Intense races van de Porsche Carrera Cup Benelux tijdens het Festival of Dreams in Hockenheim

Intense races van de Porsche Carrera Cup Benelux tijdens het Festival of Dreams in Hockenheim

  • Robert De Haan (Richardson Racing) en Glenn Van Parijs (August by NGT) winnen ieder één race
  • Aaron Mason (Revs Motorsport) en Sacha Norden (GP Elite) halen het in PRO-AM en Cedric Chassang (GP Elite) pakt de dubbel in AM.

 

Hockenheim, 11 juni 2023. De tweede meeting van de Porsche Carrera Cup Benelux kon in geen mooier kader dan het Festival of Dreams in Hockenheim plaatsvinden. Naast de twee spannende wedstrijden van de snelste merkencup van de Benelux, kregen de fans van het jarige merk Porsche nog heel wat andere autosport, heritage en beleving aangeboden. Sportief waren het de twee winnaars van de races in Spa, die opnieuw naar het hoogste podium mochten: Robert De Haan (Richardson Racing) in de eerste race en Glenn Van Parijs (August by NGT) in de tweede. De Haan is nu nipt leider in het kampioenschap, voor Van Parijs. De Porsche Carrera Cup Benelux trekt op 24 en 25 juni richting Zandvoort voor de derde meeting van het seizoen, alvorens er een zomerbreak volgt.

 

Het Festival of Dreams op de Hockenheimring was een belangrijk onderdeel van de festiviteiten in het kader van het 75-jarig jubileum van Porsche. Duizenden Porsche-rijders waren met hun prachtige bolides aanwezig en tienduizenden liefhebbers van het merk genoten van een vol programma waar de rijke historie en de fascinatie van Porsche in het middelpunt stonden. Natuurlijk vormden de races een wezenlijk onderdeel van het weekeinde, want de autosport is een belangrijke factor in de merkbeleving.

Tijdens de kwalificaties zagen we Flynt Schuring (Huber Racing) zijn eerste polepositie in de Porsche Carrera Cup Benelux binnenhalen. De Haan volgde op 0,222 seconden, Ariel Levi (Huber racing) reed de derde tijd, gevolgd door Rik Koen (Revs Motorsport), Dirk Schouten (Q1 Trackracing) en Glenn Van Parijs. Cédric Chassang (GP Elite) kwalificeerde zich als beste AM-rijder op de twaalfde plaats, Sacha Norden (GP Elite) was snelste PRO-AM-rijder als zestiende.

In de ranglijst op basis van de op-één-na-snelste rondetijden, bepalend voor de startopstelling voor de tweede race, eindigde De Haan bovenaan met een tijd van 1:40,924 minuten, op slechts 0,014 seconde gevolgd door Schuring. Daarachter bezetten Schouten, Van Parijs, Koen en Sam Dejonghe (RedAnt Racing) de plaatsen drie tot en met zes. Chassang en Norden, respectievelijk op de twaalfde en dertiende positie, waren opnieuw de beste AM- en PRO-AM-rijders.

Intense wedstrijden en nu al strijd om de titel

Op zaterdag hadden de deelnemers aan de Porsche Carrera Cup Benelux er duidelijk zin in, met een zeer geanimeerde wedstrijd. Na een half uur spanning ging de zege naar het amper 16-jarige talent uit Nederland, Robert De Haan, voor Ariel Levi en Glenn Van Parijs. Na een goede start pakte Robert De Haan de leiding, mede na de opgave van poleman Flynt Schuring met een lekke band. Vooraan reed De Haan vervolgens een foutloze race, met vlak achter hem Glenn van Parijs en Ariel Levi die in extremis nog van plaats wisselden. Achter de top 3 werd Paul Meijer vierde in de Porsche van Hans Weijs Motorsport, voor Dirk Schouten en nieuwkomer Bertrand Baguette (August by NGT). De zege in PRO-AM was voor Aaron Mason (Revs Motorsport) en in AM won Cedric Chassang (GP Elite).

De tweede race van de Porsche Carrera Cup Benelux-meeting in Hockenheim ging naar Glenn Van Parijs, na straffen van vijf seconden voor Robert De Haan en Flynt Schuring, respectievelijk voor track limits en een foute gridpositie. Daardoor kon de derde man op de meet, Glenn Van Parijs dus voor zijn tweede zege van het seizoen tekenen. Sam Dejonghe tikte zo, als derde aan in de wagen van RedAnt Racing. Achter het podium werd Flynt Schuring vierde, voor Bertrand Baguette. De zege in PRO-AM was ditmaal voor Sacha Norden en in Am won opnieuw Cedric Chassang.

Ik ben bijzonder verheugd na dit onwaarschijnlijk mooi weekend, zowel sportief als extra sportief”, aldus Olivier Aerts, de Series Manager van de Porsche Carrera Cup Benelux. “Ik denk dat het een eer is om te mogen deel uitmaken van de prachtige viering van Porsche, hier tijdens het Festival of Dreams in Hockenheim. Het is een blijk van waardering voor onze organisatie, maar ook voor onze rijders, teams en partners. Samen gaan we verder op de ingeslagen weg, met als volgende halte Zandvoort (24-25 juni), tijdens de Nederlandse manche van het gerenommeerde DTM, alweer een topweekend dus!”

 

 

 

Over Porsche

Press room Porsche Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden. Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.porsche.be. 

Profiel :

D'Ieteren Group:

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.

Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/

D'Ieteren:

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al meer dan 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy

© 2024 D'Ieteren Group SA/NV. Alle rechten voorbehouden.

Wettelijke Informatie :  https://www.dieteren.be/media/rx0pzkmh/wettelijke-informatie.pdf 

Porsche
Grand'route | Grote baan 395
1620 Drogenbos