Eerste seizoenszege voor Thems Racing in Spa

Eerste seizoenszege voor Thems Racing in Spa

  • Het trio Vandierendonck-Teunkens-Schouten maakt gebruik van afwezigheid van Bouvy en Coens
  • Tweede zege voor Nipperus en Poell in Cayman Clubsport Klasse
  • Familie Redant blijft stevig leider in de tussenstand

Na drie spannende raceweekends trok de Porsche Endurance Trophy Benelux dit weekend naar het circuit van Spa-Francorchamps voor de enige race in de Ardennen dit jaar. Als deel van de derde manche van het Belcar Endurance Championship zorgden een kleine tien Porsches gedurende de drie uur durende wedstrijd voor hun deel van het spektakel.

In afwezigheid van Fred Bouvy en Damien Coens – die tot nu toe de 911 Klasse hadden gedomineerd –  lieten Nicolas Vandierendonck, Filip Teunkens en Bas Schouten in het voorprogramma van de 25 Hours VW Fun Cup de buitenkans niet liggen. Het trio van Thems Racing by EMG Motorsport was al tijdens de kwalificaties de snelste van de wagens van de Porsche Endurance Trophy en domineerde deze race in Spa eigenlijk van start tot finish. Dat leverde een eerste zege van 2019 op.

“Eigenlijk vinden we het terugtrekken van Bouvy en Coens wel wat jammer, maar toch zijn we tevreden over het niveau van onze prestaties hier”, stelde Nicolas Vandierendonck. “We hebben een aantal afstellingen voor de 24 Uur van Zolder kunnen testen en de automatisten met Bas Schouten, onze teammaat in de etmaalrace, kunnen verbeteren. Dit was eigenlijk een heel mooie test op ware grootte.”

Achter de leiders probeerden Wim Meulders en Rik Renmans vergeefs om het ritme van de leiders te volgen, vooraleer ze hun Speedlover Porsche voortijdig aan de kant moesten zetten. Daardoor kon het Nederlandse duo Johan en Michael van Peperzeel met hun Porsche 911 GT3 Cup van PG Motorsport op het tweede podiumtrapje finishen.

In de Cayman Clubsport Klasse konden de vele toeschouwers een mooi duel tussen de #777 PG Motorsport en de #700 RED ANT Racing gadeslaan. De familie Redant mocht van op pole vertrekken en leek goed op weg om voor een vijfde keer in zes races te winnen, maar dat was zonder de in uitstekende vorm verkerende Niels Nipperus en Lars Poell gerekend. Op een uur van het eind wisten de twee Nederlanders definitief de teugels in handen te nemen, om zo een eerste overwinning in deze nieuwe categorie te veroveren. Met een tweede plaats deden Bert, Ayrton en Yannick Redant evenwel een goede zaak voor het kampioenschap, want ze verstevigden hun leidersplaats.

Bij DVB Racing wisten Ad Geerts en Sven Van Laere in Spa hun regelmaat te bevestigen. Na twee tweede plaatsen in Zandvoort tekende het duo voor een derde podiumplaats, want samen met Luc Vanderfeesten reden ze naar een derde plaats. De Porsche 718 GT4 Cayman Clubsport van GP Elite, bestuurd door Alexander Goddijn en Max Van Splunteren, vervolledigde de top-4.

Na hun vierde afsrpaak van het seizoen beginnen de deelnemers aan de Cayman Clubsport Klasse nu aan een zomerpauze van drie maanden, want hun volgende meeting wordt van 4 tot 6 oktober in Zolder afgewerkt, in het kader van de American Festival Nascar Finals. De rijders van de 911 Klasse krijgen iets minder respijt: zij staan op 10 augustus immers aan de start van de immer populaire Eleven Sports 24 Hours of Zolder!         

 

Kalender Porsche Endurance Trophy (911 Klasse)

 

17-19 mei: Circuit Zolder - DTM (2x 60 minuten)

1-2 juni: Circuit Zolder - Superprix (180 minuten)

12-13 juli: Circuit Spa-Francorchamps - 25 Uur VW Fun Cup (180 minuten)

8-11 augustus: Circuit Zolder - Eleven Sports 24 Hours of Zolder

4-6 oktober: Circuit Zolder - American Festival Nascar Finals (125 minuten)

18-20 oktober: TT Circuit Assen - Final Races (125 minuten)

 

 

Kalender Porsche Endurance Trophy (Cayman ClubSport Klasse)

 

17-19 mei: Circuit Zolder - DTM (2 x 60 minuten)

1-2 juni: Circuit Zolder - Superprix (180 minuten)

7-9 juni: Circuit Zandvoort – Pinksterraces (2 x 50 minuten)

12-13 juli: Circuit Spa-Francorchamps - 25 Uur VW Fun Cup (180 minuten)

4-6 oktober: Circuit Zolder - American Festival Nascar Finals (125 minuten)

18-20 oktober: TT Circuit Assen - Final Races (125 minuten)

Over Porsche

Press room Porsche Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden. Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.porsche.be. 

Profiel :

D'Ieteren Group:

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.

Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/

D'Ieteren:

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al meer dan 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy

© 2024 D'Ieteren Group SA/NV. Alle rechten voorbehouden.

Wettelijke Informatie :  https://www.dieteren.be/media/rx0pzkmh/wettelijke-informatie.pdf 

Porsche
Grand'route | Grote baan 395
1620 Drogenbos