Een glorieuze dag voor Porsche en de Porsche Carrera Cup Benelux

Een glorieuze dag voor Porsche en de Porsche Carrera Cup Benelux

  • 40 standaard Porsches en 40 racebolides verenigd in Spa-Francorchamps
  • De Porsche GT2 RS Clubsport en de Porsche 935 als blikvangers
  • Eerste positieve meters voor tien Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport

Ondanks heel wisselvallige weersomstandigheden draaide de officiële testdag voor de Porsche Carrera Cup Benelux deze woensdag in Spa-Francorchamps uit op een waar eerbetoon aan het merk uit Stuttgart. Naast een veertigtal Porsche seriewagens kwamen ook meer dan 40 race-auto's op het beroemde Ardense circuit in actie. De 911 GT3 Cup van de Porsche Carrera Cup Benelux was dan wel in de meerderheid, zij kregen ook het gezelschap van een tiental Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport. Deze spiksplinternieuwe wagens, pas vorige week geleverd, legden hun eerste kilometers af, onder de aandachtige blikken van de mensen van Porsche Motorsport.

 

De sportafdeling van het merk was trouwens bijzonder goed vertegenwoordigd in Spa-Francorchamps. Vier professionele rijders (Marc Lieb, Christian Ried, Marco Seefried en Uwe Alzen) gaven de nieuwe Porsche 911 GT2 RS Clubsport voor het eerst de sporen, net zoals de heel exclusieve Porsche 935, een waar juweeltje dat heel wat opzien baarde. Om maar te zeggen dat de Porsche-klanten aan hun trekken kwamen!

 

“Wat mij altijd opvalt op dit soort evenement is de pure link met het merk Porsche”, glimlacht Yves De Swert, Sales Planning & Prices Manager bij Porsche Import. Motorsport maakt duidelijk deel uit van het DNA van het merk. En wat een plezier om het hele gamma hier verenigd te zien, met de Cayman of Boxster aan de basis, maar ook de 935 aan de andere kant van het spectrum. Het is die rode draad binnen het merk die je nergens anders vindt. Dit was echt een top-evenement!”

 

GP Elite bevestigt van Splunteren en Groeneveld

 

Voor aanvang van deze testdag hield het GP Elite team nog een sluier over de namen van enkele van hun rijders voor het seizoen 2019 van de Porsche Carrera Cup Benelux. De Nederlandse formatie heeft van zijn aanwezigheid in Spa-Francorchamps gebruik gemaakt om aan te kondigen dat ze net zoals in 2018 met Max van Splunteren in zee gaan. De 23-jarige Nederlander, vorig jaar met één zege derde in het kampioenschap, is zeker een van de titelkandidaten. Naast de exemplaren voor Max Van Splunteren, Menno van de Grijspaarde en de broers Jesse en Daan van Kuijk, wordt er door GP Elite bovendien een vijfde Porsche 911 GT3 Cup Gen. II ingezet dit jaar. Die wordt toevertrouwd aan debutant Lucas Groeneveld, een Nederlander van 16 jaar die hoopt zijn mannetje te staan tegenover twee andere heel jonge rijders: de Turk Alex Aka (rijder voor Attempto Racing, vorig jaar kampioen met Ayhancan Güven) en de Nederlander Loek Hartog, laureaat van het Junior Recruitment Programme, die de kleuren van Bas Koeten Racing zal verdedigen.

 

Voor de Porsche Carrera Cup Benelux gaat ook de volgende afspraak door op Spa-Francorchamps, maar deze keer voor de eerste race van het seizoen, in het kader van het prestigieuze wereldkampioenschap endurance (FIA WEC). Op 3 en 4 mei moet u zeker naar 'het mooiste circuit ter wereld' trekken!

 

Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport: geslaagd debuut

 

De nieuwe en langverwachte Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport wist al van bij de eerste meters te overtuigen. Tien wagens werkten een “roll out” af, en de reacties na deze eerste testdag waren heel positief.

“De roll-out verliep perfect en we hebben de auto in verschillende weersomstandigheden eens aan de tand kunnen voelen”, stelt een verheugde Bert Redant, die samen met zijn twee zonen Ayrton en Yannick in de Cayman Clubsport klasse aan de Porsche Endurance Trophy zal deelnemen. “Er rest ons uiteraard nog wel wat afstelwerk, maar de basis is goed. Het is ook geen moeilijke wagen om te besturen. Mijn zonen hadden er onmiddellijk veel vertrouwen in en konden snel het ritme volgen. Ik kan ondertussen wel al enkele GT4’s vergelijken en vind deze Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport zeker de aangenaamste om mee te rijden. Porsche heeft hier duidelijk zijn huiswerk goed gemaakt. Ik kijk er nu al naar uit om te zien hoe deze auto zal presteren tegenover de andere GT4's in het Belcar Endurance Championship.”

Voor de deelnemers aan de Porsche Endurance Trophy, die in het kader van het Belgische uithoudingskampioenschap wordt afgewerkt, is het voor de seizoensstart nog wachten tot 18 en 19 mei. Maar met de terugkeer van de DTM op Circuit Zolder als decor zal hun geduld zeker worden beloond!

 

 

Kalender Porsche Carrera Cup Benelux

 

3-4 mei: Circuit Spa-Francorchamps – FIA WEC Spa

17-19 mei: Circuit Zolder – DTM

7-9 juni: Circuit Zandvoort – Pinksterraces

19-21 juli: TT Circuit Assen – DTM

13-15 september: Circuit Nürburgring – DTM

28-29 september: Circuit Barcelona – Blancpain GT Series


 

 

Kalender Porsche Endurance Trophy (Cayman Clubsport Klasse)

 

17-19 mei: Circuit Zolder - DTM (2 x 60 minuten)

1-2 juni: Circuit Zolder - Superprix (180 minuten)

7-9 juni: Circuit Zandvoort – Pinksterraces (2 x 50 minuten)

12-13 juli: Circuit Spa-Francorchamps - 25 Uur VW Fun Cup (180 minuten)

4-6 oktober: Circuit Zolder - American Festival Nascar Finals (125 minuten)

18-20 oktober: TT Circuit Assen - Final Races (125 minuten)

Contacteer ons
Over Porsche

Profiel van de groep

D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen op internationaal niveau, alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen zich kunnen ontwikkelen als marktleider in hun sector of in hun regio's. De Groep heeft momenteel drie activiteiten die opgebouwd werden rond sterke merken:

  • D'Ieteren Automotive verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het is de grootste autoverdeler in België, met een marktaandeel van ongeveer 21% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,4 miljard EUR en 113,0 miljoen EUR in 2018.
  • Belron (voor 54,10% eigendom) streeft een duidelijke doelstelling na: “het verschil maken door de problemen van klanten met veel zorg op te lossen”. Belron is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing. De onderneming is actief in 35 landen, via volle dochterondernemingen en franchises, met marktleidende merken – zoals Carglass®, Safelite® en Autoglass®. Daarnaast beheert Belron voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeringsklanten. De onderneming breidde haar diensten ook uit tot de sector van de herstelling en vervanging van voertuig- en woningschade. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,8 miljard EUR en 225,7 miljoen EUR in het boekjaar 2018.
  • Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 115 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 174,1 miljoen EUR en 28,6 miljoen EUR in 2018. 

Porsche
Grand'route | Grote baan 395
1620 Drogenbos