Porsche viert een succesverhaal: 75 jaar ‘Driven by Dreams’

Porsche viert een succesverhaal: 75 jaar ‘Driven by Dreams’

 In 1948 maakte Ferry Porsche zijn droom – het creëren van een eigen sportwagen - waar met de bouw van de Porsche 356 ‘No. 1’ Roadster. Het betekende de start van een legendarisch merk waarmee de basis werd gelegd voor het Porsche anno nu. Dit jaar viert de sportwagenfabrikant zijn 75-jarig jubileum met festiviteiten over de hele wereld, met de Porsche Vision 357 als één van de highlights.

“75 jaar Porsche staat voor pioniersgeest, passie en dromen. We vieren ons jubileum graag samen met mensen die door dromen geïnspireerd zijn”, verklaart Oliver Blume, voorzitter van de Raad van Bestuur van Porsche AG.

‘Driven by Dreams’ definieert de essentie van Porsche; het vervullen van dromen van klanten over de hele wereld. “We zijn trots op ons erfgoed. Het vormt de basis voor een succesvolle toekomst. We associëren onze heritage met innovatie en vooruitgang – en voegen alsmaar meer nieuwe hoofdstukken toe aan het unieke succesverhaal dat Porsche heet”, legt Blume uit.

Terugblik op een reis naar de toekomst

De Porsche Vision 357 die in Berlijn is te zien, is daar een goed voorbeeld van. Het eerbetoon van het Style Porsche-team aan de 356 geeft de wisselwerking tussen traditie en innovatie weer: hoe zou Ferry Porsche’s droom van een sportwagen er vandaag uit kunnen zien?

“Met de Porsche Vision 357 hebben we een bijzonder verjaardagscadeau gecreëerd. Hij onderstreept het belang van ons design-DNA dat is ontsproten aan de 356”, aldus Michael Mauer, Vice President Style Porsche. “Het studiemodel laat verleden, heden en toekomst in elkaar overvloeien. De proporties doen denken aan die van de klassieke 356, terwijl specifieke accenten de toekomst weerspiegelen.” De Porsche Vision 357 is gestoeld op het platform van de 368 kW (500 pk) sterke 718 Cayman GT4 RS.

Design is vanaf dag één een elementair onderdeel van Porsche geweest. Visionaire studies en conceptauto’s vormen de basis voor een onmiskenbaar en innovatief design. “Creatief nadenken over de toekomst is één van de kerntaken van Style Porsche. Studiemodellen vormen de bron van ideeën die de designs van morgen voeden”, licht Mauer toe. “De geschiedenis van Porsche dient keer op keer als inspiratiebron voor de toekomst. Terugkijken op onze traditie met een concept car die vooruitblikt op de toekomst is niet zo paradoxaal als het lijkt. Creatieve vrijheid is ook belangrijk: hier kunnen waardevolle ideeën ontstaan, ideeën die ons helpen onze designfilosofie in nieuwe richtingen te sturen.”

Roadshows en exposities over de hele wereld

‘75 jaar Porsche sportwagens’ wordt ook gevierd in het Petersen Automotive Museum in Los Angeles, tijdens de hoogste autotentoonstelling ter wereld op de Großglockner en in het Transportmuseum in Luzern. Daarnaast wordt de expositie ‘Driven by Dreams’ naar meer dan zestig bestemmingen in Europa en de VS gereden, in een speciaal voor het jubileum ontworpen ‘Heritage Truck’. 

Zestig jaar 911 en 100 jaar Le Mans

Porsche viert dit jubileumjaar nog twee andere belangrijke verjaardagen: zestig jaar 911 en honderd jaar 24 Uur van Le Mans. Sinds de presentatie in september 1963 op de IAA in Frankfurt heeft de iconische 911 zich verankerd in het collectieve geheugen van sportwagenfans over de hele wereld. Ook de organisatoren van de bekendste endurance-race ter wereld hebben dit jaar reden tot feest: op 10 en 11 juni wordt de honderdste verjaardag van de 24 Uur van Le Mans gevierd. Elke sportwagenfabrikant droomt van succes op het Circuit de la Sarthe; Porsche wist die droom telkens weer opnieuw te realiseren, als meest succesvolle automerk op Le Mans. Tevens is Porsche de enige deelnemer die sinds 1951 elk jaar was vertegenwoordigd tijdens de 24-uursrace. Gedurende deze periode heeft Porsche liefst 110 klasse- en 19 overall overwinningen behaald.

Exclusieve tentoonstelling "Porsche, Driven By Dreams" in Autoworld Brussel

Na de expo ‘Porsche - Electric to Electric’ in 2013 en ‘Porsche 70 Years’ in 2018 zet Autoworld z’n succesvolle samenwerking met Porsche België en het Porsche Museum in Stuttgart verder. Met een nooit eerder geziene verzameling van exclusieve Porsches, thematisch verzameld in een unieke setting, word je meegenomen in de overweldigende droomwereld van Porsche.

Daarbij gaat de storytelling veel verder dan enkel de wagens...

Naast de prachtige auto's richt de tentoonstelling zich ook op de mensen achter het merk. Mensen die, net als Ferry Porsche, altijd in hun dromen zijn blijven geloven, grootse dingen hebben bereikt en grootse ideeën hebben verwezenlijkt. De verhalen van internationale en Belgische persoonlijkheden worden belicht in de verschillende themagroepen. Voorbeelden zijn Jacky Ickx, Johan Dirickx, Thierry Boutsen, Laurens Vanthoor, André Lotterer...

Unseen: from Concept to Model

Werkelijkheid begint vaak met een droom. Elke Porsche met een concept.

Autoworld verzamelde 9 nooit eerder in België geëxposeerde Porsche concept cars en toont die broederlijk naast het productiemodel.

Van de 984 die de 914 zou worden tot het prototype van de Taycan die droomt van een alternatieve toekomst, via de 989 (het Panamera project), de 959 group B studie, de 911 Vision Safari en nog veel meer modellen. 

911 Line Up 60th Anniversary

911. Het cijfer van de ultieme droomauto wordt 60.

Uiteraard vormt de 911 een apart thema binnen de expo "Porsche, Driven By Dreams" met andermaal een unieke verzameling die de 8 generaties Neunelfer omslaat.

Art

"Porsche, Driven By Dreams" wil meer zijn dan droomwagens.

De vermaarde Belgische street artist Vexx, bekend van de eveneens tijdelijk aanwezige Porsche Vision Gran Turismo die tot 8 januari 2024 te bezichtigen zal zijn, zal op 7 en 8 december exclusief voor Autoworld aanwezig zijn met een animatie rond Porsche.

Een andere artiest, gerenommeerd fotograaf Bart Kuykens, zal z’n werken exposeren, waarin de Porsche 911 steevast een prominente rol speelt.

Heritage

Ferdinand Porsche liet 75 jaar geleden z’n absolute droom in vervulling gaan door z’n eigen droomwagen te bouwen.

Die droom is intussen geschiedenis geworden. Van de allereerste 356 ‘Gmund,’ gebouwd in een schuur in het gelijknamige dorpje in Oostenrijk, tot andere klassiekers die mee Ferdinand Porsche’s droom in werkelijkheid hebben omgezet.

Motorsport

Andere merken kunnen slechts dromen van het succes van Porsche in de motorsport. Porsche bezorgt zijn tegenstanders steevast een spreekwoordelijke nachtmerrie.

De 991 RSR, 991 GT1, 919 Hybride en de Formule E Gen 3 zijn slechts enkele van de getoonde racewagens die van Porsche het meest succesvolle racewagenmerk hebben gemaakt.

Uiteraard wordt de Belgische inbreng niet vergeten met racewagens bestuurd door legendarische coureurs als Jacky Ickx, Thierry Boutsen en Laurens Vanthoor.

De wereld van de Dakar-Rally

Het was Jacky Ickx die Porsche van de befaamde Dakar-rally liet dromen. Een droom die andermaal werkelijkheid werd met onder meer de 959 met Rothmans-kleuren.

Porsche eert de succesvolle Dakar-modellen met de recente 911 Dakar, de 911 GT3 Rally in D'Ieteren-kleuren en de 953 Dakar.
Autoworld eert de Porsche’s succesvolle Dakar-verleden in een apart, zanderige universum van de expo.

Kids Corner

De jongste bezoekers kunnen in de aparte ruimte ingericht voor workshops volgen waar ze de Porsche van hun dromen kunnen bouwen.

Ter inspiratie staat er een levensgrote Porsche in Lego tentoon. En wie weet wordt de volgende Belgische Le Mans-winnaar met Porsche wel ontdekt op onze race simulator.

Permanente collectie

Tijdens de drie maand durende expo "Porsche, Driven By Dreams" blijft de permanente collectie van Autoworld te bewonderen. Ook het restaurant ‘Bagnole’ blijft uiteraard open voor het publiek, net als de museumshop met een uitgebreide Porsche collectie, ideaal voor de feestdagen.

Contacteer ons
Liana Picard PR Manager Porsche Belgium, D'Ieteren Automotive N.V/S.A.
Liana Picard PR Manager Porsche Belgium, D'Ieteren Automotive N.V/S.A.
Over Porsche

Press room Porsche Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden. Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.porsche.be. 

Profiel :

D'Ieteren Group:

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.

Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/

D'Ieteren:

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al meer dan 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy

© 2024 D'Ieteren Group SA/NV. Alle rechten voorbehouden.

Wettelijke Informatie :  https://www.dieteren.be/media/rx0pzkmh/wettelijke-informatie.pdf 

Porsche
Grand'route | Grote baan 395
1620 Drogenbos