Panamera "Edition"

Panamera "Edition"

Panamera “Edition” : Gran Turismo met uitgebreide standaarduitrusting

De speciale versie van de Panamera onderscheidt zich door een aanzienlijk uitgebreide standaarduitrusting. Het aanbod omvat drie modellen met krachtige zescilindermotoren: de Panamera “Edition” en Panamera 4 “Edition” zijn allebei verkrijgbaar met een benzinemotor die 228 kW (310 pk) levert, terwijl de Panamera Diesel “Edition” wordt aangedreven door een krachtbron van 155 kW (211 pk) of 221 kW (300 pk). De Panamera 4 “Edition” is uitgerust met een actieve vierwielaandrijving met een elektronisch en cartografisch gestuurde meerschijvenkoppeling (Porsche Traction Management, PTM).

 

Porsches vierdeurssportwagens spelen een bijzonder belangrijke rol in de winstgevende groei van het merk en beschermen de financiële basis voor investeringen in toekomstige generaties van sportwagens. De Panamera droeg van bij zijn lancering in 2009 in belangrijke mate bij tot het succes van zijn bouwer. In 2014 werden in totaal 24.864 exemplaren van het model geleverd.

 

Het koetswerk van de Panamera “Edition” wordt gekenmerkt door extra designaccenten, met onder meer glanzend zwarte lijsten rond de zijruiten. De deurgrepen hebben dezelfde kleur in combinatie met de optie Porsche Entry & Drive. De standaard lichtmetalen 19-duimsvelgen met Panamera Turbo II-design zijn voorzien van wielnaafdoppen met een gekleurd Porsche-embleem.

 

De Panamera “Edition” pakt ook uit met een halflederen bekleding in twee kleuren (Zwart-Luxor Beige) met het Porsche-embleem gebosseleerd op alle hoofdsteunen, een Sport Design-stuurwiel, deurdrempelplaten met ‘Edition’-opschrift en speciale vloertapijten.

 

Het standaard Porsche Communication Management-systeem (PCM) met een zeven duim groot aanraakscherm combineert audio-, navigatie- en communicatiefuncties. Een Bose Surround Sound System van 585 watt met 14 luidsprekers staat garant voor een uitmuntende geluidservaring.

 

Andere elementen van de uitgebreide technische standaarduitrusting van de Panamera “Edition” zijn het Porsche Active Suspension Management (PASM), bi-xenonkoplampen met het Porsche Dynamic Light System (PDLS), Park Assist voor- en achteraan met een achteruitrijcamera en Power Steering Plus.

 

Standaard uitrustingspakket “Edition”

 • Specifieke vloertapijten (speciale serie)
 • Porsche-embleem op de hoofdsteunen voor- en achteraan
 • Specifieke deurdrempels
 • SportDesign-stuurwiel
 • 19-duimsvelgen ‘Panamera Turbo II’
 • Servotronic
 • Porsche Adaptif Suspension Management (PASM)
 • Bi-xenonkoplampen met dynamische bochtenverlichting (PDLS)
 • Wielnaafdoppen met gekleurd Porsche-embleem
 • Zelfdimmende spiegels
 • Zetelverwarming vooraan
 • Park-Assist (voor- en achteraan) met achteruitrijcamera
 • Porsche Communication Management (PCM)
 • BOSE Surround Sound System
 • Exterieurpakket in glanzend zwart
 • Andere ‘Edition’-kenmerken

 

Panamera-modelreeks: Gecombineerd brandstofverbruik 6,3-10,5 l/100 km; CO2-uitstoot 166-245 g/km

Panamera “Edition”: Brandstofverbruik in de stad 11,4 l/100 km; buiten de stad 6,9 l/100 km; gecombineerd 8,5 l/100 km; CO2-uitstoot 199 g/km; prijs: € 89.298 incl. btw

Panamera 4 “Edition”: Brandstofverbruik in de stad 11,6 l/100 km; buiten de stad 7,2 l/100 km; gecombineerd 8,8 l/100 km; CO2-uitstoot 206 g/km; prijs: € 94.622 incl. btw

Panamera Diesel “Edition” 211 pk: Brandstofverbruik in de stad 7,8 l/100 km; buiten de stad 5,5 l/100 km; gecombineerd 6,3 l/100 km; EUR5; prijs: € 87.846 incl. btw

Panamera Diesel “Edition” 300 pk: Brandstofverbruik in de stad 7,7 l/100 km; buiten de stad 5,6 l/100 km; gecombineerd 6,4 l/100 km; EUR5; prijs: € 91.355 incl. btw 

Contacteer ons
Over Porsche

Profiel van de groep

D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen op internationaal niveau, alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen zich kunnen ontwikkelen als marktleider in hun sector of in hun regio's. De Groep heeft momenteel drie activiteiten die opgebouwd werden rond sterke merken:

 • D'Ieteren Auto verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het is de grootste autoverdeler in België, met een marktaandeel van ongeveer 21% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,4 miljard EUR en 113,0 miljoen EUR in 2018.
 • Belron (voor 54,10% eigendom) streeft een duidelijke doelstelling na: “het verschil maken door de problemen van klanten met veel zorg op te lossen”. Belron is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing. De onderneming is actief in 35 landen, via volle dochterondernemingen en franchises, met marktleidende merken – zoals Carglass®, Safelite® en Autoglass®. Daarnaast beheert Belron voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeringsklanten. De onderneming breidde haar diensten ook uit tot de sector van de herstelling en vervanging van voertuig- en woningschade. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,8 miljard EUR en 225,7 miljoen EUR in het boekjaar 2018.
 • Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 115 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 174,1 miljoen EUR en 28,6 miljoen EUR in 2018. 

Porsche
Grand'route | Grote baan 395
1620 Drogenbos