Porsche België viert drie grote verjaardagen op Interclassics Brussel

Porsche België viert drie grote verjaardagen op Interclassics Brussel

  • De 8ste editie van de Classic Car Show Brussels staat in het teken van 100 jaar Le Mans.
  • Porsche viert in 2023 de 75ste verjaardag van zijn sportwagenfamilie én 60 jaar 911.
  • De stand van Porsche België zal wederom een grote trekpleister zijn op Interclassics.
  • 8 bijzondere 911’s zullen er drie dagen lang in alle exclusiviteit te bewonderen vallen.
  • De Le Mans Porsche 936/81 Spyder van Jacky Ickx en Derek Bell spant de kroon in Brussel.

Porsche staat al 75 jaar voor uitmuntende prestaties. Het sportwagenmerk uit Stuttgart schitterde door de jaren heen in ontelbare wedstrijden en disciplines, maar nergens zo helder als op Le Mans. Dat het eeuwfeest van de vermaarde etmaalrace dit jaar samenvalt met 75 jaar Porsche-sportwagens én 60 jaar 911 is dan ook de perfecte gelegenheid voor Porsche België om groots uit te pakken op de Classic Car Show Brussels, van 17 tot en met 19 november in de Heizelpaleizen.

Kortenberg, 13/11/2023 -  2023 is een bijzonder jaar voor de Porsche-community. Op 8 juni was het precies 75 jaar geleden dat Ferry Porsche de 356 ‘No. 1’ Roadster wereldkundig maakte en zo zijn sportwagenmerk definieerde. Een merk dat niet alleen op de weg zou schitteren met een reeks iconische modellen, maar ook op circuit furore maakte met talloze overwinningen. Voeg die elementen samen en je krijgt het unieke drieluik dat Porsche België en Interclassics dit jaar op de Classic Car Show Brussels mogen vieren: 60 jaar 911, 75 jaar Porsche én 100 jaar Le Mans!

Porsche 936/81 Spyder

Met zo’n rijk verleden spreekt het voor zich dat Porsche elke gelegenheid aangrijpt om zijn erfgoed te eren. Dankzij Interclassics kan dat dit jaar voor de 8ste keer op de Heizel, waar het eeuwfeest van de uithoudingsrace op Le Mans het hoofdthema vormt. Porsche scoorde er sinds 1951 al 108 klasse-overwinningen en won de ultieme uithoudingswedstrijd zelfs 19 keer, waarvan twee maal met het legendarische duo Jacky Ickx en Derek Bell. De Porsche 936/81 Spyder waarmee onze landgenoot en zijn kompaan in 1981 zegevierden op La Sarthe, nota bene met bijna een uur voorsprong op nummer 2, krijgt een speciale plek in de Le Mans-zone van de Heizel-paleizen.

8 bijzondere 911’s

Op de stand van Porsche België in Paleis 5 wordt vooral de 911 geëerd. Die heeft ondertussen 60 succesvolle jaren op de teller en staat na acht generaties nog steeds aan de top van het sportwagensegment. Om die verjaardag te vieren, heeft Porsche België acht instrumentele 911-modellen verzameld voor een unieke line-up: zes klassiekers en twee exclusieve nieuwigheden. Onder de sluiers priemen alvast verschillende Turbo-spoilers, die altijd gesmaakt worden door het young- en oldtimerpubliek op Interclassics. Daarnaast omvat de stand ook een uitgebreide accessoireshop met exclusieve Porsche-items die ter plaatse te koop zijn, netjes op tijd voor de eindejaarsfeesten.

Porsche Approved

Het merk Porsche werd al in 1931 boven de doopvont gehouden, maar concentreerde zich initieel op tractoren en externe projecten. In 1948 kwam de 356 op de markt om Porsche als sportwagenbouwer te etableren, zoals dat 75 jaar later nog steeds het geval is. Tal van nationale en internationale evenementen werden dit jaar al aan het diamanten jubileum opgedragen, maar toch wordt de 2023-editie van Interclassics bijzonder. Het is voor Porsche België namelijk een unieke gelegenheid om dit feestjaar in schoonheid af te sluiten, samen met de Belgische Porsche Centers die hun Porsche Approved-wagens op de Heizel in de kijker zullen zetten. Zoek je dus een gecertificeerd occasievoertuig dat op 111 punten werd gecheckt en minstens een jaar Porsche Approved Garantie geniet, kom dan zeker naar de Classic Car Show Brussels van 17 tot en met 19 november!

De 8ste editie van de Classic Car Show Brussels vindt plaats van vrijdag 17 tot en met zondag 19 november 2023 in de Heizelpaleizen 4,5 en 6 te Brussel. Op vrijdag en zaterdag is Interclassics toegankelijk van 10 tot 20 uur, op zondag van 10 tot 18 uur. Tickets zijn nu al beschikbaar in voorverkoop of gewoon aan de inkom ter plaatse. De beurs voor classic cars, young- en oldtimers beslaat dit jaar 40.000 m2 en heeft alles in huis om er een leuk dagje uit te van te maken.

Contacteer ons
Liana Picard PR Manager Porsche Belgium, D'Ieteren Automotive N.V/S.A.
Liana Picard PR Manager Porsche Belgium, D'Ieteren Automotive N.V/S.A.
Over Porsche

Press room Porsche Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden. Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.porsche.be. 

Profiel :

D'Ieteren Group:

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.

Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/

D'Ieteren:

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al meer dan 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy

© 2024 D'Ieteren Group SA/NV. Alle rechten voorbehouden.

Wettelijke Informatie :  https://www.dieteren.be/media/rx0pzkmh/wettelijke-informatie.pdf 

Porsche
Grand'route | Grote baan 395
1620 Drogenbos