. “John en Bas hebben een erg interessant profiel voor een race over 24 uur, aangezien ze erg snel zijn en geen fouten begaan. En wat te zeggen dan over Loek Hartog! Ik hou hem al een tijd in de gaten en ben onder de indruk van zijn talent, zijn progressie en vooral zijn volwassenheid op amper 16-jarige leeftijd. Het team heeft hard gewerkt om ons van de perfecte wagen te voorzien. De concurrentie wordt stevig, maar daar kunnen we alleen maar blij om zijn.”

Twee teams maken hun terugkeer naar de Porsche Endurance Trophy Benelux en willen meespelen voor de strijd om de eerste positie. Titelhouder Independent Motorsports wil dit weekend hun zege van vorig jaar te verdedigen. Xavier Stevens, Koen Wauters, Kris Wauters, Dennis Retera en teameigenaar Lieven Goegebuer zullen zonder twijfel niets aan het toeval overlaten. Belgium Racing doet dan weer een gooi naar een vijfde succes in de 24 Uur, met snelle rijders als Dylan Derdaele, Nicolas Saelens, Marc Goossens, Lars Kern en Louis Machiels.

“Over één ronde wordt het moeilijk om te rivaliseren met de prototypes, maar we denken dat de Porsche een te duchten tegenstander zal zijn in deze wedstrijd, meer dan de Lamborghini Huracan Super Trofeo die we in het eerste deel van het Belcar-seizoen hebben ingezet”, bevestigt Dylan Derdaele. “De 911 presteert duidelijk beter als het op benzine- en bandenverbruik aankomt. We hopen dat die keuze zal leiden tot een overwinning, wat van Belgium Racing de absolute recordhouder zou maken wat betreft het aantal zeges in de 24 Uur van Zolder.”

Bij de andere teams die in het oog te houden zijn, is er ten eerste Team Porsche Eindhoven by DVB Racing, dat zijn Porsche Cayman Clubsport voor de gelegenheid inruilt voor een 911 GT3 Cup. Het moet Xavier Maassen en Luc Vanderfeesten onder meer toelaten om mee te doen voor een sterk resultaat. Nog tegenstanders van formaat zijn de Porsche van Speedlover, met Wim Meulders en Frank Beliën, of het exemplaar van LM Racing met Luc Moortgat, Wim Kuijl, Dirk Kuijl, Pierre-Yves Paque en Pieter Ooms.

We onderlijnen tot slot nog de deelname van twee Porsche Cayman Clubsport. De eerste wordt bestuurd door de familie Redant, Koen Leyssens en Michiel Verhaeren, terwijl de andere wordt toevertrouwd aan nieuwkomers Cédric Baeten, Olivier Hertsens en Bert Arnauts bij AR Performance.

Al die rijders staan te trappelen van ongeduld om vanaf deze woensdag de Limburgse klassieker aan te vatten met de traditionele parade naar het centrum van Heusden-Zolder (15.30u). Op donderdag is er actie op de piste, met de vrije trainingen, pre-qualifying en… de Super Pole! Het is een van de hoogtepunten van de Eleven Sports 24 Hours of Zolder, waarvan de start zaterdag wordt gegeven om klokslag 16 uur.

Contacteer ons
Over Porsche

Profiel van de groep

D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen op internationaal niveau, alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen zich kunnen ontwikkelen als marktleider in hun sector of in hun regio's. De Groep heeft momenteel drie activiteiten die opgebouwd werden rond sterke merken:

  • D'Ieteren Automotive verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het is de grootste autoverdeler in België, met een marktaandeel van ongeveer 21% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,4 miljard EUR en 113,0 miljoen EUR in 2018.
  • Belron (voor 54,10% eigendom) streeft een duidelijke doelstelling na: “het verschil maken door de problemen van klanten met veel zorg op te lossen”. Belron is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing. De onderneming is actief in 35 landen, via volle dochterondernemingen en franchises, met marktleidende merken – zoals Carglass®, Safelite® en Autoglass®. Daarnaast beheert Belron voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeringsklanten. De onderneming breidde haar diensten ook uit tot de sector van de herstelling en vervanging van voertuig- en woningschade. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,8 miljard EUR en 225,7 miljoen EUR in het boekjaar 2018.
  • Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 115 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 174,1 miljoen EUR en 28,6 miljoen EUR in 2018. 

Porsche
Grand'route | Grote baan 395
1620 Drogenbos