Julien Soenen winnaar van de Porsche Simracing Roadshow Belgium 2021

Julien Soenen winnaar van de Porsche Simracing Roadshow Belgium 2021

Na een roadshow van enkele weken in de 9 officiële Belgische Porsche Centre, werden de 18 gekwalificeerde finalisten op 27 november 2021 uitgenodigd voor de grote finale van de 1e Porsche Simracing Roadshow Belgium. Het evenement vond plaats in de Wavre Indoor Karting, waar in juli van dit jaar ook al het startschot gegeven werd voor de roadshow. Julien Soenen, die zich kwalificeerde in het Kronos Porsche Centre Louvain-la-Neuve, won de finale en sleepte daarmee het felbegeerde ticket in de wacht voor een unieke ervaring op de Red Bull Ring in Oostenrijk.

De activiteiten in verband met esports en de hele gemeenschap errond worden almaar populairder en voor Porsche België was het dan ook een vanzelfsprekende stap om zich ook in die wereld te positioneren als een belangrijke speler. Zo ontstond de Porsche Simracing Roadshow Belgium, met als doel een kwalitatieve virtuele rijervaring te bieden aan de klanten van het merk, maar ook aan zijn fans en toekomstige coureurs. Van 4 september tot 21 november werden 9 dagen georganiseerd in de Belgische Porsche Centre, waarbij zich telkens 2 rijders kwalificeerden voor de finale.

 

Die finale vond plaats op zaterdag 27 november in de WIK, de Waver Indoor Karting, met als doel de uiteindelijke winnaar aan te duiden tussen de 18 kandidaten. Net als in de Porsche Centre reden de esporters met een Porsche 911 RSR op het circuit van Spa-Francorchamps. Ieder kreeg 10 minuten om een zo goed mogelijke tijd neer te zetten. De wedstrijd was erg close, en de 3 deelnemers die het podium haalden zaten binnen 2 seconden van elkaar.

 

De uiteindelijke overwinning was voor Julien Soenen, toevallig iemand uit de buurt van Waver, die zich had gekwalificeerd in het Kronos Porsche Centre Louvain-la-Neuve. Hoewel hij nog maar pas 18 jaar geworden is, is Julien niet nieuw in esports! "Sinds dit jaar ben ik lid van R8G, het esportsteam van Romain Grosjean", zegt Julien. "Ik speel voornamelijk op iRacing. Ik ben al gepassioneerd door motorsport sinds ik een kind was. Het is een wereld die me echt aanspreekt en ik ben van plan om deel te nemen aan de Porsche Esports Supercup, het door Porsche georganiseerde kampioenschap op iRacing dat voorbehouden is aan de 40 beste coureurs in het spel.”

 

Voor Julien was esports de beste manier om al op jonge leeftijd te proeven van de sensatie van de autosport. Julien, die nu in het laatste jaar van de middelbare school zit, wil zich op zijn studie concentreren en overweegt een opleiding tot automobielingenieur te volgen. "Ik hoop ooit de overstap te kunnen maken van esports naar een echte auto. Ik heb al de kans gehad om op een circuit te rijden en ik vond het geweldig! Maar op dit moment ligt de prioriteit bij mijn studie en dat is goed te combineren met esports", legt hij uit.

 

Porsche België heeft met dit nieuwe project zijn doel bereikt. Vincent Struye, Head of Marketing & Communication bij Porsche België, legt uit: "We kozen voor esports om een nieuw, jonger publiek te bereiken. Dit was de eerste editie en het was een groot succes. De Porsche Centre, die het project ondersteunden, konden rekenen op veel bezoekers tijdens de kwalificatiedagen, wat resulteerde in een zeer hoog spelniveau in de finale. Porsche België wil een nieuw publiek bereiken en esports is zeker de juiste manier om dat te doen.” Een bewijs, als dat nog nodig was, van de populariteit van het merk bij de jongere generatie. "Autoracen maakt al sinds het begin deel uit van het DNA van Porsche, en de opname ervan in dit virtuele universum is volkomen natuurlijk", legt Vincent Struye uit.

 

Het is echter een zeer reële ervaring die Julien Soenen dankzij Red Bull zal kunnen meemaken. Zodra de huidige toestand het toelaat, vliegt de winnaar van de 1e Porsche Simracing Roadshow België naar de Red Bull Ring, waar hij onder begeleiding van een ervaren instructeur een Porsche-ervaring op het Oostenrijkse circuit kan beleven en zijn rijvaardigheid van de virtuele wereld naar de echte wereld kan overbrengen! Op die manier is de cirkel dus rond. En we kunnen er natuurlijk zeker van zijn dat Porsche België zich op beide fronten zal positioneren.

 

Contacteer ons
Catherine Van Geel PR Manager, D'Ieteren - Porsche Belgium
Catherine Van Geel PR Manager, D'Ieteren - Porsche Belgium
Over Porsche

Press room Porsche Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden. Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.porsche.be. 

Profiel :

D'Ieteren Group:

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.

Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/

D'Ieteren:

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al meer dan 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy

© 2024 D'Ieteren Group SA/NV. Alle rechten voorbehouden.

Wettelijke Informatie :  https://www.dieteren.be/media/rx0pzkmh/wettelijke-informatie.pdf 

Porsche
Grand'route | Grote baan 395
1620 Drogenbos