Save-the-date : Wereldpremière nieuwe Porsche 911, 28 mei om 15 uur

Save-the-date : Wereldpremière nieuwe Porsche 911, 28 mei om 15 uur

Ontwikkeling van de eerste 911 met hybride aandrijflijn succesvol afgerond

  • Uitgebreid getest in stadsverkeer, op landwegen en op circuit
  • High-performance hybride voor een dynamischer rijgedrag
  • 8,7 seconden sneller dan zijn voorganger op de Nürburgring
  • Digitale wereldpremière op 28 mei om 15 uur

Stuttgart. De eerste straatlegale Porsche 911-sportwagen met hybride aandrijflijn staat in de startblokken. Na een uitgebreid ontwikkelings- en testprogramma is de nieuwe 911 met prestatiegerichte hybride aandrijflijn klaar voor serieproductie.

Meer dan vijf miljoen testkilometers

“Voor het eerst in de 61-jarige geschiedenis van ons icoon installeren we een hybride aandrijfsysteem in een 911 voor de openbare weg. Deze innovatieve high-performance hybride maakt de 911 nog dynamischer”, zegt Frank Moser, vicepresident verantwoordelijk voor de modelreeksen 911 en 718. “Tijdens de ontwikkeling hebben we niets aan het toeval overgelaten en de nieuwe 911 onder allerlei omstandigheden over de hele wereld getest. Van vrieskou tot verzengende hitte, zoals tijdens de laatste testfasen in Dubai. Van hoge belasting van de aandrijflijn in de veeleisende omstandigheden van bergpassen tot het stop-startverkeer van een stedelijke omgeving, de nieuwe 911 heeft zelfs de moeilijkste uitdagingen met glans doorstaan. Uiteindelijk hebben onze ingenieurs en testrijders meer dan vijf miljoen kilometer aan ontwikkelingsritten afgelegd.”

8,7 seconden sneller dan zijn voorganger op de Nürburgring

Testen en afstellen op de Nürburgring Nordschleife heeft altijd een speciale betekenis gehad tijdens de ontwikkeling van de 911. In de loop van de prestatietests reed Porsche-merkambassadeur Jörg Bergmeister een rondje over het hele circuit in 7:16,934 minuten: 8,7 seconden sneller dan de overeenkomstige versie van het vorige model. De testauto was uitgerust met standaard wegbanden, plus de aerokit met vaste achtervleugel die nu al een aantal modelgeneraties als optie beschikbaar is en zorgt voor meer downforce bij hoge snelheden.

“De nieuwe 911 is beduidend sneller geworden op het circuit”, zegt Bergmeister. “We hebben meer grip, aanzienlijk meer vermogen en de spontane respons van de high-performance hybride is een groot voordeel." ​

Uitzending in de Porsche Newsroom

De wereldpremière van de nieuwe Porsche 911 wordt op 28 mei om 15 uur (CET) uitgezonden in de Porsche Newsroom op newsroom.porsche.com en op de Porsche-kanalen op YouTube en LinkedIn. De video zal daarna ook on demand te bekijken zijn.

 

Liana Picard PR Manager Porsche Belgium, D'Ieteren Automotive N.V/S.A.

 

Over Porsche

Press room Porsche Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden. Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.porsche.be. 

Profiel :

D'Ieteren Group:

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.

Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/

D'Ieteren:

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al meer dan 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy

© 2024 D'Ieteren Group SA/NV. Alle rechten voorbehouden.

Wettelijke Informatie :  https://www.dieteren.be/media/rx0pzkmh/wettelijke-informatie.pdf 

Porsche
Grand'route | Grote baan 395
1620 Drogenbos