Porsche Carrera Cup Benelux Talent Pool: extra ondersteuning voor jonge talenten

Porsche Carrera Cup Benelux Talent Pool: extra ondersteuning voor jonge talenten

ZONHOVEN (23 maart 2022). De afgelopen jaren heeft de Porsche Carrera Cup Benelux, de snelste merkencup in de lage landen, een ijzersterke reputatie opgebouwd als dé raceklasse bij uitstek waarin jonge talenten hun kwaliteiten kunnen tonen. Voor rijders tot 24 jaar oud gaat de Cup-organisatie nog een stap verder: indien zij over de vereiste vaardigheden blijken te beschikken, kunnen ze deelnemen aan de speciale Porsche Carrera Cup Benelux Talent Pool, waar ze hun “skills” op meerdere terreinen verder kunnen verbeteren. Zo krijgen getalenteerde rijders extra begeleiding om wellicht hun droom van een carrière als professioneel coureur in vervulling te laten gaan.

In 2021 was er al sprake van een talentenprogramma in de Porsche Carrera Cup Benelux, maar voor het nieuwe seizoen wordt dit naar een nog hoger niveau getild. “Het is de bedoeling de meest optimale omstandigheden te creëren waarin jonge rijders uit de Pro-klasse zich verder kunnen ontwikkelen, in samenwerking met de teams en hun engineers”, zegt Olivier Aerts, seriemanager van de Porsche Carrera Cup Benelux. “Porsche heeft immers een lange geschiedenis in het opleiden en coachen van jonge talenten, waarbij ook de Benelux-competitie in het verleden al een rol heeft gespeeld. Een goed voorbeeld is Ayhancan Güven, in 2018 winnaar van de titel. Vervolgens kon hij via de Porsche Carrera Cup France deelnemen aan de internationale shoot-out van Porsche Motorsport en uiteindelijk heeft hij nu de status van fabrieksrijder.”

 

De deelnemers aan de Porsche Carrera Cup Benelux Talent Pool kunnen rekenen op professionele ondersteuning van de Duitser Dirk Werner, die jarenlang zelf als fabrieksrijder voor Porsche actief was. “Ik verheug me erg op deze nieuwe opgave”, zegt Werner. “Uit eigen ervaring weet ik hoe belangrijk het is, zeker voor jonge rijders, om iemand te hebben die je kunt vertrouwen, met wie je van gedachten kunt wisselen en die je ook helpt om stappen te zetten. Ik ben bij alle races aanwezig, help bij de voorbereidingen en tijdens de weekeinden bij de analyse en bij de contacten tussen de rijders en hun teams.”

 

Mooie prijs voor de winnaar

 

Naast de begeleiding van de jonge talenten zal Werner ook zorgen voor een deskundige beoordeling van de rijders. Daarbij gaat het niet alleen om de prestaties tijdens de trainingen en races, maar bijvoorbeeld ook om fitness, contacten met de media, het representeren van de serie en uitingen op sociale media. De beste rijder uit de Talent Pool wordt namens de Porsche Carrera Cup Benelux afgevaardigd naar de internationale shoot-out van Porsche Motorsport en krijgt bovendien het inschrijfgeld voor de deelname aan het seizoen 2023 van de Porsche Carrera Cup Benelux betaald.

 

Ook voor de beide Porsche-importeurs Pon Porsche Import in Nederland en D’Ieteren in België speelt de ondersteuning van jonge talenten via de Porsche Carrera Cup Benelux een belangrijke rol. “Het uitgangspunt ‘Driven youth’ is internationaal een van de speerpunten van Porsche en dat komt ook in de cup tot uiting. De Talent Pool is daarvan een uitstekend voorbeeld”, verklaart Catherine Van Geel, PR manager van D’Ieteren Porsche Import. “Rijders krijgen niet alleen ondersteuning op het gebied van hun racevaardigheid en techniek, maar ook fysieke en mentale training, adviezen op het gebied van voeding, commerciële ondersteuning voor het vinden en behouden van sponsors, kortom, allerlei manieren waarop we ze klaar willen stomen voor de toekomst.”

Contacteer ons
Catherine Van Geel PR Manager, D'Ieteren - Porsche Belgium
Catherine Van Geel PR Manager, D'Ieteren - Porsche Belgium
Over Porsche

Press room Porsche Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden. Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.porsche.be. 

Profiel :

D'Ieteren Group:

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.

Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/

D'Ieteren:

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al meer dan 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy

© 2024 D'Ieteren Group SA/NV. Alle rechten voorbehouden.

Wettelijke Informatie :  https://www.dieteren.be/media/rx0pzkmh/wettelijke-informatie.pdf 

Porsche
Grand'route | Grote baan 395
1620 Drogenbos