Porsche Carrera Cup Benelux: Derdaele neemt het voortouw in Zandvoort

Porsche Carrera Cup Benelux: Derdaele neemt het voortouw in Zandvoort

  • Dubbel voor Dylan Derdaele (Pro) en Nicolas Saelens (Pro-Am)
  • Titelstrijd halverwege het seizoen zowel in Pro als Pro-Am nog onbeslist
  • Lauryssen duidelijke leider in Am

Voor de derde van zes meetings van dit seizoen hadden de rijders van de Porsche Carrera Cup Benelux afgelopen weekend afspraak op het beroemde duinencircuit van Zandvoort. Aan het eind van de eerste helft van het seizoen is de titelstrijd in Pro en Pro-Am nog helemaal open. In Am blijft Jan Lauryssen (Q1 Trackracing by EMG Motorsport) stevig aan de leiding.

 

De eerste race van het weekend loste alle verwachtingen in. Bij het doven van de lichten neemt Thierry Vermeulen (Team GP Elite), derde op de startgrid, een perfecte start en slaagt er in om polesitter Xavier Maassen (#TeamPGZ by Red Ant Racing) te belagen. De twee rijders gaan zij-aan-zij door de Tarzanbocht, maar in de tweede bocht is er contact. Maassen verliest de controle over zijn bolide en wordt geraakt door Andrey Mukovoz (DUWO Racing). De race wordt geneutraliseerd om de twee wagens te verwijderen en Thierry Vermeulen wordt bedacht met een drive-through straf. Twee van de favorieten mogen de zege al vergeten.

 

Het incident is helemaal in het voordeel van Dylan Derdaele. De speerpunt van Belgium Racing stormt richting zijn derde zege van 2021, maar het wordt geen zorgeloze wedstrijd. Tot twee keer toe wordt de race nogmaals geneutraliseerd, na schuivers van Team GP Elite-rijders Ziad Geris en Ghislain Cordeel. Na een spannend slot deelt Dylan Derdaele uiteindelijk het podium met Huub van Eijndhoven (#TeamPGZ by JW RaceService) en Glenn van Parijs (NGT Racing), die op de streep door slechts twee tienden van een seconde worden gescheiden.  

 

In Pro-Am rijdt kampioenschapsleider Nicolas Saelens (Belgium Racing) in de slotminuten naar een nieuwe zege, voor Floris Dullaart  (Team GP Elite) en Filip Teunkens (Q1 Trackracing by EMG Motorsport).

 

In zijn eerste Porsche Carrera Cup Benelux-race van het seizoen maakt Jean-Pierre Verhoeven (Speed Lover) gebruik van een late lekke band voor Jan Lauryssen (Q1 Trackracing by EMG Motorsport) om de zege in Am te veroveren. Hij deelt het podium met Ad Geerts (TeamPGZ by Red Ant Racing) en Jeroen Kreeft (Parker Revs Motorsport).

 

Op zondag verschijnen Xavier Maassen en Andrey Mukovoz, de slachtoffers van de aanrijding een dag eerder, niet aan de start van de tweede race. Bij het doven van de lichten is Dylan Derdaele Glenn van Parijs meteen te snel af en Limburger kan niet meer worden bijgebeend. Een tweede zege van het weekend wordt zijn deel. Achter hem wordt er op elk niveau op het scherp van de snee gevochten. In een duel om de elfde plaats tussen Jean-Pierre Verhoeven en Filip Teunkens gaat laatstgenoemde dwars, wat een korte neutralisatie van de race veroorzaakt. Voorin blijven Derdaele, van Parijs, Vermeulen lange tijd in dezelfde volgorde rijden, maar op tien minuten voor het eind volgt de ontgoocheling voor van Parijs. Eerst wordt hij gepasseerd door Thierry Vermeulen, al snel daarna doet Huub van Eijndhoven hetzelfde. De polesitter finisht dus net naast het podium, voor Sebastian Freymuth.

 

Voor Nicolas Saelens wordt de tweede race een doorslagje van de eerste. Opnieuw verzekert hij zich in de slotfase van de zege in Pro-Am, voor Floris Dullaart en Ziad Geris. De Belgium Racing-rijder zet zo het uitstekende weekend van de Limburgse renstal extra in de verf.

 

Jan Lauryssen, leider in het Am-kampioenschap, is vast van plan om na de pech van daags tevoren orde op zaken te zetten. Na een moeilijk wedstrijdbegin wint de rijder van Q1 Trackracing by EMG Motorsport gestaag plaatsen, om aan de streep Jean-Pierre Verhoeven en Ad Geerts voor te blijven. Met 54 punten voorsprong op laatstgenoemde kan Lauryssen met een gerust hart de tweede seizoenshelft aansnijden.

 

Het raceweekend aan de Noordzee was een mooie afsluiter van een felbevochten eerste seizoenshelft. In Pro telt Dylan Derdaele slecht vier en zeven punten voorsprong op respectievelijk Huub van Eijndhoven en Glenn van Parijs. In Pro-Am wist Nicolas Saelens zijn voorsprong op Floris Dullaart uit te breiden naar acht eenheden. Na zijn opgave op zaterdag is Ziad Geris het contact met de leiders wat kwijt. Over een maand komen de rijders van de Porsche Carrera Cup Benelux voor de vierde meeting van het seizoen in actie in Zolder, in het voorprogramma van het prestigieuze DTM-kampioenschap.

 

Contacteer ons
Catherine Van Geel PR Manager, D'Ieteren - Porsche Belgium
Catherine Van Geel PR Manager, D'Ieteren - Porsche Belgium
Over Porsche

Press room Porsche Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden. Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.porsche.be. 

Profiel :

D'Ieteren Group:

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.

Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/

D'Ieteren:

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al meer dan 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy

© 2024 D'Ieteren Group SA/NV. Alle rechten voorbehouden.

Wettelijke Informatie :  https://www.dieteren.be/media/rx0pzkmh/wettelijke-informatie.pdf 

Porsche
Grand'route | Grote baan 395
1620 Drogenbos