Porsche Carrera Cup Benelux: Dylan Derdaele oppermachtig in Spa-Francorchamps

Porsche Carrera Cup Benelux: Dylan Derdaele oppermachtig in Spa-Francorchamps

  • Dit weekend seizoensopener in Spa-Francorchamps
  • Dylan Derdaele wint beide races en wordt eerste leider in het kampioenschap
  • Intense strijd op alle niveaus  

Een Europese première voor de Porsche 911 GT3 Cup Type 992, strijd op alle niveau en deel van het prestigieuze FIA WEC-weekend in Spa… Alle ingrediënten om de openingsmanche van de Porsche Carrera Cup Benelux tot een succesnummer te maken waren aanwezig! De geslaagde meeting gaf een twintigtal rijders de gelegenheid om in de snelste monomerkencup van de Lage Landen opnieuw van adrenaline en spanning te kunnen proeven.

 

Bij zijn terugkeer in de Porsche Carrera Cup Benelux wist Dylan Derdaele (#99 Belgium Racing) zowel in de kwalificaties als in beide races van 30 minuten te schitteren. Pole voor de eerste wedstrijd, in beide races de snelste wedstrijdronde en twee overwinningen: de Belg liet de concurrentie slechts kruimels over. Met zo een dominante prestatie bevestigde Derdaele dan ook zijn statuut van titelfavoriet.

 

De strijd om de ereplaatsen bleef lange tijd heel open. Door beslag te leggen op een derde en een tweede plaats toonde Huub van Eijndhoven (#10 #TeamPGZ by JW Raceservice) zich de meest regelmatige van de achtervolgers. De Nederlander beseft evenwel dat een herhaling van zijn prestatie niet makkelijk zal worden, gezien het niveau dat Steven van Rhee (#72) en Thierry Vermeulen (#69) wisten te tonen. De twee jonge vertegenwoordigers van Team GP Elite finishten op vrijdag respectievelijk op een tweede en vierde plaats, en hadden ook zondag voorin kunnen finishen. Helaas kwamen ze bij het uitkomen van Combes met elkaar in contact.

 

Omdat hij over nogal wat ervaring in de eenzitterij beschikt werd er ook van Sebastian Freymuth (#31 PG Motorsport) wat verwacht. De jonge kerel werd bij iedere sessie beter, finishte als achtste in de eerste race en legde bij de tweede zelfs beslag op de derde podiumplaats. Daarbij ging hij net Glenn Van Parijs (#15 NGT Racing) vooraf, de rijder die in de eerste race als zesde finishte. Teammaat Felix Neuhofer (#33 PG Motorsport) beleefde een wat lastiger weekend. Op vrijdag finishte hij ondanks een tijdstraf van vijf seconden (wegens het overschrijven van de track limits) nog als vijfde, maar ’s anderendaags moest hij tevreden zijn met een tiende plaats.

 

In de Pro-Am categorie maakten Nicolas Saelens (#97 Belgium Racing) en John De Wilde (#21 Speedlover) heel wat indruk in hun thuisrace. De twee Belgen wisten niet alleen elk een zege en een tweede plaats te veroveren, door in de tweede wedstrijd als vijfde en zesde over de streep te gaan stonden ze ook in de algemene rangschikking hun mannetje. Achter het Belgische duo finishte de Nederlander Floris Dullaart (#4 Team GP Elite) twee keer als derde.

 

Vermelden we tenslotte nog de prestaties van Jan Lauryssen (#54 Q1 Trackracing by EMG Motorsport): deze nieuwkomer in de Porsche Carrera Cup Benelux wist twee keer de Am-categorie op zijn naam te schrijven, en wist met een achtste en zevende plaats algemeen heel wat indruk te maken. Het moge duidelijk zijn dat Lauryssen onmiddellijk de 510 pk sterke Porsche 911 GT3 Cup onder de knie kreeg.

 

Na deze races in het voorprogramma van het FIA wereldkampioenschap endurance bereiden de rijders zich nu al voor op de tweede meeting van het seizoen, over twee weken op de Red Bull Ring in het Oostenrijkse Spielberg. Een grote première voor de Porsche Carrera Cup Benelux, die in actie komt in het kader van het European Le Mans Series-weekend.

 

 

 

 

Contacteer ons
Catherine Van Geel PR Manager, D'Ieteren - Porsche Belgium
Catherine Van Geel PR Manager, D'Ieteren - Porsche Belgium
Over Porsche

Press room Porsche Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden. Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.porsche.be. 

Profiel :

D'Ieteren Group:

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.

Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/

D'Ieteren:

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al meer dan 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy

© 2024 D'Ieteren Group SA/NV. Alle rechten voorbehouden.

Wettelijke Informatie :  https://www.dieteren.be/media/rx0pzkmh/wettelijke-informatie.pdf 

Porsche
Grand'route | Grote baan 395
1620 Drogenbos