Porsche Carrera Cup Benelux met sterke wedstrijd tijdens druk bijgewoonde JACK’S Racing Day

Porsche Carrera Cup Benelux met sterke wedstrijd tijdens druk bijgewoonde JACK’S Racing Day

  • Harry King (Parker Revs Motorsport) pakt dubbele zege en verstevigt leiding in de tussenstand van het kampioenschap
  • Jaume Font (Baporo Motorsport) doet het ook tweemaal in Am, Jan Lauryssen (Q1-Trackracing) en Didier Glorieux (Speedlover) in Pro-Am

Na een goede maand zomerpauze was de Porsche Carrera Cup Benelux terug! De plaats van afspraak was het legendarische motorcircuit van Assen in het kader van de zeer druk bijgewoonde JACK’s Racing Day, met niet minder dan 60.000 toeschouwers in de tribunes. Sportief was de strijd intens, met onder meer de eerste polepositie in de snelste merkencup van de Benelux voor Ghislain Cordeel (GP Elite), en twee zeges voor Harry King, de Britse belofte. Maar ook de Belgen Jan Lauryssen en Didier Glorieux kunnen op een geslaagd weekend terugblikken met zeges in Pro-Am en in Am was de Spanjaard Jaume Font tweemaal de sterkste. De volgende afspraak voor de Porsche Carrera Cup Benelux is op 27 en 28 augustus in Barcelona, voor de negende en de tiende wedstrijd van het seizoen en dat in het kader van de European Le Mans Series.

De JACK’S Racing Day is het grootste gecombineerde auto-, motor- en kartrace-evenement van Europa en dat op het TT Circuit Assen. “En het is ongelofelijk dat een week na de 24 Uur van Spa er weer zo’n enorme massa op de been is voor de autosport. De Porsche Carrera Cup Benelux mocht bovendien tweemaal aantreden op een topmoment en dat betekende dus volle tribunes voor onze rijders en teams”, stelde een tevreden Series Manager van de Porsche Carrera Cup Benelux Olivier Aerts vast. “Koppel dat aan de hoogstaande sportieve strijd en dan is dit een perfecte motivator om nu al te starten aan de voorbereiding van een nog sterker seizoen 2023.”

 

Topautosport voor volle tribunes

 

In Assen viel op dat Harry King niet onaantastbaar is, met een snelste tijd in de tweede vrije training voor Xavier Maassen (#TeamPGZ by RedAnt Racing) en vooral een snelste kwalificatietijd en dus een pole voor Race 1 voor Ghislain Cordeel.

 

Ik kwam hier voor het eerst en verwachtte wel dat de tegenstand er zou staan”, aldus de Brit die de twee wedstrijden dan toch won. “Ik kon ook de pole voor Race 2 grijpen en ik heb dus een mooi weekend achter de rug, maar ik mag geen steken laten vallen, dat is duidelijk. Ik kijk alvast naar de rest van het seizoen uit.”

 

Een beetje naar goede gewoonte verdeelden Ghislain Cordeel en Glenn van Parijs (NGT Racing) de overige ereplaatsen met een tweede en derde plaats voor Cordeel en een derde en tweede plaats voor van Parijs. “Ik ben erg blij met mijn polepositie, maar in de races was het nog niet 100%”, was Cordeel eerlijk. “In Race 1 was de bandendruk niet optimaal en in Race 2 verloor ik al na de eerste ronde mijn voorsplitter en dat maakte het er niet makkelijker op.”

 

De overige ereplaatsen waren op zaterdag voor Rik Koen (Parker Revs), Sam Dejonghe (#TeamPGZ by RedAnt Racing) en Xavier Maassen, terwijl die laatst genoemde op zondag vierde werd, voor Koen en Lucas van Eijndhoven (JW Raceservice).

 

In de tussenstand van het kampioenschap leidt King uiteraard, voor van Parijs en Cordeel.

 

Lauryssen en Font

 

Jan Lauryssen (Q1 Trackracing) pakte de volle buit in de categorie Pro-Am op zaterdag, voor zijn landgenoten John De Wilde (Speedlover) en Tom Boonen (#TeamPGZ by RedAnt Racing), terwijl zondag Speedlover de dubbel pakte met Didier Glorieux en John De Wilde op één en twee. Jan Lauryssen werd derde.

 

In de Am-categorie was het dus tweemaal Font, voor Stijn Lowette (NGT Racing) en Luc Vanderfeesten (#TeamPGZ by RedAnt Racing), terwijl Sébastien Lajoux (DUWO Racing) en weer Stijn Lowette op zondag de ereplaatsen voor hun rekening namen.

 

Noteren we ook nog de mooie optredens van Lars Poel en Will Aspin (Parker Revs) en Michiel Haverans (Belgium Racing), wat meteen de kracht van de Porsche Carrera Cup Benelux als omgeving voor jong talent onderstreept.

Catherine Van Geel PR Manager, D'Ieteren - Porsche Belgium

 

Over Porsche

Press room Porsche Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden. Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.porsche.be. 

Profiel :

D'Ieteren Group:

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.

Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/


D'Ieteren:

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/

 

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy


© 2021 D'Ieteren Group SA/NV. Alle rechten voorbehouden.

Wettelijke Informatie :  https://www.dieteren.be/media/rx0pzkmh/wettelijke-informatie.pdf   
Porsche
Grand'route | Grote baan 395
1620 Drogenbos