Intensieve tests met succes doorstaan

Intensieve tests met succes doorstaan

  • Meer dan 90 keer de wereld rond, over een afstand van 3,6 miljoen kilometer
  • In extreme klimaatomstandigheden, van -41 tot +53 graden Celsius
  • Uitgebreide wereldwijde tests, verspreid over in totaal 17 landen

Voordat de ingrijpend vernieuwde versie van de Taycan in het voorjaar van 2024 op de markt komt, ondergaat de volledig elektrische sportwagen momenteel de laatste intensieve tests. De sportberline-, Cross Turismo- en Sport Turismo-modellen van de nieuwe generatie hebben zo’n 3,6 miljoen testkilometers afgelegd op testbanen, racecircuits en openbare wegen verspreid over de hele wereld. En ook nog eens in de meest extreme omstandigheden, met temperaturen die varieerden van +53 graden Celsius in Death Valley in Californië tot -41 graden Celsius ten noorden van de poolcirkel in Finland.

Stuttgart. Na de eerste computersimulaties en uitgebreide valideringen op testbanken ondergaat de vernieuwde Taycan nu de laatste fases van het echte testwerk op testbanen en openbare wegen. “Sneller, hoger, verder: we hebben de nieuwe Taycan op vrijwel elk vlak verbeterd ten opzichte van zijn voorganger”, zegt Model Line Vice President Kevin Giek. “En omdat de wijzigingen zo uitgebreid zijn, is het slopende testprogramma bijna vergelijkbaar met dat voor een nieuw model.” Vanaf de lancering zullen alle drie de koetswerkvarianten worden aangeboden met ingrijpende aanpassingen, zowel de sportberlineversie van de Taycan als de veelzijdige Taycan Cross Turismo, die leverbaar is met een offroadpack, en de sportieve maar praktische Taycan Sport Turismo.

Van de 3,6 miljoen testkilometers werden er 300.000 afgelegd in koude klimaatomstandigheden en 200.000 in warme landen. In Finland, zo’n 350 kilometer ten noorden van de poolcirkel, demonstreerde de elektrische sportwagen niet alleen zijn uitzonderlijke rijdynamiek op sneeuw en ijs, maar overtuigde hij ook met bijna gehalveerde oplaadtijden bij koude temperaturen. In ijskoude condities liet de nieuwe Taycan zien dat hij zelfs de meest uitdagende omstandigheden op bevroren meren en in diepe sneeuw aankan. Net zo veeleisend, maar dan aan de andere kant van het temperatuurspectrum, waren de extreem hoge temperaturen van Death Valley, waar duurtesten in hete klimaatomstandigheden werden uitgevoerd. Zo testte het Porsche-ontwikkelingsteam onder meer het oplaadsysteem van de batterij en de betrouwbaarheid van het thermisch managementsysteem bij extreme temperaturen.

“Bij Porsche moeten elektrische auto’s hetzelfde strenge testprogramma ondergaan als onze sportwagens met verbrandingsmotor. Naast uitzonderlijke prestaties is een van de belangrijkste vereisten een compromisloze dagelijkse bruikbaarheid in alle klimaatomstandigheden”, zegt Head of Porsche Testing Florian Stahl. “Bij zijn marktintroductie over een paar maanden zal de ingrijpend opgewaardeerde Taycan uitgebreide wereldwijde tests hebben doorlopen, verspreid over 17 landen en bij temperaturen variërend van -41 tot +53 graden Celsius.”

Contacteer ons
Liana Picard PR Manager Porsche Belgium, D'Ieteren Automotive N.V/S.A.
Liana Picard PR Manager Porsche Belgium, D'Ieteren Automotive N.V/S.A.
Over Porsche

Press room Porsche Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden. Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.porsche.be. 

Profiel :

D'Ieteren Group:

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.

Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/

D'Ieteren:

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al meer dan 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy

© 2024 D'Ieteren Group SA/NV. Alle rechten voorbehouden.

Wettelijke Informatie :  https://www.dieteren.be/media/rx0pzkmh/wettelijke-informatie.pdf 

Porsche
Grand'route | Grote baan 395
1620 Drogenbos