Porsche Carrera Cup Benelux staat voor de start van zijn elfde seizoen

Porsche Carrera Cup Benelux staat voor de start van zijn elfde seizoen

  • Record startgrid van maar liefst 29 wagens op jaarbasis
  • Start van het seizoen op 27, 28 en 29 april ter gelegenheid van de Belgische manche van het FIA WEC, met op vrijdag 7 april de officiële testdag – beide op Circuit Spa-Francorchamps

 

Zonhoven, 3 april 2023. Het autosportseizoen 2023 staat ook in de Benelux voor de deur en liefhebbers van hoogstaande en competitieve merkencups kunnen dit jaar hun hart ophalen. Voor het elfde seizoen van de Porsche Carrera Cup Benelux staan er niet minder dan 29 wagens op de startgrid voor het volledige seizoen. Een recordaantal van 32 rijders zal tijdens de eerste races van het seizoen op het wereldberoemde asfalt in de Ardennen de start nemen. Bovendien maakt de Porsche Carrera Cup Benelux zijn naam als kweekvijver voor de kampioenen van morgen volledig waar, met maar liefst zeven zeer talentvolle jonge rijders in de Talent Pool. Twaalf teams vormen de vaste kern van een kampioenschap dat meer dan ooit de top van de autosportpiramide in de Benelux vormt.

 

Harry King is de regerende kampioen en de strijd om de troonopvolging van de snelle Brit zal bijzonder intens worden, niet alleen in de Pro-klasse, maar ook in Pro-Am en Am. Op het menu van de Porsche Carrera Cup Benelux 2023 staan zes weekends van telkens twee races van 30 minuten en één ronde, uiteraard in hoogstaande meetings op uitdagende circuits: Spa (FIA WEC), Hockenheim (Festival of Dreams), Zandvoort (DTM), Assen (Jack’s Racing Day), Zolder (FIA Truck GP) en de Red Bull Ring (DTM).

 

Uiteraard kijkt Catherine Van Geel, PR Manager Porsche België, met veel genoegen naar wat komen gaat: ​

“Starten wordt er gedaan tijdens misschien wel hét autosportweekend in België van dit jaar: de komst van het FIA WEC naar Spa-Francorchamps, met in het WK Uithouding ook de Porsche 963 en onze landgenoot Laurens Vanthoor. Het wapen voor de Porsche Carrera Cup Benelux is en blijft uiteraard de Porsche 911 GT3 Cup – Type 992 -. Het hele weekend is een toonbeeld van hoe autosport en competitie diep in het DNA van Porsche geworteld zitten. Onze productiewagens brengen dat DNA voor onze klanten ook op een schitterende manier tot leven. Bovendien is het zeer positief om vast te stellen dat de organisatie van de Porsche Carrera Cup Benelux in 2023 voor een startveld zorgt van niet minder dan twaalf teams en dertig rijders, bovendien in een zeer evenwichtig veld, met vooraan veertien Pro-rijders, maar ook acht deelnemers in Pro-Am en zeven in Am.”

 

Volle startgrid en veel jong talent

 

Olivier Aerts, de Series Manager van de Porsche Carrera Cup Benelux is ook een tevreden man: “Het kampioenschap groeit jaar na jaar en dat is de vrucht van een professionele aanpak, een sterke samenwerking met onze partners en uiteraard het enorme werk van de teams die jaar na jaar hun vertrouwen in onze klasse bevestigen en ik wens hen daar persoonlijk enorm voor te bedanken. Met 29 vaste deelnemers en drie gastrijders in Spa, bevestigt de Porsche Carrera Cup Benelux zijn status van zeer sterke competitie in de Lage Landen.” ​

 

Een van de pijlers van de Porsche Carrera Cup Benelux is de Talent Pool, voorbehouden aan talentvolle jonge rijders. Zij krijgen op diverse vlakken een intensieve begeleiding binnen de competitie met het oog op een professionele carrière in de autosport en mogelijk een plaats binnen het Junior Programme van Porsche Motorsport.

 

Het is schitterend om vast te stellen dat er dit jaar niet minder dan zeven jonge rijders zich aandienen en zij gaan een zeer mooie strijd binnen de strijd leveren”, aldus nog Olivier Aerts. “Jong talent in sport zien opgroeien, is altijd een must. Wij wensen Flynt Schuring (NLD), Sacha Norden (NLD), Robert de Haan (NLD), Dirk Schouten (NLD), Quentin Antonel (Fra), Etienne Ploenes (Dui) en Horst Felix Felbermayr (Oost) alle succes!” ​ ​

 

De twaalf teams vindt u in bijlage en zij maken zich op om nu vrijdag 7 april in Spa-Francorchamps een ultieme stap richting de start van het seizoen 2023 te zetten, tijdens de officiële testdag van de Porsche Carrera Cup Benelux. Daarna scheiden ons nog drie weken alvorens de snelste merkencup van de Benelux zijn eerste winnaars kent.

 

Bijlagen: lijst teams en kalender

 

PCCB2023_season entry list.pdf 94 KB
Catherine Van Geel PR Manager, D'Ieteren - Porsche Belgium

 

Over Porsche

Press room Porsche Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden. Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.porsche.be. 

Profiel :

D'Ieteren Group:

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.

Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/


D'Ieteren:

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/

 

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy


© 2021 D'Ieteren Group SA/NV. Alle rechten voorbehouden.

Wettelijke Informatie :  https://www.dieteren.be/media/rx0pzkmh/wettelijke-informatie.pdf   
Porsche
Grand'route | Grote baan 395
1620 Drogenbos