Tweede seizoenshelft van de Porsche Carrera Cup Benelux krijgt groen licht op het TT Circuit Assen tijdens de zeer populaire JACK’s Racing Day

Tweede seizoenshelft van de Porsche Carrera Cup Benelux krijgt groen licht op het TT Circuit Assen tijdens de zeer populaire JACK’s Racing Day

  • Titelstrijd barst op alle fronten los
  • Tweevoudig Porsche Mobil1 Supercup-kampioen Larry ten Voorde maakt gastoptreden
Zonhoven, 9 augustus 2023. De zomerpauze is voor wat betreft de Porsche Carrera Cup Benelux achter de rug en de tweede helft van het seizoen begint dit weekend tijdens de immens populaire JACK’s Racing Day op het bekende TT Circuit Assen. Op het programma van de vierde manche van de snelste merkencup van de Benelux staan uiteraard twee wedstrijden van 30 minuten plus één ronde, waarbij de titelstrijd stilaan centraal komt te staan. De vaste waarden van het kampioenschap krijgen in het noorden van Nederland overigens het gezelschap van een wel zeer bekende naam in Porsche-kringen: Larry ten Voorde. De tweevoudige Porsche Mobil1 Supercup-kampioen zal zijn huid voor eigen publiek zeker duur verkopen.

Spa, Hockenheim en Zandvoort stonden al op het programma van de Porsche Carrera Cup Benelux en Assen, Zolder en de Red Bull Ring volgen nog alvorens we eind september de kampioenen zullen kennen.

Op het TT Circuit Assen volgt inderdaad het groene licht voor onze tweede seizoenshelft”, vertelt Olivier Aerts, Series Manager van de Porsche Carrera Cup Benelux. “We zijn te gast, naar goede gewoonte durf ik te zeggen, tijdens de zeer populaire JACK’s Racing Day. We mogen ons hier weer aan een massa toeschouwers verwachten en zij krijgen van ons autosport van de bovenste plank, met een sterk startveld en mooie wedstrijden, zoals we dat al heel het seizoen zagen. Ik denk dat de fans al genoten hebben van het eerste deel van het seizoen en het tweede deel zal zeker even goed zijn, zo niet beter!

Straffe gasten en vaste waarden

Uiteraard zien we op het TT Circuit Assen de vaste waarden, met vooraan de leiders in het kampioenschap: Robert de Haan (Richardson Racing) en Glenn Van Parijs (AUGUST by NGT) die met respectievelijk 121 en 104 punten het kampioenschap aanvoeren, gevolgd door Ariel Levi (Huber Racing – 65), Sam Dejonghe (RedAnt Racing – 62), Dirk Schouten (Q1 Trackracing – 61), Flynt Schuring (Huber Racing – 59) en Benjamin Paque (AUGUST by NGT – 51).

Zij krijgen vooraan zonder twijfel het gezelschap van één van de snelste Porsche-rijders in Europa of moeten we zeggen ter wereld: Larry ten Voorde. Hij zal het doen in de kleuren van JW Raceservice. Op zijn palmares staan twee titels in de Porsche Mobil1 Supercup (2020-2021) en evenveel bekroningen in de Porsche Carrera Cup Deutschland (2020-2021). Tijdens het seizoen 2019-2020 behaalde hij bovendien brons in het WK GTE Am in het kader van het FIA WEC, ook met Porsche uiteraard. De 26-jarige Nederlander uit Enschede zal er dus zeker staan.

Nog in de PRO-klasse zien we een andere nieuwe naam, met name Wouter Boerekamps (DUWO Racing).

Herhalen we dat Sacha Norden (Team GP Elite) de PRO-AM-klasse leidt, terwijl de Brit Aaron Mason (Revs Motorsport) en de Belg Didier Glorieux (Speedlover) op twee en drie staan, terwijl Ralph Poppelaars (Hans Weijs Motorsport) en Cedric Chassang (Team GP Elite) de titelstrijd in ‘AM’ uitvechten. In die klasse maakt voormalig kampioen Roger Grouwels (Speedlover) zijn comeback. In PRO-AM komt Hans Weijs (Hans Weijs Motorsport) dan weer de rangen versterken.

Afspraak tijdens het weekend van 11-12-13 augustus op het TT Circuit Assen voor de vierde meeting van de Porsche Carrera Cup Benelux, met op vrijdag de beide vrije trainingen van 40 minuten (10u36 en 15u13), terwijl op zaterdag om 9u01 de startorde voor beide races bepaald wordt. Die wedstrijden starten respectievelijk zaterdag om 15u20 en zondag om 11u47, telkens over 30 minuten en één ronde.  

De races zijn live te volgen:

Streaming races: youtube en carreracupbenelux.com 

Live timing: carreracupbenelux.com

Contacteer ons
Liana Picard PR Manager Porsche Belgium, D'Ieteren Automotive N.V/S.A.
Liana Picard PR Manager Porsche Belgium, D'Ieteren Automotive N.V/S.A.
Over Porsche

Press room Porsche Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden. Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.porsche.be. 

Profiel :

D'Ieteren Group:

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.

Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/

D'Ieteren:

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al meer dan 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy

© 2024 D'Ieteren Group SA/NV. Alle rechten voorbehouden.

Wettelijke Informatie :  https://www.dieteren.be/media/rx0pzkmh/wettelijke-informatie.pdf 

Porsche
Grand'route | Grote baan 395
1620 Drogenbos