SUV-duo met sportieve afstelling en exclusieve uitrusting

SUV-duo met sportieve afstelling en exclusieve uitrusting

Nu weer met V8-motor: de nieuwe Cayenne GTS-modellen

Dynamiek en exclusiviteit samen: met de Cayenne GTS en Cayenne GTS Coupé vult Porsche zijn SUV-gamma aan met twee nieuwe modellen die zijn ontwikkeld met het oog op sublieme rijprestaties. Typisch voor GTS-modellen is dat de aandrijflijn een heel belangrijke rol speelt: in plaats van de 3.6-V6 biturbo van zijn voorganger klopt nu weer een V8-hart onder de motorkap van de Cayenne GTS. Met een vermogen van 338 kW (460 pk) en een koppel van 620 Nm biedt de vierliter-biturbo duidelijk betere prestaties in alle disciplines. Beide GTS-versies sprinten van 0 naar 100 km/u in 4,5 seconden met het Sport Chrono Pack en hebben een topsnelheid van 270 km/u. Een verlaagde en performancegerichte ophanging, een uniek design en verbeterde uitrusting vervolledigen het nieuwe GTS-pakket.

 

Krachtig, efficiënt, emotioneel: V8-motor met nieuwe sportuitlaatsystemen

Met de door Porsche ontwikkelde vierliter-V8 biturbomotor uit het krachtigste model van de Cayenne ontwikkelt de nieuwe Cayenne GTS nu 14 kW (20 pk) en 20 Nm meer dan zijn voorganger. Dit leidt tot duidelijk betere prestaties, iets wat ook geldt voor de nieuwe Cayenne GTS Coupé: de standaardsprint van 0 naar 100 km/u gaat nu 0,6 seconden sneller dan voordien met het Sport Chrono Pack. De topsnelheid is met 8 km/u verhoogd. Tegelijk is ook veel belang gehecht aan rendement. Dat is onder meer bereikt dankzij de optimaal afgestemde Tiptronic S-achttrapsautomaat, adaptieve cilindercontrole, directe benzine-injectie met centraal opgestelde injector en een intelligent ontwikkeld temperatuurbeheerssysteem. Volgens de WLTP-cyclus halen de sportiefste versies van de Cayenne een brandstofverbruik van 14,1 tot 13,3 l/100 km.

 

Om aan te sluiten bij de indrukwekkende prestaties van de nieuwe auto biedt zijn specifiek ontwikkelde sportuitlaatsysteem een zeer emotionele geluidservaring. Standaard is een uitlaatsysteem gemonteerd waarvan de uitlaatpijpen aan weerszijden van de achterkant van de wagen zijn gemonteerd. Ze zijn ontwikkeld om een rijke, sportieve klank met een uniek karakter te verspreiden. Het op hoge frequenties afgestemde sportuitlaatsysteem is een nieuwe ontwikkeling. Het bestaat uit twee centraal geplaatste ovalen uitlaatpijpen die exclusief op de Cayenne GTS Coupé worden aangeboden en die ook verkrijgbaar zijn op de Cayenne Turbo Coupé, telkens in combinatie met het optionele Lightweight Sports Pack.

 

20 millimeter lager met dynamische schokdempers

De onderstelafstemming van de nieuwe Cayenne GTS-modellen creëert de ideale voorwaarden voor een uitstekende laterale dynamiek. De standaard stalen veren leggen de auto 20 millimeter lager en omvatten Porsche Active Suspension Management (PASM) voor een actieve en bijzonder sportieve schokdempercontrole. Porsche Torque Vectoring Plus (PTV Plus) is eveneens standaard. In combinatie met de standaard 21-duimse RS Spyder Design-velgen brengen de ruim bemeten grijze gietijzeren remmen (390 x 38 millimeter vooraan, 358 x 28 millimeter achteraan) met rode remklauwen in de nieuwe Cayenne GTS-modellen de levendigheid en de spontaniteit van een echte sportwagen naar het SUV-segment. Als optie kan het vertragen nog worden geoptimaliseerd via de Porsche Surface Coated Brake (PSCB) met wolfraamcarbide coating of het Porsche Ceramic Composite Brake (PCCB). Andere opties zijn met 10 millimeter verlaagde luchtveren met drie kamers, achterwielbesturing en de actieve antirolstabilisering Porsche Dynamic Chassis Control (PDCC).

 

Sport Design Pack en typische GTS-accenten standaard

Het standaard Sport Design Pack staat garant voor een unieke en exclusieve uitstraling in combinatie met talrijke zwarte accenten. De nieuwe Cayenne GTS-modellen zijn standaard uitgerust met satijnglanzende zwarte 21-duims RS Spyder Design-velgen. De ledkoplampen met Porsche Dynamic Light System (PDLS) en de ledachterlichtstrip zijn ook donker getint. De voorste luchtinlaten, zijruitframes, uitlaatpijpen van het sportuitlaatsysteem en het model- en de Porsche-logo’s achterop zijn allemaal zwart.

 

Hoogkwalitatieve materialen zoals Alcantara® voor de hemelbekleding, het midden van de stoelen, de middenarmsteunen en deuren en donker geborsteld aluminium maken het mogelijk om het sportieve maar elegante karakter van de Cayenne GTS-modellen ook in hun interieurs te ervaren. Standaard achtvoudig verstelbare sportstoelen, het exclusieve voorrecht van de nieuwe GTS-modellen, bieden optimale ondersteuning voor dynamisch bochtgedrag dankzij de grotere hoogte van hun zijsteunen. Ze zijn exclusief voorbehouden aan de nieuwe GTS-modellen. Er zijn ook GTS-logo’s te zien op de voordeuren, de dorpelbeschermers, de toerenteller en de hoofdsteunen. Er zijn talrijke personaliseringsopties zoals het GTS-interieurpack met extra kleurtoetsen in Carmine Red of Crayon voor details zoals de decoratieve stiknaden.

 

De nieuwe Cayenne GTS-modellen kunnen vanaf nu worden besteld en staan vanaf begin juli bij de dealers. In België starten de tarieven bij 117.418,40 euro voor de Cayenne GTS en 121.895,40 euro voor de Cayenne GTS Coupé, in beide gevallen inclusief btw en met landspecifieke uitrusting.

Contacteer ons
Over Porsche

Press room Porsche Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden. Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.porsche.be. 

Profiel :

D'Ieteren Group:

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.

Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/

D'Ieteren:

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al meer dan 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy

© 2024 D'Ieteren Group SA/NV. Alle rechten voorbehouden.

Wettelijke Informatie :  https://www.dieteren.be/media/rx0pzkmh/wettelijke-informatie.pdf 

Porsche
Grand'route | Grote baan 395
1620 Drogenbos