Nieuwe Porsche voor de GTE/GTLM-klasse vanaf 2017

 

Testfase is begonnen voor de opvolger van de 911 RSR

De meest succesvolle GT-racewagen van het seizoen 2015 zal in 2017 vervangen worden door een compleet nieuwe bolide. De opvolger van de 911 RSR reed intussen al zijn eerste succesvolle rondjes op het testcircuit van Porsche in Weissach. Nu begint de testfase op geselecteerde racecircuits wereldwijd.

 

Bij zijn eerste testrondes in Weissach hadden de meeste Porsche-fabrieksrijders de kans om een eerste indruk te krijgen van de nieuwe GTE-raceauto voor 2017. "Het is hoogst ongebruikelijk om bij een eerste roll-out verschillende piloten te laten plaatsnemen achter het stuur", vertelt Marco Ujhasi, algemeen projectmanager voor GT Works Motorsport. "Maar aangezien al onze fabrieksrijders betrokken zijn bij de ontwikkeling van de nieuwe wagen, kwam al wie het in zijn agenda kon inplannen naar Weissach om enkele rondjes te rijden."

 

De eerste officiële deelname in competitie van de RSR-opvolger is gepland in januari 2017, bij de 24-uursrace in Daytona. "Het racedebuut van een compleet nieuwe wagen in een 24-uursrace vormt een grote uitdaging, maar we liggen volledig op schema", verklaart Porsche Motorsport-directeur Dr. Frank-Steffen Walliser.

Contacteer ons
Over Porsche

Press room Porsche Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden. Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.porsche.be. 

Profiel :

D'Ieteren Group:

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.

Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/


D'Ieteren:

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/

 

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy

Porsche
Grand'route | Grote baan 395
1620 Drogenbos