911 verwelkomt nieuw familielid in zijn achtste generatie

911 verwelkomt nieuw familielid in zijn achtste generatie

Porsche introduceert nieuwe 911 Carrera Coupé en 911 Carrera Cabriolet

Het 911-gamma verwelkomt een nieuw model: Porsche breidt zijn achtste generatie uit met de 911 Carrera. De nieuwe sportwagen wordt gelanceerd als Coupé en Cabriolet, en puurt 283 kW (385 pk) uit zijn 3,0 liter grote zescilinder-boxermotor met biturbotechnologie. De Carrera is het instapmodel van het 911-gamma en biedt 11 kW (15 pk) meer vermogen dan zijn voorganger. Hij neemt zijn premium standaarduitrusting nagenoeg ongewijzigd over van de 911 Carrera S. Die omvat het hoogwaardige interieur met aanraakscherm van 10,9 duim, uitgebreide connectiviteit en ook innovatieve rijhulpsystemen zoals de Porsche Wet Mode, die een nog veiliger rijgedrag verzekert op natte wegen. De 911 Carrera onderscheidt zich door zijn kleinere wielen en remmen, evenals de aparte eindpijpen op het uitlaatsysteem.

 

Net zoals bij de Carrera S zijn de motor, het onderstel en de remmen ontworpen voor exclusieve sportiviteit. De 3,0 liter grote zescilinder-boxermotor van de 911 Carrera genereert vermogen grotendeels door de kleinere schoepdiameters van de turbines en compressoren die in de nieuwe turboladers aanwezig zijn. Het vermogen wordt overgebracht door de nieuwe achtversnellingsbak met dubbele koppeling (PDK). Hierdoor kan de 911 Carrera Coupé in 4,2 seconden van 0 naar 100 km/u accelereren en een topsnelheid halen van 293 km/u. Het optionele Sport Chrono-pakket maakt zijn sprinttijd nog eens 0,2 seconden sneller. Het gecombineerde brandstofverbruik (volgens NEDC) van de Coupé bedraagt 9,0 l/100 km, terwijl dat voor de Cabriolet 9,2 l/100 km is.

 

Het dynamisch afgestelde onderstel maakt gebruik van een gemengde bandenconfiguratie, met 235/40 ZR-banden op lichtmetalen 19-duimsvelgen op de vooras en 20-duimswielen met 295/35 ZR-rubbers achteraan. De remkracht wordt op beide assen geleverd door remschijven van 330 millimeter met zwarte remklauwen uit één stuk met vier zuigers. 

 

De vanafprijzen voor ons land bedragen 107.655,80 euro voor de 911 Carrera Coupé en 122.185,80 euro voor de 911 Carrera Cabriolet, telkens inclusief btw en landspecifieke uitrusting. De nieuwe modellen kunnen nu worden besteld. De versie met vierwielaandrijving zal binnenkort beschikbaar zijn.

Contacteer ons
Over Porsche

Press room Porsche Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden. Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.porsche.be. 

Profiel :

D'Ieteren Group:

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.

Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/

D'Ieteren:

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al meer dan 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy

© 2024 D'Ieteren Group SA/NV. Alle rechten voorbehouden.

Wettelijke Informatie :  https://www.dieteren.be/media/rx0pzkmh/wettelijke-informatie.pdf 

Porsche
Grand'route | Grote baan 395
1620 Drogenbos