Het Panamera gamma breidt verder uit: lange versie en nieuwe drieliter V6 Turbo als instapmotor

Debuut van de Panamera Executive modellen, samen met de Panamera en Panamera 4

Porsche gaat verder met het uitbreiden van het gamma van de nieuwe Panamera: op de Los Angeles Auto Show zal de sportwagenbouwer de luxueuze sedan voorstellen met een nieuwe en 243 kW (330 pk) krachtige V6 turbo benzinemotor, samen met een verlengde Executive versie als nieuwe koetswerkoptie. De nieuwe V6 turbomotor is een uiterst efficiënte en vinnige instapversie, een mooie aanvulling bij het reeds bestaande motorengamma. Het vermogen ligt 20 pk hoger dan bij de vergelijkbare krachtbron van de vorige generatie van de Panamera. Tegelijk is Porsche er in geslaagd het verbruik van deze volledig herontwikkelde zescilinder benzinemotor te verminderen, tot 1.0 l/100 km. De nieuwe 330 pk sterke motor wordt gekoppeld aan achterwielaandrijving in de Panamera en vierwielaandrijving in de Panamera 4, én een lange wielbasis in de Panamera 4 Executive.

 

Terwijl de Panamera en Panamera 4 met 330 pk een nieuwe definitie geven aan wat mag worden verwacht van een instapmodel breiden de Executive modellen van de grote Porsche met hun 150 millimeter langere wielbasis het koetswerk en de uitrustingsportfolio aan de andere kant van het gamma uit. Deze Porsche, ontworpen ontworpen om te dienen als sedan-met-chauffeur, is beschikbaar in de vierwielaangedreven versies Panamera 4 Executive (243 kW / 330 pk), Panamera 4 E-Hybrid Executive (340 kW / 462 pk), Panamera 4S Executive (324 kW / 440 pk) and Panamera Turbo Executive (404 kW / 550 pk).

 

 

De nieuwe Porsche Panamera Executive versies genieten ook van een nog exclusievere uitrusting. De standaarduitrusting wordt aangevuld met een groot panoramisch dak, comfortabele en verwarmde zetels die zowel vooraan als achteraan elektrisch in alle richtingen kunnen worden bijgesteld, en een adaptieve vering met PASM (Porsche Active Suspension Management). Ook het oprolbare zonnescherm achter de hoofdsteunen achteraan maakt deel uit van de standaarduitrusting. De standaarduitrusting van de Panamera 4S Executive en Panamera Turbo Executive is nog uitgebreider: zo beschikken beide modellen over acheterasbesturing met Power Steering Plus, zachtsluitende deuren en de Park Assist System voor- en achteraan met achteruitrijcamera. De Panamera Turbo, het krachtigste model, is standaard ook uitgerust met een klimaatregeling met vier zones en sfeerverlichting.

 

Als optie kunnen alle Porsche Panamera Executive models worden uitgerust met een nieuw ontwikkelde grote centrale console achteraan met een extra special compartiment voor smartphone en die kan worden voorzien van twee geïntegreerde opklapbare tafeltjes. Net zoals de bestaande Panamera modellen kan het koetswerk van de Executive versies verder worden geïndividualiseerd met een SportDesign pakket.

 

Een andere handige uitrustingsoptie, is de meest recente generatie van het Porsche Rear Seat Entertainment. De 10,1 duims-schermen die in de rugsteunen van de voorzetels zijn geïntegreerd kunnen worden losgemaakt en heel wat functies vervullen. Indien nodig vormen ze het achtercompartiment van de Panamera om in een volledig gedigitaliseerde werkruimte. De hogekwaliteitsschermen kunnen buiten de auto ook als tablet worden gebruikt.

 

De volledig herontwikkelde tweede generatie van de Panamera werd tijdens de zomer van 2016 voorgesteld. De vier vierwielaangedreven modellen Panamera 4S, Panamera 4S Diesel (310 kW / 422 pk), Panamera 4 E-Hybrid en Panamera Turbo waren al beschikbaar. Met de aanvulling van de nieuwe 330 pk-versies en de Executive modellen beschikt het hele Porsche Panamera gamma nu over tien verschillende modellen, met een vermogen dat varieert van 330 tot 550 pk.

 

Modellen Prijs Euro incl. BTW
Panamera 92.081,00
Panamera 4 96.195,00
Panamera 4 Executive 105.996,00
Panamera 4 E-Hybrid Executive 118.580,00
Panamera 4S Executive 130.559,00
Panamera Turbo Executive 170.852,00

 

 

Contacteer ons
Over Porsche

Profiel van de groep

D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen op internationaal niveau, alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen zich kunnen ontwikkelen als marktleider in hun sector of in hun regio's. De Groep heeft momenteel drie activiteiten die opgebouwd werden rond sterke merken:

  • D'Ieteren Automotive verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het is de grootste autoverdeler in België, met een marktaandeel van ongeveer 21% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,4 miljard EUR en 113,0 miljoen EUR in 2018.
  • Belron (voor 54,10% eigendom) streeft een duidelijke doelstelling na: “het verschil maken door de problemen van klanten met veel zorg op te lossen”. Belron is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing. De onderneming is actief in 35 landen, via volle dochterondernemingen en franchises, met marktleidende merken – zoals Carglass®, Safelite® en Autoglass®. Daarnaast beheert Belron voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeringsklanten. De onderneming breidde haar diensten ook uit tot de sector van de herstelling en vervanging van voertuig- en woningschade. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,8 miljard EUR en 225,7 miljoen EUR in het boekjaar 2018.
  • Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 115 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 174,1 miljoen EUR en 28,6 miljoen EUR in 2018. 

Porsche
Grand'route | Grote baan 395
1620 Drogenbos