Zolder Superprix is de tweede afspraak voor de Porsche Carrera Cup Benelux met niet minder dan 24 deelnemers

Zolder Superprix is de tweede afspraak voor de Porsche Carrera Cup Benelux met niet minder dan 24 deelnemers

 

  • Harry King maakt kennis met Circuit Zolder en de tegenstand staat op scherp
  • Nieuwe namen in PRO-AM en AM dagen vaste waarden uit

 

Een goede maand na de openingsmeeting van de Porsche Carrera Cup Benelux is Circuit Zolder gastheer voor de tweede afspraak van het seizoen 2022. Tijdens de Zolder Superprix worden de derde en vierde race verreden, na een erg spectaculaire start in Spa-Francorchamps. In alle klassen wordt een stevige strijd verwacht. De wedstrijden vinden plaats op zaterdag 11 juni om 14u30 en zondag 12 juni om 11u45.

 

De Zolder Superprix is al jaar en dag één van de grotere Benelux-meetings en de promotor van de Porsche Carrera Cup Benelux koos er bewust voor om hier de tweede meeting van het seizoen te laten plaatsvinden.

 

Olivier Aerts, de Series Manager van de Porsche Carrera Cup Benelux geeft tekst en uitleg: “Naast onze aanwezigheid in internationaal gerenommeerde meetings, zoals het FIA WEC, de European Le Mans Series, DTM of de ADAC GT Masters, willen we ook onze banden met de autosport in de Benelux nog versterken. Daar ligt ook voor ons de mogelijkheid om nieuwe rijders en teams aan te spreken, onze competitie nog beter voor te stellen en uiteraard onze teams ook de mogelijkheid te bieden naar nieuw talent te speuren. Er zijn tijdens de Zolder Superprix heel wat merkencups en in die piramide bieden wij in de Benelux het hoogst mogelijke. In die optiek kiezen wij dus bewust voor deze strategie en zijn we blij aan de meeting op 11 en 12 juni in Limburg te kunnen deelnemen, een meeting die ook voor heel wat rijders een echte thuisrace is. Een goed deel van onze formaties heeft zijn activiteiten immers op amper een steenworp van Circuit Zolder en dat maakt van de races op 11 en 12 juni toch iets bijzonders.

 

In de categorie PRO is de jacht op de Engelse leider Harry King open en zijn dichtste achtervolger, de Hasselaar en dus thuisrijder Glenn van Parijs (NGT Racing) is duidelijk in zijn ambitie: “We moeten dichter bij Harry komen en uiteraard is onze terreinkennis in Zolder een mogelijk voordeel. We gaan hem zeker de zeges niet cadeau doen, daar mogen de Limburgse fans op rekenen!”

 

In de categorie PRO leidt King (54 punten) dus voor Glenn van Parijs (40), Ghislain Cordeel (Team GP Elite - 29), Sam Dejonghe (#TeamPGZ by RedAnt Racing -26) en Maxime Soulet (August Racing by NGT - 24). Dylan Derdaele (Belgium Racing), Sebastian Freymuth (PG Motorsport), Xavier Maassen (#TeamPGZ by RedAnt Racing), Rik Koen (PG Motorsport) en Lucas van Eijndhoven (JW Raceservice) zullen in Zolder dan weer hun posities in de puntenstand willen verbeteren.

 

Strijd in PRO-AM

 

In de categorie PRO-AM krijgen de toppers van de meeting in Spa, Jan Lauryssen (Q1 TrackRacing), Tom Boonen (#TeamPGZ by RedAnt Racing), Koen Wauters (Belgium Racing) en Didier Glorieux (Speedlover) het gezelschap van twee stevige nieuwkomers, met name routinier Ziad Geris (Team GP Elite) en de man die ook al in 2013 in de Porsche GT3 Cup Challenge aan bezig was, Jürgen Van Hover (Speedlover). Zij zullen zonder meer de strijd om de podiumplaatsen tot de laatste meter uitvechten.

 

Tot slot zal de AM-categorie ongetwijfeld weer voor het nodige spektakel zorgen en de jacht op de leider in de puntenstand, Sebastien Lajoux is dus ook hier open (DUWO Racing). Naast de vaste waarden van de competitie, Stijn Lowette (NGT Racing), Wim Meulders (Speedlover), Jeroen Kreeft (Parker Revs Motorsport) en Sven Van Laere (JW Raceservice), zien we ook nieuwkomer Jaume Font (Baporo Motorsport), naast Nicolas Vandierendonck (Q1 TrackRacing) en Ad Geerts (#TeamPGZ by RedAnt Racing), die hun eerste wedstrijd van het seizoen betwisten.

 

Catherine Van Geel PR Manager, D'Ieteren - Porsche Belgium

 

Over Porsche

Press room Porsche Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden. Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.porsche.be. 

Profiel :

D'Ieteren Group:

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.

Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/

D'Ieteren:

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al meer dan 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy

© 2024 D'Ieteren Group SA/NV. Alle rechten voorbehouden.

Wettelijke Informatie :  https://www.dieteren.be/media/rx0pzkmh/wettelijke-informatie.pdf 

Porsche
Grand'route | Grote baan 395
1620 Drogenbos