Compacte SUV met 380 pk, verlaagde ophanging en exclusieve look

Compacte SUV met 380 pk, verlaagde ophanging en exclusieve look

Nieuw GTS-model van Porsche: de sportiefste Macan

Porsche vervolledigt de Macan-reeks met een uitgesproken sportieve versie. De nieuwe Macan GTS komt op de markt met een krachtige motor, een performancegerichte ophanging, een karakteristiek design en een uitgebreide uitrusting. De 2,9-liter V6 biturbomotor ontwikkelt 280 kW (380 pk): een toename van 15 kW (20 pk) in vergelijking met zijn voorganger. In combinatie met de nieuwe, aangepaste PDK-versnellingsbak met dubbele koppeling en het optionele pack Sport Chrono kan de Macan GTS van 0 naar 100 km/u accelereren in 4,7 seconden, drie tienden sneller dan voordien. Hij haalt een topsnelheid van 261 km/u.

 

De nieuwe telg van Porsches compacte SUV-familie heeft de afkorting GTS voor ‘Gran Turismo Sport’ verdiend door zijn uitmuntende rijdynamiek. De schokdempercontrole Porsche Active Suspension Management (PASM) is specifiek geijkt. Het onderstel is ook 15 millimeter verlaagd voor een grotere zijdelingse dynamiek. Als optie is een adaptieve luchtvering verkrijgbaar die het chassis nog eens 10 millimeter verlaagt. In combinatie met de standaard 20-duims RS Spyder Design-velgen en de genereuze gietijzeren remschijven (360 x 36 millimeter vooraan, 330 x 22 millimeter achteraan) maakt de Macan GTS indruk met de beweeglijkheid en de reactiviteit van een echte sportwagen. Vertragen kan nog worden geoptimaliseerd met de optionele Porsche Surface Coated Brake (PSCB)-remmen met wolfraamcarbide coating of de Porsche Ceramic Composite Brake (PCCB)-remmen.

 

Op akoestisch vlak is het standaard sportuitlaatsysteem specifiek aangepast aan de GTS om het rijplezier van de nieuwe Macan GTS te intensiveren. Een 2,9 liter grote V6-motor vormt het hart van de geluidservaring. De Central Turbo Layout met de twee turboladers in de V van de motor maken een bijzonder directe respons mogelijk. Het maximumkoppel van 520 Nm (plus 20 Nm) is beschikbaar over een breed toerenbereik van 1.750 tot 5.000 o/m. De sportiefste versie van de Macan verbruikt 9,6 liter per 100 kilometer volgens de NEDC-cyclus.

 

Individueel design met zwarte accenten

De nieuwe Macan GTS benadrukt zijn uitzonderlijk sportieve status ook visueel. Het standaard pack Sport Design met nieuwe voor- en achteraankleding en opvallende zijschorten geeft de auto een kenmerkende uitstraling. De voorschort en het front worden gekenmerkt door zwartgelakte elementen – een onderscheidend element van alle Porsche GTS-modellen. De ledkoplampen met Porsche Dynamic Light System (PDLS) en de driedimensionale achterlichten met ledlichtstrip zijn ook verduisterd. De ledkoplampen kunnen met PDLS Plus als optie in het zwart worden besteld. Ook het 15 millimeter verlaagde onderstel, de 20-duims RS Spyder Design-velgen in zwarte satijnglans, de rode remklauwen en de sierstrips in hoogglanzend zwart versterken de high-performancelook. De kleur zwart brengt ook achteraan accenten: de diffuser en de uitlaatpijpen van het standaard sportuitlaatsysteem zijn eveneens in deze kleur uitgevoerd.

 

Sportstoelen exclusief voor GTS en premiummaterialen

Hoogkwalitatieve materialen zoals Alcantara® op het middelste deel van de stoelen, de middenarmsteun en de deurpanelen maken het samen met geborsteld aluminium mogelijk om het sportieve en elegante karakter van de Macan GTS ook in het interieur te ervaren. Het multifunctionele sportstuurwiel met afwerking in soepel leder en schakelhendels is standaard, net zoals de sportstoelen die exclusief zijn voor de GTS, met achtvoudige verstelling en uitgesproken zijsteunen voor een stabiele ondersteuning bij het dynamisch nemen van bochten. De lederen bekleding GTS in Carmine Red of Crayon met extra Alcantara® details en kleuraccenten, het BOSE® Surround Sound system en het nieuwe smartphone-bergvak met inductieve laadfunctie zijn maar enkele van de vele personaliseringsopties. Ook de adaptieve snelheidsregelaar met Jam Assist, Park Assist met achteruitrijcamera en Surround View, een verwarmde voorruit en een ionisatiefunctie vergroten als optie de veiligheid en het comfort.

 

De nieuwe Macan GTS kan vanaf nu worden besteld. In België begint het tarief bij 81.892,80 euro inclusief btw en met landspecifieke uitrusting.

Contacteer ons
Over Porsche

Profiel van de groep

D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen op internationaal niveau, alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen zich kunnen ontwikkelen als marktleider in hun sector of in hun regio's. De Groep heeft momenteel drie activiteiten die opgebouwd werden rond sterke merken:

  • D'Ieteren Automotive verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het is de grootste autoverdeler in België, met een marktaandeel van ongeveer 21% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,4 miljard EUR en 113,0 miljoen EUR in 2018.
  • Belron (voor 54,10% eigendom) streeft een duidelijke doelstelling na: “het verschil maken door de problemen van klanten met veel zorg op te lossen”. Belron is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing. De onderneming is actief in 35 landen, via volle dochterondernemingen en franchises, met marktleidende merken – zoals Carglass®, Safelite® en Autoglass®. Daarnaast beheert Belron voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeringsklanten. De onderneming breidde haar diensten ook uit tot de sector van de herstelling en vervanging van voertuig- en woningschade. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,8 miljard EUR en 225,7 miljoen EUR in het boekjaar 2018.
  • Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 115 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 174,1 miljoen EUR en 28,6 miljoen EUR in 2018. 

Porsche
Grand'route | Grote baan 395
1620 Drogenbos