Nieuwe Porsche voor de GTE/GTLM-klasse vanaf 2017

 

Testfase is begonnen voor de opvolger van de 911 RSR

De meest succesvolle GT-racewagen van het seizoen 2015 zal in 2017 vervangen worden door een compleet nieuwe bolide. De opvolger van de 911 RSR reed intussen al zijn eerste succesvolle rondjes op het testcircuit van Porsche in Weissach. Nu begint de testfase op geselecteerde racecircuits wereldwijd.

 

Bij zijn eerste testrondes in Weissach hadden de meeste Porsche-fabrieksrijders de kans om een eerste indruk te krijgen van de nieuwe GTE-raceauto voor 2017. "Het is hoogst ongebruikelijk om bij een eerste roll-out verschillende piloten te laten plaatsnemen achter het stuur", vertelt Marco Ujhasi, algemeen projectmanager voor GT Works Motorsport. "Maar aangezien al onze fabrieksrijders betrokken zijn bij de ontwikkeling van de nieuwe wagen, kwam al wie het in zijn agenda kon inplannen naar Weissach om enkele rondjes te rijden."

 

De eerste officiële deelname in competitie van de RSR-opvolger is gepland in januari 2017, bij de 24-uursrace in Daytona. "Het racedebuut van een compleet nieuwe wagen in een 24-uursrace vormt een grote uitdaging, maar we liggen volledig op schema", verklaart Porsche Motorsport-directeur Dr. Frank-Steffen Walliser.

Contacteer ons
Over Porsche

Profiel van de groep

D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen op internationaal niveau alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen zich kunnen ontwikkelen als marktleider in hun sector of in hun regio's. De groep heeft momenteel drie activiteiten die opgebouwd werden rond sterke merken:

  • D'Ieteren Auto verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het is de grootste autoverdeler in België, met op het einde van 2017 een marktaandeel van ongeveer 21% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,3 miljard EUR en 85,9 miljoen EUR in het boekjaar 2017.
  • Belron (voor 54,85% eigendom) maakt het verschil door de problemen van mensen echt zorgzaam op te lossen. De onderneming is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing met meer dan 10 hoofdmerken, waaronder Carglass®, Safelite® AutoGlass en Autoglass®. Daarnaast beheert het bedrijf voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeringsklanten. Belron breidt tevens zijn diensten uit met een focus op de oplossing van problemen die mensen ervaren als ze bijstand nodig hebben bij herstellingen aan hun voertuigen en woningen. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,5 miljard EUR en 189,8 miljoen EUR in 2017.
  • Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 115 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 155 miljoen EUR en 25 miljoen EUR in 2017. 

Porsche
Grand'route | Grote baan 395
1620 Drogenbos