Zorgt Zolder voor een keerpunt in het seizoen?

Zorgt Zolder voor een keerpunt in het seizoen?

  • Terug in Limburg, in het voorprogramma van de DTM, voor de voorlaatste meeting van het seizoen
  • Hartog en Schuring opnieuw in duel in de Porsche Carrera Cup Benelux
  • Ook spanning in de Porsche Sprint Challenge Benelux
  • Heel wat rijders starten hun voorbereiding op 2021

Zeven weken na de start van het seizoen in Limburg, en drie voor de finale in Assen op 1 november, slaan de Porsche Carrera Cup Benelux en de Porsche Sprint Challenge Benelux opnieuw hun tenten op op Circuit Zolder, voor de vierde en voorlaatste meeting van het seizoen. Het is meteen ook één van de meest prestigieuze. Door deel uit te maken van een DTM-meeting bevestigt promotor The Driving Force zijn doel om de deelnemers een bijzonder aantrekkelijke kalender aan te bieden.

 

In de loop der jaren is Porsche Motorsport erin geslaagd een ware piramide te creëren, waarbij elk type rijder een kampioenschap naar zijn of haar smaak kan vinden. In deze monomerkencup vinden jonge talenten een schitterend middel om hun kunnen aan de wereld te tonen, en zo misschien het statuut van profrijder te bereiken, maar ook ‘gentlemen drivers’ – in de puurste zin van het woord – die aan het stuur van een Porsche 991 GT3 Cup of Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport op zoek gaan naar een maximum aan rijplezier komen er aan hun trekken.

 

Het is dan ook geen toeval dat de inschrijvingslijst voor deze vierde meeting van het seizoen enkele ongebruikelijke namen bevat. Het doel van deze nieuwkomers is duidelijk: even het terrein verkennen, om dan in 2021 eventueel een volledige campagne op poten te zetten. Zo gaat Jos Jansen aan de slag in de Am-categorie, aan het stuur van een 911 GT3 Cup ingezet door eigen team JJ Racing. In dezelfde categorie is er ook de comeback van Stijn Lowette (NGT Racing), eerder al te zien tijdens de Zolderse openingsmanche. Ook bij Huub van Eijndhoven kunnen we het over een terugkeer hebben. Na op de Nürburgring voor het eerst van de Porsche Carrera Cup Benelux en de Porsche Sprint Challenge Benelux te hebben geproefd, gaat de Nederlander met JW Raceservice aan de slag, met het doel een podium in Pro-Am te behalen.

 

Porsche Carrera Cup Benelux: Hartog of Schuring?

 

In de wetenschap dat de deelnemers van de Carrera Cup enkel de sprintraces afwerken blijven er dus nog slechts vier races te gaan om te beslissen wie van Loek Hartog (Bas Koeten Racing) en Morris Schuring (Team GP Elite) met de titel gaat lopen. In het kampioenschap worden de Nederlanders van 17 en 15 jaar slechts door twee punten gescheiden, in het voordeel van de oudste. Dit duel zou in Zolder in een beslissende plooi kunnen vallen, want elk van de twee jonge wolven weet dat hij zijn directe tegenstander moet voorblijven… zonder zelf in de fout te gaan!

 

Ook in Pro-Am belooft het spannend te worden, tussen de Belgen Michael Cool (NGT Racing) en Nicolas Vandierendonck (EMG Motorsport), die slechts door vier punten gescheiden worden. De Nederlander Bas Barenbrug (Bas Koeten Racing), derde, zit op vinkenslag.

 

In Zandvoort zorgden de rijders van de Am-categorie voor sensatie, door te strijden met de beste rijders uit Pro-Am – en ze soms zelfs voor te blijven. De Nederlanders Jean-Pierre en Jaxon Verhoeven, samen op een 911 GT3 Cup van Speedlover, hopen in Zolder hetzelfde te kunnen doen, maar beseffen maar al te goed dat hun Belgische teammaat Gilles Smits ook over een enorm potentieel beschikken.

 

Porsche Sprint Challenge Benelux: onbeslist in Cup, Vermeulen domineert Clubsport

 

Voor de rijders van de Porsche Sprint Challenge Benelux staan er drie races op het programma. Na de twee sprints van 30 minuten kunnen ze ook scoren in een langere race over 55 minuten. In de ‘Cup Division’ rijden de Pro-Am en Am-rijders van de Porsche Carrera Cup Benelux, met Michael Cool (NGT Racing) op kop. Maar de verschillen zijn klein: Jaxon Verhoeven (Speedlover) en Nicolas Vandierendonck (EMG Motorsport) volgen respectievelijk slechts op vier en vijf punten.

 

In de ‘Clubsport Division’, voor de Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport, is de situatie iets anders. De Nederlander Thierry Vermeulen (Team GP Elite) domineert sinds de start van het seizoen, en heeft 24 eenheden voorsprong op zijn teammaat Alexander Goddijn. Een andere Team GP Elite-rijder, Steven van Rhee, staat op de derde plaats in de tussenstand. Hoewel het kampioenschap aan het eind van het weekend kan beslist zijn, moet er toch ook rekening worden gehouden met

Yannick Redant en Sven van Laere, die met hun GT4 van RED ANT Racing vast van plan zijn om het de GP Elite-armada lastig te maken.

 

Het programma van deze vierde meeting is nogal traditioneel: twee keer 40 minuten vrije training op vrijdag, kwalificaties op zaterdag (11u15) en de eerste Sprint-race om 16u05. Zondag start Sprint-race 2 om 9u30, en na de finish van de DTM, om 15u10, volgt dan de race van 55 minuten, die enkel voor de Porsche Sprint Challenge Benelux telt.

 

De race zijn hier live te volgen:

 

Round 4 - Qualification Porsche Carrera Cup Benelux & Porsche Sprint Challenge Benelux:
https://youtu.be/vEliy6Y_KW0

Round 4 - Race 1 Porsche Carrera Cup Benelux & Porsche Sprint Challenge Benelux:
https://youtu.be/zVDXRdoj7nI

Round 4 - Race 2 Porsche Carrera Cup Benelux & Porsche Sprint Challenge Benelux:
https://youtu.be/-UTtDN9PEgA

Round 4 - Race 3 of the Porsche Sprint Challenge Benelux – 60 minute long race:
https://youtu.be/u7XSEYsCjGY

 

 

 

Volg de Porsche Carrera Cup Benelux en de Porsche Sprint Challenge Benelux hier:

Instagram:          @carreracupbenelux        @sprintchallengebenelux

Facebook:           /carreracupbenelux          /sprintchallengebenelux

Contacteer ons
Over Porsche

Profiel van de groep

D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen op internationaal niveau, alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen zich kunnen ontwikkelen als marktleider in hun sector of in hun regio's. De Groep heeft momenteel drie activiteiten die opgebouwd werden rond sterke merken:

  • D'Ieteren Auto verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het is de grootste autoverdeler in België, met een marktaandeel van ongeveer 21% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,4 miljard EUR en 113,0 miljoen EUR in 2018.
  • Belron (voor 54,10% eigendom) streeft een duidelijke doelstelling na: “het verschil maken door de problemen van klanten met veel zorg op te lossen”. Belron is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing. De onderneming is actief in 35 landen, via volle dochterondernemingen en franchises, met marktleidende merken – zoals Carglass®, Safelite® en Autoglass®. Daarnaast beheert Belron voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeringsklanten. De onderneming breidde haar diensten ook uit tot de sector van de herstelling en vervanging van voertuig- en woningschade. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,8 miljard EUR en 225,7 miljoen EUR in het boekjaar 2018.
  • Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 115 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 174,1 miljoen EUR en 28,6 miljoen EUR in 2018. 

Porsche
Grand'route | Grote baan 395
1620 Drogenbos