Apple Watch bedient Porsche Car Connect

Maandag 27 april 2015 —  

Afstandsbediening voor de auto om de pols

Porsche biedt als een van de eerste autoconstructeurs ter wereld de mogelijkheid om zijn wagens te connecteren met de Apple Watch. Zo krijgt de bestuurder voortaan via zijn smartwatch nog comfortabeler toegang tot de functies van Porsche Car Connect, zonder daarvoor zijn iPhone te moeten gebruiken. De smartphone van Apple blijft echter wel instaan voor de communicatie met de wagen en integreert de Apple Watch als extra weergave- en bedieningselement.

 

De Apple Watch geeft informatie over de voertuigstatus en maakt via tik- en swipebewegingen de controle en bediening van bepaalde voertuigfuncties mogelijk. De 'Remote'-weergave visualiseert bijvoorbeeld of de ruiten, de deuren, de koffer en het schuifdak gesloten zijn, met een vingertik ('Force Touch'-functie) kan de wagen indien nodig meteen ook vergrendeld worden. De functie 'Carfinder' toont de positie van de wagen, de navigatiefunctie wijst de bestuurder de weg terug naar zijn auto. Zodra de bestuurder de wagen nadert, kan hij via de functie 'Claxonneren en Knipperen' zijn Porsche op een volle parking of in een parkeergarage eenvoudig terugvinden.

 

Ook de belangrijkste comfortfuncties van de plug-in hybride modellen kunnen via de Apple Watch gecontroleerd en bediend worden. Een blik op de pols volstaat om de laadstatus, het actuele rijbereik en de resterende laadtijd na te gaan. Via het menu 'Climate' activeert de gebruiker met één tik van de vinger de pre-klimaatregeling.

 

Door de connectie met Apple Watch wordt de communicatie tussen bestuurder en voertuig via Porsche Car Connect nog persoonlijker en comfortabeler. Porsche Car Connect maakt gebruik van het mobieletelefoonnet en maakt zo de communicatie met de auto mogelijk over om het even welke afstand.

 

Meer informatie over Porsche Car Connect en de Companion-app voor Apple Watch is terug te vinden op www.porsche.com/connect.

Activation and status of the pre-heat/pre-cool function of the E-Hybrid car
Information about the E-Mobility status of the E-Hybrid
Information about the tyre pressure
Notifications about new messages of the PCC app
Overview of basic informations about the car
Remote screen shows current status with door and window indicators