Porsche Sprint Trophy Benelux klaar voor strijd… in de duinen!

Porsche Sprint Trophy Benelux klaar voor strijd… in de duinen!

  • Drie wedstrijden op het menu van de Pinksterraces in Zandvoort
  • John de Wilde leider in de Cup Division
  • Gilles Smits aast op revanche
  • Vader en zoon Verhoeven opnieuw van de partij

De rijders van de Porsche Sprint Trophy Benelux hebben amper de debriefing van de eerste meeting van het seizoen achter de rug, maar ze kunnen wel al richting Zandvoort trekken. Het schitterende duinencircuit aan de Noordzee vormt een ware uitdaging voor elke rijder, en de wijzigingen die er voor de komst van de F1 zijn aangebracht maakt het tracé alleen maar nog interessanter. In het kader van de traditionele Pinksterraces staan er drie wedstrijden op het programma: twee sprints van 30 minuten (zaterdag om 14u50 en zondag om 11u45) en een Long Race van 55 minuten (zondag om 14u40)

 

John de Wilde (Speedlover) wist in Zolder twee van de drie races te winnen en begint de tweede meeting van het seizoen als favoriet. De leider van het kampioenschap beseft echter terdege dat de concurrentie op revanche aast, en dat is zeker het geval voor zijn teamgenoot Gilles Smits. Op de Limburgse omloop wist hij één van de twee pole posities te veroveren en won hij ook de eerste race. Bovendien maakte de man uit Waver vorig jaar heel wat indruk in Zandvoort. In de strijd om de zege zal dus met hem rekening moeten worden gehouden, vooral omdat hij na een aanrijding in Zolder vast van plan is om deze keer zwaar te scoren. In de voorlopige tussenstand worden de twee titelfavorieten gescheiden door Wim Meulders. Hij zal eens te meer zijn #3 Porsche 911 GT3 Cup type 991 delen met Rik Renmans, in de

Porsche Sprint Trophy Benelux een nuttige optie om het kostenplaatje te drukken.

 

Régis Gosselin, in Zolder aan de slag met de bolide van August Racing, zal deze keer niet van de partij zijn. Hij koestert echter de ambitie om bij de volgende meeting, in Spa-Francorchamps, opnieuw aan de start te verschijnen. In afwachting krijgen we er in Zandvoort enkele andere podiumkandidaten bij, in de vorm van Jean-Pierre en Jaxon Verhoeven (Speedlover). Vader en zoon Verhoeven maken zo hun comeback in het peloton waar ze in 2020 bij de smaakmakers hoorden. Ook Jos Jansen, met een wagen ingezet door eigen team JJ Racing, hoopt zich in de strijd voorin te kunnen mengen.

 

Niels Troost (Team GP Elite), de huidige leider bij de Rookies, rijdt in Zandvoort een thuisrace. Er wordt zeer uitgekeken naar het duel dat hij met zijn landgenoot Lucas van Eijndhoven (JW Raceservice) zal uitvechten. Herinneren we er nog even aan dat beide rijders in Zolder de zeges in de Sprintraces netjes met elkaar deelden.

 

Jammer genoeg zullen er in Zandvoort per hoge uitzondering geen deelnemers in de Clubsport Division aan de start verschijnen. “Een ongelukkige samenloop van omstandigheden”, stelt Olivier Aerts, Series Manager van de Porsche Sprint Trophy Benelux. “Deze categorie is uiterst geschikt voor jonge rijders en rookies, maar dit weekend is er één aan de slag in een internationale kartwedstrijd, een ander is actief in het kader van de Grand Prix van Monaco en voor nog wat andere rijders wordt de verplaatsing bemoeilijkt door de nog steeds heersende coronacrisis. We blijven echter nauw contact met alle rijders en teams onderhouden, en we rekenen er op dat er begin juli in Spa-Francorchamps opnieuw meerdere Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport aan de start zullen staan.”

 

Maar in afwachting eerst genieten van de spannende duels die dit weekend aan de Noordzee worden uitgevochten!

 

 

Contacteer ons
Catherine Van Geel PR Manager, D'Ieteren - Porsche Belgium
Catherine Van Geel PR Manager, D'Ieteren - Porsche Belgium
Over Porsche

Press room Porsche Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden. Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.porsche.be. 

Profiel :

D'Ieteren Group:

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.

Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/

D'Ieteren:

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al meer dan 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy

© 2024 D'Ieteren Group SA/NV. Alle rechten voorbehouden.

Wettelijke Informatie :  https://www.dieteren.be/media/rx0pzkmh/wettelijke-informatie.pdf 

Porsche
Grand'route | Grote baan 395
1620 Drogenbos