911 verwelkomt nieuw familielid in zijn achtste generatie

911 verwelkomt nieuw familielid in zijn achtste generatie

Porsche introduceert nieuwe 911 Carrera Coupé en 911 Carrera Cabriolet

Het 911-gamma verwelkomt een nieuw model: Porsche breidt zijn achtste generatie uit met de 911 Carrera. De nieuwe sportwagen wordt gelanceerd als Coupé en Cabriolet, en puurt 283 kW (385 pk) uit zijn 3,0 liter grote zescilinder-boxermotor met biturbotechnologie. De Carrera is het instapmodel van het 911-gamma en biedt 11 kW (15 pk) meer vermogen dan zijn voorganger. Hij neemt zijn premium standaarduitrusting nagenoeg ongewijzigd over van de 911 Carrera S. Die omvat het hoogwaardige interieur met aanraakscherm van 10,9 duim, uitgebreide connectiviteit en ook innovatieve rijhulpsystemen zoals de Porsche Wet Mode, die een nog veiliger rijgedrag verzekert op natte wegen. De 911 Carrera onderscheidt zich door zijn kleinere wielen en remmen, evenals de aparte eindpijpen op het uitlaatsysteem.

 

Net zoals bij de Carrera S zijn de motor, het onderstel en de remmen ontworpen voor exclusieve sportiviteit. De 3,0 liter grote zescilinder-boxermotor van de 911 Carrera genereert vermogen grotendeels door de kleinere schoepdiameters van de turbines en compressoren die in de nieuwe turboladers aanwezig zijn. Het vermogen wordt overgebracht door de nieuwe achtversnellingsbak met dubbele koppeling (PDK). Hierdoor kan de 911 Carrera Coupé in 4,2 seconden van 0 naar 100 km/u accelereren en een topsnelheid halen van 293 km/u. Het optionele Sport Chrono-pakket maakt zijn sprinttijd nog eens 0,2 seconden sneller. Het gecombineerde brandstofverbruik (volgens NEDC) van de Coupé bedraagt 9,0 l/100 km, terwijl dat voor de Cabriolet 9,2 l/100 km is.

 

Het dynamisch afgestelde onderstel maakt gebruik van een gemengde bandenconfiguratie, met 235/40 ZR-banden op lichtmetalen 19-duimsvelgen op de vooras en 20-duimswielen met 295/35 ZR-rubbers achteraan. De remkracht wordt op beide assen geleverd door remschijven van 330 millimeter met zwarte remklauwen uit één stuk met vier zuigers. 

 

De vanafprijzen voor ons land bedragen 107.655,80 euro voor de 911 Carrera Coupé en 122.185,80 euro voor de 911 Carrera Cabriolet, telkens inclusief btw en landspecifieke uitrusting. De nieuwe modellen kunnen nu worden besteld. De versie met vierwielaandrijving zal binnenkort beschikbaar zijn.

Contacteer ons
Over Porsche

Profiel van de groep

D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen op internationaal niveau, alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen zich kunnen ontwikkelen als marktleider in hun sector of in hun regio's. De Groep heeft momenteel drie activiteiten die opgebouwd werden rond sterke merken:

  • D'Ieteren Automotive verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het is de grootste autoverdeler in België, met een marktaandeel van ongeveer 21% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,4 miljard EUR en 113,0 miljoen EUR in 2018.
  • Belron (voor 54,10% eigendom) streeft een duidelijke doelstelling na: “het verschil maken door de problemen van klanten met veel zorg op te lossen”. Belron is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing. De onderneming is actief in 35 landen, via volle dochterondernemingen en franchises, met marktleidende merken – zoals Carglass®, Safelite® en Autoglass®. Daarnaast beheert Belron voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeringsklanten. De onderneming breidde haar diensten ook uit tot de sector van de herstelling en vervanging van voertuig- en woningschade. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,8 miljard EUR en 225,7 miljoen EUR in het boekjaar 2018.
  • Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 115 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 174,1 miljoen EUR en 28,6 miljoen EUR in 2018. 

Porsche
Grand'route | Grote baan 395
1620 Drogenbos