Porsche Sprint Trophy Benelux: de Wilde oogst gretig in Spa

Porsche Sprint Trophy Benelux: de Wilde oogst gretig in Spa

  • Leider in kampioenschap verovert opnieuw twee overwinningen
  • Zege en pech Lucas van Eijndhoven
  • Gilles Smits twee keer op het podium

De Porsche Sprint Trophy Benelux sloeg dit weekend zijn tenten op in Spa-Francorchamps, voor drie wedstrijden in het voorprogramma van de 25 Uur VW Fun Cup. Al bij de start van de eerste wedstrijd viel meteen een belangrijk koersfeit te noteren: polesitter Lucas van Eijndhoven (JW Raceservice) kwam in La Source in aanraking met Jos Janssen (JJ Racing) en Gilles Smits (Speedlover). Voor de jonge Nederlander zat de wedstrijd er meteen op en John de Wilde maakte van de situatie gebruik om voorin een kloof te slaan. De concurrentie zou hem pas bij de finish terugzien… Gilles Smits, lange tijd op de tweede plaats, viel in de slotronde zonder brandstof. Zo schoof Wim Meulders (Speedlover) door naar de eerste ereplaats. Jos Jansen (JJ Racing) vervolledigde het podium, voor nieuwkomer Marcel Van Berlo (Bas Koeten Racing) en Benjamin Paque (Speedlover).

Op zaterdagochtend aasde polesitter Lucas Van Eijndhoven op revanche. Hoewel John de Wilde een betere start nam, wist Van Eijndhoven na vier ronden opnieuw de eerste plaats te bezetten, om die nadien niet meer af te staan. John de Wilde moest tevreden met de tweede plaats. Achter de twee kemphanen kwamen Gilles Smits, Wim Meulders, Jos Jansen, Marcel Van Berlo en Benjamin Paque in die volgorde over de streep.

De startproblemen van Lucas Van Eijndhoven waren echter nog niet afgelopen. Bij aanvang van de Long Race ging de polesitter in La Source onmiddellijk achterstevoren. Gilles Smits schoot als leider de Raidillon op, maar eerst teammaat John de Wilde en dan Jos Janssen en Lucas Van Eijndhoven wisten hem te passeren. Na zijn fout in de openingsronde zorgde de Nederlander voor het spektakel, om uiteindelijk als tweede over de eindstreep te rijden. In de officiële uitslag wordt Lucas echter als derde opgenomen, na een tijdstraf wegens het niet respecteren van de track limits. En omdat Jos Janssen op enkele ronden van het eind lek reed, was het uiteindelijk toch Gilles Smits die de zilveren medaille in ontvangst mocht nemen.

John de Wilde scoorde na afloop van deze bewogen race zijn tweede zege op drie en beschikt nu over een ruime voorsprong in de tussenstand. De top 5 wordt er vervolledigd door Gilles Smits, Lucas Van Eijndhoven, Marcel Van Berlo en Wim Meulders. De 16-jarige Benjamin Paque zette aan het stuur van zijn Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport zijn leerschool in de Clubsport Division verder.

Na de zomerpauze maakt de Porsche Sprint Trophy Benelux opnieuw zijn opwachting in Spa-Francorchamps, op 25 en 26 september.

 

Contacteer ons
Catherine Van Geel PR Manager, D'Ieteren - Porsche Belgium
Catherine Van Geel PR Manager, D'Ieteren - Porsche Belgium
Over Porsche

Press room Porsche Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden. Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.porsche.be. 

Profiel :

D'Ieteren Group:

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.

Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/

D'Ieteren:

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al meer dan 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy

© 2024 D'Ieteren Group SA/NV. Alle rechten voorbehouden.

Wettelijke Informatie :  https://www.dieteren.be/media/rx0pzkmh/wettelijke-informatie.pdf 

Porsche
Grand'route | Grote baan 395
1620 Drogenbos