Macan Turbo met Performance-pakket bekroont de modelreeks

Macan Turbo met Performance-pakket bekroont de modelreeks

Meer vermogen, nieuwe remmen en een nog sportiever onderstel voor de compacte SUV

Als sportwagen in het segment van de compacte SUV's bepaalt de Macan al sinds zijn debuut de norm op het vlak van rijdynamiek. Nu legt Porsche de lat nog hoger: met het Performance-pakket wordt de Macan Turbo het nieuwe topmodel van de reeks en maakt hij indruk met nog straffere rijprestaties, een nog betere handling en nog meer emotionaliteit.

 

Na de vermogenstoename levert de 3,6-liter V6-twinturbomotor 324 kW (440 pk). Dat is 30 kW (40 pk) meer dan bij de Macan Turbo, waardoor hij uitgroeit tot het nieuwe topmodel in de reeks. Deze Macan sprint van 0 tot 100 km/u in 4,4 seconden (-0,4 s) en haalt een topsnelheid van 272 km/u (+6 km/u). De motor levert voortaan maximaal 600 Nm (+50 Nm) koppel, over een breed toerentalbereik van 1.500 t/min. tot 4.500 t/min. Dat komt ook de hernemingen ten goede: in Sport Plus-modus accelereert de Macan nu van 80 km/u naar 120 km/u in slechts 2,9 seconden (-0,2 s). Het gemiddelde verbruik (gemeten volgens NEDC) van het nieuwe Macan-topmodel ligt afhankelijk van het bandentype tussen 9,4 l/100 km en 9,7 l/100 km.

 

De Macan Turbo met Performance-pakket maakt niet alleen indruk met meer motorvermogen, maar ook met standaard een nieuw ontwikkeld remsysteem, een verlaagd sportonderstel met actieve regeling, het Sport Chrono-pakket en een sportuitlaatsysteem. De geventileerde remschijven vooraan hebben een diameter van 390 mm, 30 mm meer dan bij de Macan Turbo zonder Performance-pakket. De schijven worden in de tang gehouden door rood gelakte remklauwen met zes zuigers. Met een druk op de knop zorgt het Porsche Active Suspension Management (PASM), dat optimaal afgestemd is op de met 15 mm verlaagde ophanging, voor een buitengewoon sportieve wegligging. Als optie is ook een met 10 mm extra verlaagde pneumatische ophanging met automatische niveau- en hoogteregeling beschikbaar.

 

Dankzij het Sport Chrono-pakket kan de bestuurder de prestaties van de Macan Turbo nog scherper stellen. In Sport Plus-modus garandeert dat een zeer sportieve afstelling van het onderstel, de motor en de versnellingsbak, begeleid door een nog vollere klank van het sportuitlaatsysteem. De PDK-zevenversnellingsbak met dubbele koppeling schakelt in dat geval nog sneller met optimaal gespreide schakelpunten, een verhoging van het koppel tijdens het schakelen zorgt voor een maximale acceleratie.

 

De Macan Turbo met Performance-pakket kan verder gepersonaliseerd worden met uitrustingen op maat, zoals het Exterieurpakket Turbo met onder andere 21-duimsvelgen in 911 Turbo-design met spaken waarvan de zijkanten in hoogglanzend zwart gelakt zijn, ledkoplampen inclusief PDLS Plus en tal van andere elementen in het zwart. Het Interieurpakket Turbo bevat bijvoorbeeld een zwarte lederen bekleding met grote vlakken in Alcantara, talrijke decoratieve elementen in kleur en elementen in carbon, zoals de drempellijsten met wit verlicht modelopschrift.

 

De Macan Turbo met Performance-pakket is vanaf nu bestelbaar bij de officiële Porsche Centres. Het nieuwe topmodel kost 94.150,10 euro inclusief btw.

Contacteer ons
Over Porsche

Press room Porsche Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden. Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.porsche.be. 

Profiel :

D'Ieteren Group:

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.

Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/


D'Ieteren:

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/

 

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy

Porsche
Grand'route | Grote baan 395
1620 Drogenbos