Porsche Driver Experience in de nieuwe Panamera

Porsche Driver Experience in de nieuwe Panamera

Nieuw interieurconcept waar bestuurder centraal staat

  • Intuïtief bedieningsconcept Porsche Driver Experience
  • Nieuwe digitale ervaring met afzonderlijk passagiersdisplay
  • Luxueus, sportief en modern interieur
  • Meer comfort en uitgebreide personaliseringsmogelijkheden

Het bedieningsconcept dat Porsche nu toepast in de nieuwe Panamera is innovatief en intuïtief: de Porsche Driver Experience plaatst de bestuurder centraal en creëert de perfecte balans tussen analoge en digitale elementen. De sportwagen onder de luxueuze berlines wordt gekenmerkt door de bijzonder hoogwaardige en uiterst sportieve sfeer van het interieur.

Stuttgart. In de nieuwe modelgeneratie, die op 24 november 2023 aan het publiek wordt onthuld, zal de Porsche Panamera uitgerust zijn met het bedieningsconcept Porsche Driver Experience, dat de bestuurder in het centrum plaatst en voor het eerst werd geïntroduceerd in de Taycan. Het biedt een volledig digitaal display, een groot aantal personaliseringsmogelijkheden en een intuïtieve bediening. Een hoofdkenmerk van het concept is dat de bedieningselementen die relevant zijn voor het rijden, gegroepeerd zijn vlak bij het stuurwiel. Alle elementaire functies zijn daarom snel en intuïtief toegankelijk voor de bestuurder. Dit vereenvoudigt de bediening van de nieuwe Panamera in alle rijsituaties, en vooral bij dynamisch rijden.

De focus op de bestuurdersas komt tot uiting in tal van details. Porsche plaatst bijvoorbeeld de tuimelschakelaar om door de opties van het instrumentenpaneel te navigeren, en de modusschakelaar om de rijprogramma's te selecteren, rechtstreeks op het stuurwiel. De versnellingspook bevindt zich er vlak naast. Daardoor komt er op de middenconsole ruimte vrij voor een elegant klimaatregelingspaneel dat aanraakoppervlakken en fysieke schakelaars combineert tot een oplossing die zowel intuïtief als elegant is. Nieuw zijn de volledig vinloze en elektrisch verstelbare verluchtingsroosters op de middenconsole. Het is mogelijk om met één druk op de knop te schakelen tussen verschillende vooraf geconfigureerde en gepersonaliseerde bedieningsmodi voor klimaatregeling. Daarnaast biedt het opbergvak in de middenconsole meer ruimte dan voorheen.

Het digitale, vrijstaande instrumentencluster benadrukt de bestuurdersas. Het 12,6-inchscherm valt op door zijn gebogen en vrijstaande ontwerp. De rij-informatie die erop wordt weergegeven, structureert Porsche helder in drie zones. Deze kunnen op verschillende manieren geconfigureerd worden, afhankelijk van de uitrusting en de geselecteerde weergave. Het extra, optionele head-updisplay kan rechtstreeks vanaf het sportstuur worden bediend.

Een helder design en luxueuze materialen zorgen voor een hoogwaardige en sportieve sfeer in het interieur van de nieuwe Panamera. Het nieuwe decoratieve concept maakt indruk met zijn formele continuïteit en strekt zich uit van de middenconsole tot het bedieningspaneel en tot in de deuren van de nieuwe Panamera. Samen met de steile verhoging van de middenconsole is het een hoofdkenmerk van de cockpit van de Panamera. Voor het eerst rust Porsche het model uit met een doorlopende sfeerverlichting langs het hele paneel, wat de breedte van de auto benadrukt. Alle Panamera-modellen zijn nu nog comfortabeler dan voorheen dankzij de verbeterde schuimmaterialen voor de zetels. Ze bieden een grotere elasticiteit en verhogen zo het zitcomfort. De directiemodellen van de Panamera zijn achterin ook voorzien van een nieuw voorgevormd zitsysteem, voor een optimale zitpositie. Zo komen de achterpassagiers na een lange rit nog relaxter aan op hun bestemming.

Porsche heeft de kleur- en materiaalopties in de nieuwe Panamera gebaseerd op uiterst fijne materialen en een ruime keuze aan tweekleurige designs. Bijpassende decoratieve en accentopties verfijnen de sfeer nog meer. Sommige worden aangeboden door Porsche Exclusive Manufaktur. Voor het eerst biedt Porsche in de Panamera ook een ledervrije uitrusting aan, waarbij bijzonder sportieve materialen zoals Race-Tex en de stof Pepita met elkaar worden gecombineerd.

Contacteer ons
Liana Picard PR Manager Porsche Belgium, D'Ieteren Automotive N.V/S.A.
Liana Picard PR Manager Porsche Belgium, D'Ieteren Automotive N.V/S.A.
Over Porsche

Press room Porsche Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden. Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.porsche.be. 

Profiel :

D'Ieteren Group:

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.

Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/

D'Ieteren:

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al meer dan 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy

© 2024 D'Ieteren Group SA/NV. Alle rechten voorbehouden.

Wettelijke Informatie :  https://www.dieteren.be/media/rx0pzkmh/wettelijke-informatie.pdf 

Porsche
Grand'route | Grote baan 395
1620 Drogenbos