De Porsche Carrera Cup Benelux 2019 wordt een uitstekende jaargang!

De Porsche Carrera Cup Benelux 2019 wordt een uitstekende jaargang!

  • Een twintigtal deelnemers op de startgrid van de Porsche Carrera Cup Benelux
  • Twee ex-kampioenen nemen het op tegen jonge lichting
  • Sandra van der Sloot verdedigt haar titel in Klasse B
  • Officiële testdag op woensdag 3 april in Spa-Francorchamps

Met de officiële testdag van volgende woensdag op het Circuit van Spa-Francorchamps zet de Porsche Carrera Cup Benelux de laatste rechte lijn van de voorbereiding op het nieuwe seizoen in. Een maand voor de eerste races – van 2 tot 4 mei in het voorprogramma van de 6 uur van Spa FIA WEC – kunnen de promotoren een mooie deelnemerslijst voor het seizoen 2019 onthullen.

 

“Met de rijders die zich voor het hele jaar inschreven en zij die een race-per-race programma afwerken zullen er bij elk van onze meetings een twintigtal Porsche 911 GT3 Cup op de startgrid staan”, stelt een verheugde Steven Stichelbout. “En dan mogen we niet vergeten dat we twee keer zullen samenrijden met de Porsche Carrera Cup France, om zo een nog indrukwekkender peloton te vormen.”

 

De heel mooie kalender van de Porsche Carrera Cup Benelux, met onder andere drie manches in het prestigieuze kader van de DTM, is zonder twijfel één van de redenen van dit succes. “We zijn ook blij vast te stellen dat steeds meer Porsche-dealers in ons kampioenschap investeren”, glimlacht Severine Ulenaers, coördinatrice van de Porsche Carrera Cup Benelux. “Aan Belgische zijde zijn er Porsche Centre Antwerpen en Kronos Porsche Centre. In Nederland ondersteunt Porsche Groep Zuid Xavier Maassen. Een teken dat er nog steeds een verband bestaat tussen de autosport en de verkoop van seriewagens. Of het nu voor hen of voor hun klanten is, we kunnen  ze in onze Porsche Paddock Lounge allemaal een VIP-ontvangst aanbieden. Dat geldt voor de Porsche dealers, maar ook voor de rijders en hun partners!”

 

Woensdag wordt op het Circuit van Spa-Francorchamps een eerste grote afspraak voor de deelnemers aan de Porsche Carrera Cup Benelux gehouden, maar eigenaars van een Porsche krijgen ook de gelegenheid om tijdens voor hen gereserveerde sessies op het circuit te rijden. De fans van het merk krijgen trouwens – en dat voor het eerst in de Benelux – ook de nieuwe Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport in actie te zien.

 

Maar terug naar de voorlopige deelnemerslijst! Die bestaat uit een uitstekende mix van vaste waarden van de snelste monomerkencup van de Benelux en nieuwkomers. Voormalige kampioenen Xavier Maassen (DVB Racing) en Dylan Derdaele (Belgium Racing) maken opnieuw deel uit van de favorieten, maar heel wat andere rijders willen hen het vuur aan de schenen leggen. We weten nu al dat de laureaat van het Junior Recruitment Program, de 16-jarige Nederlander Loek Hartog (Bas Koeten Racing), één van die rijders zal zijn! Het is nog even wachten op de voorstelling van de toprijders van het beter dan ooit vertegenwoordigde GP Elite team, maar we weten nu al dat de Nederlandse broers Daan en Jesse Van Kuijk opnieuw deel zullen uitmaken van de line-up. Ook Belg Jurgen Van Hover (Speedlover) is opnieuw van de partij en vormt zeker een kandidaat voor de ereplaatsen.

 

In Klasse B zal de Nederlandse Sandra van der Sloot (Squadra Aragosta) haar titel verdedigen. Ze geeft toe ook dichter bij toppers van de algemene rangschikking te willen komen, maar zal ook op haar hoede moeten zijn voor een op revanche beluste concurrentie, zoals Menno van de Grijspaarde (GP Elite), Bas Barenburg (RaceArt), Nicolas Saelens (Belgium Racing), Roger Grouwels (RaceArt), Jeroen Kreeft (Squadra Aragosta), Wim Meulders (Seedlover) of de immer aanwezige Yves Noël (Car Tuning Lease Motorsport).

 

Eén van de nieuwigheden van het seizoen 2019 is de creatie van een Guest-rangschikking voor de rijders die niet het hele kampioenschap afwerken. Heel wat rijders hebben al te kennen gegeven een deel van het programma te willen afwerken, om zo voor de eerste keer van het raceplezier van de Porsche Carrera Cup Benelux te proeven... of om een felgesmaakte comeback af te werken.

 

Voor de deelnemers aan de Porsche Carrera Cup Benelux staan er woensdag in Spa-Francorchamps vier sessies van een uur op het programma. De eigenaars van een standaard-Porsche worden verdeeld over twee groepen en kunnen gedurende vier keer 30 minuten van het circuit genieten. Het seizoen is duidelijk begonnen!

 

 

Kalender Porsche Carrera Cup Benelux

 

3 april: Circuit Spa-Francorchamps – Official test day

3-4 mei: Circuit Spa-Francorchamps – FIA WEC Spa

17-19 mei: Circuit Zolder – DTM

7-9 juni: Circuit Zandvoort – Pinksterraces

19-21 juli: TT Circuit Assen – DTM

13-15 september: Circuit Nürburgring – DTM

28-29 september: Circuit Barcelona – Blancpain GT Series


 

Contacteer ons
Over Porsche

Press room Porsche Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden. Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.porsche.be. 

Profiel :

D'Ieteren Group:

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.

Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/

D'Ieteren:

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al meer dan 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy

© 2024 D'Ieteren Group SA/NV. Alle rechten voorbehouden.

Wettelijke Informatie :  https://www.dieteren.be/media/rx0pzkmh/wettelijke-informatie.pdf 

Porsche
Grand'route | Grote baan 395
1620 Drogenbos