Laurens Vanthoor: “Ik zal blijven doorgroeien bij Porsche”

 

  • Laurens Vanthoor wordt officieel rijder van Porsche Motorsport
  • Het IMSA WeatherTech SportsCar Championship als belangrijkste programma
  • Een deelname aan enkele Uithoudingsklassiekers in Europa is niet uitgesloten

Op 25-jarige leeftijd beschikt Laurens Vanthoor al over een van de mooiste palmaressen bij de GT-rijders, met successen in de Total 24 Hours of Spa, de 24h-Rennen Nürburgring, de 24 Uur van Zolder, de 24 Hours of Dubai of nog de 12 Hours of Sepang. Op dat palmares staat verder ook een overwinning in de Wereldbeker FIA GT, maar eveneens bekroningen in de Blancpain GT Series, de Blancpain Endurance Series, het FIA GT-kampioenschap… In amper vijf seizoenen werd de voormalige Duits Formule 3-kampioen een van de absolute referenties in de erg concurrentiële omgeving van de races voor Grand Tourisme-wagens!

 

Maar onze landgenoot staat voor een scharnierpunt in zijn carrière: vanaf het seizoen 2017 zal Laurens Vanthoor immers de kleuren van Porsche Motorsport verdedigen. “Ik heb enorm veel succes gekend met Audi Sport Customer Racing en Belgian Audi Club Team WRT tijdens mijn vijf eerste jaren in GT en ik zou hen dan ook uit de grond van mijn hart willen bedanken voor alles wat ze voor mij gedaan hebben”, legt de Limburger uit. “Ik ben gegroeid dankzij hen: zowel als rijder, maar ook op menselijk vlak. Ik ben nu echter 25 en heb nog altijd zin om hoger te mikken en te blijven doorgroeien. Porsche heeft me een heel mooi voorstel gedaan en ik denk dat dit het goede moment is om mijn carrière te laten evolueren.”

 

Iedere rijder zal beamen dat het iets heel bijzonders is om de kleuren van Porsche te dragen in competitie. “Ik heb enorm veel respect voor iedereen die kan zeggen dat ze op een dag officieel Porsche-rijder geweest zijn”, lacht Laurens. “Op een cv is het volgens mij een regel die niet onopgemerkt voorbijgaat. Porsche is een onwaarschijnlijk prestigieus merk in de autosport en heeft zoveel Geschiedenis… Het is een eer voor mij om deel te kunnen uitmaken van die familie!”  

 

In 2017 wordt de man uit Zolder een van de rijders op de gloednieuwe Porsche 911 RSR in het IMSA WeatherTech SportsCar Championship, de grootste Uithoudingscompetitie in de Verenigde Staten. “Ik ben altijd een liefhebber geweest van de Amerikaanse autosport”, verheugt Vanthoor zich. “De circuits zijn er nog van de oude stempel, geen omlopen met enorme, geasfalteerde uitloopzones. Als rijder zijn de sensaties die je er kan voelen ongeëvenaard. Bovendien brengt de kans om in de GTLM-categorie te rijden heel wat motivatie met zich mee: er zijn enkel en alleen officiële teams – of satellietteams – en fabrieksrijders. De strijd is ongelofelijk intens en ik kan niet wachten om er aan de start te staan!”

 

Bovenop de elf Amerikaanse wedstrijden – met de Rolex 24 at Daytona die eind januari de spits afbijt – en de testsessies om de nieuwe Porsche 911 RSR te ontwikkelen, wordt Laurens’ programma mogelijk nog uitgebreid. “Er staat nog niets helemaal vast, maar ik zou inderdaad graag terugkeren naar enkele grote Uithoudingswedstrijden in Europa met Porsche. Of dat nu in GTE is, zoals in de 24 Uur van Le Mans, of in GT3, zoals de Total 24 Hours of Spa of de 24h-Rennen Nürburgring… We zullen dat allemaal grondig bespreken met mijn nieuwe bazen. Een ding staat vast: ik kan echt niet wachten om het volgende seizoen aan te vatten!”

 

Van 6 tot 8 januari vormt ‘The Roar before the Rolex 24’ (ofwel de voorbereidende testen op de 24 Uur van Daytona) de eerste verschijning van Laurens Vanthoor als rijder van Porsche Motorsport. De talentrijke Belg staat dus aan het begin van een nieuw avontuur!

Contacteer ons
Over Porsche

Press room Porsche Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden. Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.porsche.be. 

Profiel :

D'Ieteren Group:

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.

Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/


D'Ieteren:

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/

 

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy


© 2021 D'Ieteren Group SA/NV. Alle rechten voorbehouden.

Wettelijke Informatie :  https://www.dieteren.be/media/rx0pzkmh/wettelijke-informatie.pdf   
Porsche
Grand'route | Grote baan 395
1620 Drogenbos