Revanche op de Nürburgring in het vooruitzicht

Revanche op de Nürburgring in het vooruitzicht

  • DTM-manche op de Nürburgring kader voor tweede ronde van de Porsche Carrera Cup Benelux en de Porsche Sprint Challenge Benelux
  • Drie nieuwe teams in het kampioenschap
  • Naar een duel Hartog-Schuring in de Carrera Cup, open strijd in Pro-Am
  • Pro-Am, AM en GT4 zorgen voor spektakel in Porsche Sprint Challenge Benelux
  • Drie races via livestream online te bekijken

Na een seizoensopener in Zolder, nu bijna drie weken geleden, werken de Porsche Carrera Cup Benelux en Porsche Sprint Challenge Benelux dit weekend in Duitsland de tweede meeting van 2020 af. De Nürburgring is voor beide kampioenschappen tevens de enige uitstap buiten de Benelux. In het kader van de prestigieuze DTM-meeting zijn de rijders van de Porsche Carrera Cup Benelux en Porsche Sprint Challenge Benelux vast van plan hun deel van het spektakel te verzorgen.

 

Na in de twee races van de Porsche Carrera Cup Benelux elk een zege te hebben gescoord zullen de jonge Nederlanders Loek Hartog (17 jaar) en Morris Schuring (15 jaar) hun duel in de Eifel verder zetten. De meer ervaren vertegenwoordiger van Bas Koeten Racing weet dat zijn jonge rivaal van Team GP Elite in ieder geval grote ambities koestert!

 

Tegenover deze twee rijders uit de Pro-categorie zijn ook heel wat rijders uit Pro-Am vast van plan om zich op de Grand Prix-omloop van de Nürburgring in de kijker te rijden. Te beginnen met de titelfavorieten, de Belgen Michaël Cool (NGT Racing) en Nicolas Vandierendonck (EMG Motorsport). Behalve Bas Barenburg (Bas Koeten Racing), in Zolder tweemaal op het podium in de klasse, zal het Belgische duo ook andere Nederlanders als Tijn Jilesen (PG Motorsport) en Huub van Eijndhoven (JW Raceservice) in de gaten moeten houden. Die twee zorgen meteen ook voor de aanwezigheid van twee nieuwe teams in het kampioenschap. We kijken ook uit naar de comeback van Carlos Rivas in het Benelux-kampioenschap. Na in de Duitse Cup de ProAm-rangschikking te hebben gewonnen, komt de Luxemburger nu uit voor het prestigieuze Black Falcon. Kortom, in de strijd om de Pro-Am podiumplaatsen zal het er spannend aan toe gaan!

In de Am-klasse is dubbele Zolder-winnaar Gilles Smits weerhouden wegens andere verplichtingen, wat vader en zoon Verhoeven (Jean-Pierre en Jaxon) zou moeten toelaten om zwaar te scoren.

 

Porsche Sprint Cup Challenge: als de kat van huis is…

 

Voor alle bovenvermelde deelnemers vormen de twee sprintraces ook een gelegenheid om punten te scoren voor de Porsche Sprint Challenge Benelux, die hun korte races delen met die van de Cup. Daarnaast werken ze ook een race over 55 minuten af, met verplichte pitstop. Dat geldt voor iedereen, behalve voor Loek Hartog en Morris Schuring. Drievoudig Sprint Challenge-winnaar Schuring (hij was de beste bij de twee races over 30 minuten én de lange van 55 minuten) wou tijdens de seizoensopener vooral kilometers afmalen, maar op de Nürburgring zal hij zich helemaal toeleggen op de Porsche Carrera Cup Benelux. Zo geeft hij zijn speelmaatjes van de Sprint Challenge, zij die met hun Porsche 911 GT3 Cup zijn ingeschreven in de Pro-Am en Am categorie, vrij baan.

In de Porsche Sprint Challenge Benelux zijn ook meerdere Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport actief. Thierry Vermeulen, ongenaakbaar in Zolder, hoopt zijn Team GP Elite opnieuw successen te bezorgen. De renstal is trouwens goed vertegenwoordigd, met nog drie andere rijders: Steven Van Rhee, Harold Goddijn en Alexandre Goddijn. De Belgen hoeven er echter niet voor onder te doen, want RED ANT Racing zet ook een GT4 in, voor Sven Van Laere en Ayrton Redant, die vorig jaar al toonde dat hij met dit type wagen heel snel kan gaan.

 

De vrije trainingen worden op vrijdag afgewerkt (9u50-10u30 en 17u20-18u00), de kwalificaties op zaterdag vanaf 11u45. Later die dag wordt op 17u40 de start van de eerste sprint van 30 minuten afgewerkt. De tweede start op zondag om 11u45, net voor de DTM-race. De race over 55 minuten volgt dan op zondagnamiddag, om 16u55.

 

Uitstekend nieuws: de drie races zullen live te volgen zijn op de Youtube en Facebook-pagina van de Porsche Carrera Cup Benelux en Porsche Sprint Challenge Benelux.

 

Qualification Porsche Carrera Cup Benelux & Porsche Sprint Challenge Benelux:
https://youtu.be/EvQCV2CGD5s

Race 1 Porsche Carrera Cup Benelux & Porsche Sprint Challenge Benelux:
https://youtu.be/fcLHk5ALI-0

Race 2 Porsche Carrera Cup Benelux & Porsche Sprint Challenge Benelux:
https://youtu.be/uTNj2veaaPI

Race 3 of the Porsche Sprint Challenge Benelux – 55 minute long race:
https://youtu.be/Wh2lzU_d7AA

 

 

 

Volg de Porsche Carrera Cup Benelux en Porsche Sprint Challenge Benelux via:

Instagram:           @carreracupbenelux        @sprintchallengebenelux

Facebook:            /carreracupbenelux          /sprintchallengebenelux

Over Porsche

Profiel van de groep

D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen op internationaal niveau, alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen zich kunnen ontwikkelen als marktleider in hun sector of in hun regio's. De Groep heeft momenteel drie activiteiten die opgebouwd werden rond sterke merken:

  • D'Ieteren Automotive verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het is de grootste autoverdeler in België, met een marktaandeel van ongeveer 21% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,4 miljard EUR en 113,0 miljoen EUR in 2018.
  • Belron (voor 54,10% eigendom) streeft een duidelijke doelstelling na: “het verschil maken door de problemen van klanten met veel zorg op te lossen”. Belron is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing. De onderneming is actief in 35 landen, via volle dochterondernemingen en franchises, met marktleidende merken – zoals Carglass®, Safelite® en Autoglass®. Daarnaast beheert Belron voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeringsklanten. De onderneming breidde haar diensten ook uit tot de sector van de herstelling en vervanging van voertuig- en woningschade. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,8 miljard EUR en 225,7 miljoen EUR in het boekjaar 2018.
  • Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 115 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 174,1 miljoen EUR en 28,6 miljoen EUR in 2018. 

Porsche
Grand'route | Grote baan 395
1620 Drogenbos