Van virtueel naar echt dankzij Born2Drive

Van virtueel naar echt dankzij Born2Drive

 

Na een afwezigheid van 2 jaar keert het Autosalon van 14 tot 22 januari 2023 in volle glorie terug naar Brussels Expo. Naast de gebruikelijke stands in verband met de automobiel en mobiliteit, zal er op de 100e editie van het Salon ook veel aandacht besteed worden aan technologie en aan de virtuele wereld, onder andere met een aantal immersieve ervaringen.  Dankzij het Born2Drive programma zal het zelfs mogelijk zijn om van de virtuele wereld van de simracing over te stappen naar de echte wereld op het circuit van de Red Bull Ring. 

 

Vorig jaar organiseerde Porsche Belgium voor het eerst een sim-roadshow bij elk van de 9 officiële Belgische Porsche Centre.  Het concept? Een zo snel mogelijke tijd neerzetten op de simulator en zich kwalificeren voor de nationale finale die betwist werd door de 18 beste kandidaten (de 2 beste per Porsche Centre). De eindwinnaar van de 1e editie kreeg de kans om van de virtuele wereld over te stappen naar de echte: op de Red Bull Ring in het Oostenrijkse Spielberg mocht hij plaatsnemen achter het stuur van de Porsche 911 GT2 RS ClubSport. 

Gezien het succes van de actie en de interesse bij het publiek, is de wedstrijd nu verder geëvolueerd. Het concept kreeg een nieuwe naam, een nieuwe look en het reglement werd aangepast. Op die manier ontstond het programma Born2Drive ! Het uitgangspunt blijft hetzelfde : een simcompetitie organiseren met de bedoeling om een talent te ontdekken en hem of haar de mogelijkheid bieden om een unieke ervaring te laten beleven… kortom, om een droom waar te maken. 

Andere grote nieuwigheid van de Born2Drive competitie is de plaats waar de simulatoren opgesteld zullen worden : op de Brussels Motor Show. Dat is uiteraard een perfecte manier om zoveel mogelijk kandidaten aan te trekken die al geïnteresseerd zijn in de wereld van de automobiel. In Paleis 9 zal een volledige stand opgebouwd worden rond het thema Born2Drive, waar iedereen gratis zal kunnen deelnemen. Inschrijven is mogelijk ter plekke, maar het is aangeraden om op voorhand een slot te boeken via de website  https://born2drive.be

Om zich te kwalificeren voor de finale is het de bedoeling om op de simulator de snelste rondetijd te realiseren op het circuit van Spa-Francorchamps. Zo eenvoudig is het! Naarmate het salon vordert, zullen de 8 rijders met de 8 beste tijden een plaats veroveren in de grote finale. Die zal ook plaatsvinden op de Born2Drive stand, op de laatste dag van het salon, op zondag 22 januari in de namiddag. Deze keer vindt de finale plaats in de vorm van een simultaanrace van een uur, eveneens op het circuit van Spa-Francorchamps. Het belooft in elk geval een spannende namiddag te worden op de Born2Drive stand. 

Na afloop van de finale zullen we de naam kennen van de opvolger van Julien Soenen, de winnaar van vorig jaar. Ook Julien kreeg de kans om over te stappen van de virtuele wereld naar de echte,  van het simracen naar de Red Bull Ring. "Wat ik heb meegemaakt op het circuit in Spielberg is onvergetelijk", aldus Julien. "Het was ongelooflijk om achter het stuur van de Porsche 911 GT2 RS te zitten! Dankzij de sim kende ik de Red Bull Ring al door en door. Ik denk dat ik al meer dan 1.000 ronden op dit circuit gereden heb. Dat ik dit nu in het echt kon doen met zo'n racewagen was een heuse overgang van de virtuele wereld naar de echte, maar het was ook een droom die uitkwam! Julien wenst de volgende Born2Drive-winnaar alvast het allerbeste. 

 

Samengevat : 

 

  • Alle informatie over Born2Drive is beschikbaar op https://born2drive.be
  • Minimumleeftijd om deel te nemen aan de finale : 18 jaar 
  • Het is mogelijk om ter plaatse in te schrijven en om een afspraak te maken op de stand van Born2Drive (indien er plaatsen beschikbaar zijn) 
  • Het is de bedoeling om de beste tijd te rijden op het circuit van Spa-Francorchamps en om bij de 8 finalisten te zijn. 
  • De finale vindt plaats op de stand van Born2Drive op zondag 22/01/23. 
  • De eindwinnaar wint een unieke Porsche experience op de Red Bull Ring ! 

 

 

 

Catherine Van Geel PR Manager, D'Ieteren - Porsche Belgium

 

Over Porsche

Press room Porsche Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden. Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.porsche.be. 

Profiel :

D'Ieteren Group:

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.

Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/

D'Ieteren:

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al meer dan 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy

© 2024 D'Ieteren Group SA/NV. Alle rechten voorbehouden.

Wettelijke Informatie :  https://www.dieteren.be/media/rx0pzkmh/wettelijke-informatie.pdf 

Porsche
Grand'route | Grote baan 395
1620 Drogenbos