Porsche stelt de derde E-Hybrid-variant van de Cayenne voor

Porsche stelt de derde E-Hybrid-variant van de Cayenne voor

  • De Cayenne S E-Hybrid is een nieuwe telg in het gamma luxueuze SUV's
  • Gepositioneerd tussen de Cayenne E-Hybrid en de Cayenne Turbo E-Hybrid
  • 382 kW (519 pk) systeemvermogen en 750 Nm systeemkoppel
  • Elektrisch rijbereik tot 90 kilometer en 11 kW oplaadcapaciteit
  • Uitgebreide standaarduitrusting met adaptieve luchtvering

Porsche breidt zijn hybride gamma voor de nieuwe Cayenne verder uit. De nieuwe Cayenne S E-Hybrid is het derde plug-inmodel van de luxueuze SUV-reeks die onlangs grondig werd herzien. Deze nieuwkomer maakt indruk met zijn comfort, efficiëntie en een fijn uitgebalanceerde rijdynamiek.

Stuttgart. De nieuwe Cayenne S E-Hybrid is de derde variant met een elektromotor binnen de modelreeks. Hij positioneert zich tussen de Cayenne E-Hybrid en de Cayenne Turbo E-Hybrid. De S E-Hybrid is verkrijgbaar in de koetswerkvarianten SUV en SUV Coupé. Hij vindt de juiste balans tussen alledaagse bruikbaarheid en prestaties en is een uitstekende aanvulling op de reeks aandrijflijnen. De hybridetechnologie van de nieuwe Cayenne, die eerder dit jaar grondig onder de loep werd genomen, geeft deze modelvariant een nog groter elektrisch rijbereik. Het slimme energiebeheer weet de oplaadtijden bovendien kort te houden.

In de Cayenne S E-Hybrid wordt een herziene drie liter V6-turbomotor met 260 kW/353 pk gecombineerd met een 130 kW (176 pk) elektromotor. Samen leveren ze een systeemvermogen van 382 kW (519 pk) en een maximaal systeemkoppel van 750 Nm. Het hoge vermogenspotentieel wordt weerspiegeld in de rijprestaties. De Cayenne S E-Hybrid sprint in 4,7 seconden van 0 naar 100 en haalt een topsnelheid van 263 km/u.

Luchtvering met tweekamer-tweekleppentechnologie voor een maximaal rijbereik

In de Cayenne S E-Hybrid draagt de standaard adaptieve luchtvering bij tot een combinatie van straffere prestaties en meer rijcomfort. De innovatieve tweekamer-tweekleppentechnologie zorgt voor een uitzonderlijk breed spectrum veerafstellingen, van bijzonder comfortabel tot krachtig en dynamisch. Tegelijk profiteren de nieuwe S E-Hybrid-modellen van het geoptimaliseerde hybridesysteem van de huidige Cayenne-generatie. Met een zuiver elektrisch rijbereik (EAER City) tot 90 kilometer wordt het grootste deel van de dagelijkse, lokale trajecten emissievrij afgelegd. Porsche maakt dit rijbereik mogelijk met een batterijcapaciteit van 25,9 kWh. De nieuwe ingebouwde wisselstroomlader laadt de Cayenne S E-Hybrid volledig op in minder dan tweeënhalf uur aan een geschikte stroombron met een laadvermogen tot 11 kW.

Ook visueel past de Cayenne S E-Hybrid naadloos in de bestaande modellenreeks. Hij is standaard voorzien van de 20-duims Cayenne S-wielen en kreeg een uitlaatsysteem met twee uitlaatpijpen in geborsteld roestvrij staal. Als SUV heeft de Cayenne S E-Hybrid het Silver-koetswerkpakket, en als Coupé het Black-koetswerkpakket. In het donker staan de standaard ledmatrixkoplampen garant voor veiligheid en comfort. De nieuwe, innovatieve HD-ledmatrixkoplampen zijn verkrijgbaar als optioneel extraatje.

De standaard interieurfuncties waar de bestuurder zich op mag verheugen? Dat zijn onder meer de achtvoudig verstelbare stoelen, het Sport Chrono pack met een modusschakelaar om het rijprogramma te kiezen, pedaalcovers in roestvrij staal en het in Silvershade gelakte Diamar-interieurpakket. De bestuurder geniet ook van extra functies in de My Porsche-app, waaronder nieuwe functies in Apple CarPlay®. Porsche is de eerste autofabrikant die de toegang tot autofuncties in CarPlay® vereenvoudigt. De nieuwe Cayenne S E-Hybrid belooft extra comfort met zijn nieuwe, optionele passagiersscherm met videofuncties, maar ook met het nieuwe luchtkwaliteitssysteem dat partikels en schadelijke stoffen tegenhoudt. De nieuwe Cayenne S E-Hybrid-modellen kunnen meteen besteld worden. In België, biedt Porsche het model aan voor prijzen vanaf € 125.025,32 (Coupé vanaf € 129.664,47), inclusief btw en landspecifieke uitrusting. De eerste leveringen starten in november 2023.

Contacteer ons
Liana Picard PR Manager Porsche Belgium, D'Ieteren Automotive N.V/S.A.
Liana Picard PR Manager Porsche Belgium, D'Ieteren Automotive N.V/S.A.
Over Porsche

Press room Porsche Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden. Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.porsche.be. 

Profiel :

D'Ieteren Group:

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.

Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/

D'Ieteren:

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al meer dan 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy

© 2024 D'Ieteren Group SA/NV. Alle rechten voorbehouden.

Wettelijke Informatie :  https://www.dieteren.be/media/rx0pzkmh/wettelijke-informatie.pdf 

Porsche
Grand'route | Grote baan 395
1620 Drogenbos