Apple Watch bedient Porsche Car Connect

 

Afstandsbediening voor de auto om de pols

Porsche biedt als een van de eerste autoconstructeurs ter wereld de mogelijkheid om zijn wagens te connecteren met de Apple Watch. Zo krijgt de bestuurder voortaan via zijn smartwatch nog comfortabeler toegang tot de functies van Porsche Car Connect, zonder daarvoor zijn iPhone te moeten gebruiken. De smartphone van Apple blijft echter wel instaan voor de communicatie met de wagen en integreert de Apple Watch als extra weergave- en bedieningselement.

 

De Apple Watch geeft informatie over de voertuigstatus en maakt via tik- en swipebewegingen de controle en bediening van bepaalde voertuigfuncties mogelijk. De 'Remote'-weergave visualiseert bijvoorbeeld of de ruiten, de deuren, de koffer en het schuifdak gesloten zijn, met een vingertik ('Force Touch'-functie) kan de wagen indien nodig meteen ook vergrendeld worden. De functie 'Carfinder' toont de positie van de wagen, de navigatiefunctie wijst de bestuurder de weg terug naar zijn auto. Zodra de bestuurder de wagen nadert, kan hij via de functie 'Claxonneren en Knipperen' zijn Porsche op een volle parking of in een parkeergarage eenvoudig terugvinden.

 

Ook de belangrijkste comfortfuncties van de plug-in hybride modellen kunnen via de Apple Watch gecontroleerd en bediend worden. Een blik op de pols volstaat om de laadstatus, het actuele rijbereik en de resterende laadtijd na te gaan. Via het menu 'Climate' activeert de gebruiker met één tik van de vinger de pre-klimaatregeling.

 

Door de connectie met Apple Watch wordt de communicatie tussen bestuurder en voertuig via Porsche Car Connect nog persoonlijker en comfortabeler. Porsche Car Connect maakt gebruik van het mobieletelefoonnet en maakt zo de communicatie met de auto mogelijk over om het even welke afstand.

 

Meer informatie over Porsche Car Connect en de Companion-app voor Apple Watch is terug te vinden op www.porsche.com/connect.

Contacteer ons
Over Porsche

Profiel van de groep

D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen op internationaal niveau alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen zich kunnen ontwikkelen als marktleider in hun sector of in hun regio's. De groep heeft momenteel drie activiteiten die opgebouwd werden rond sterke merken:

  • D'Ieteren Auto verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het is de grootste autoverdeler in België, met op het einde van 2017 een marktaandeel van ongeveer 21% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,3 miljard EUR en 85,9 miljoen EUR in het boekjaar 2017.
  • Belron (voor 54,85% eigendom) maakt het verschil door de problemen van mensen echt zorgzaam op te lossen. De onderneming is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing met meer dan 10 hoofdmerken, waaronder Carglass®, Safelite® AutoGlass en Autoglass®. Daarnaast beheert het bedrijf voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeringsklanten. Belron breidt tevens zijn diensten uit met een focus op de oplossing van problemen die mensen ervaren als ze bijstand nodig hebben bij herstellingen aan hun voertuigen en woningen. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,5 miljard EUR en 189,8 miljoen EUR in 2017.
  • Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 115 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 155 miljoen EUR en 25 miljoen EUR in 2017. 

Porsche
Grand'route | Grote baan 395
1620 Drogenbos