Nieuwe uitrusting voor Porsche-sportwagens met middenmotor voor modeljaar 2021

Nieuwe uitrusting voor Porsche-sportwagens met middenmotor voor modeljaar 2021

Porsche-versnellingsbak met dubbele koppeling nu ook voor krachtigste 718-modellen

De Porsche 718-modellen met de 4.0-zescilinder boxermotoren kunnen nu ook worden besteld met de zeventraps Porsche-versnellingsbak met dubbele koppeling (PDK). Zowel de Boxster en Cayman 718 GTS 4.0-versies als de topmodellen 718 Spyder en 718 Cayman GT4-modellen zijn nu ook verkrijgbaar met een automatische versnellingsbak. Met PDK wordt de acceleratie niet onderbroken bij het schakelen. Dat vergroot het comfort van de gangwissels en verbetert de acceleratiecijfers. In vergelijking met de 718-modellen met manuele versnellingsbak accelereren de GT-modellen met 309 kW (420 pk) – de 718 Spyder en 718 Cayman GT4 – nu een halve seconde sneller van 0 naar 100 km/u, in 3,9 seconden. Ze halen de 200 km/u in 13,4 seconden (0,4 seconden sneller). De 718 Cayman GTS 4.0 en 718 Boxster GTS 4.0, allebei met 294 kW (400 pk), verbeteren hun standaardsprint eveneens met een halve seconde tot 4,0 seconden en halen vervolgens de 200 km/u-grens na 13,7 seconden (0,4 seconden sneller in vergelijking met de manuele versnellingsbak).

 

In de 718 GTS 4.0-versies past het standaard Sport Chrono-pack de schakelkenmerken van de PDK aan in functie van de vier verschillende rijmodi (Normal, Sport, Sport Plus en Individual). In de Sport-modus werkt hij met snellere gangwissels, schakelt hij vroeger terug met automatisch tussengas en ondersteunt hij optimale acceleraties door later op te schakelen. De nog meer atletische Sport Plus-modus is afgestemd op maximale prestaties en benut ten volle de toerenreserves van de atmosferische zescilinder boxermotor. In Sport Plus is ook Launch Control geïntegreerd, dat een automatische racestart activeert.

 

De Sport Response-knop in het midden van de modusschakelaar laat de bestuurder de maximale prestaties van de motor en de versnellingsbak gedurende 20 seconden activeren, ongeacht de huidige rijmodus. Deze op de autosport geïnspireerde functie helpt bij spontane inhaalmaneuvers.

 

In de topmodellen 718 Spyder en 718 Cayman GT4 heeft de rijmodus een eigenschap die kenmerkend is voor de GT-versies: hij kan worden geprogrammeerd voor maximale performance via de PDK Sport-knop. Een automatische schakelpook, die verwijst naar het design in de 911 GT3, benadrukt de emotioneel beladen GT-ervaring. De zevende versnelling van de PDK heeft in alle 718’s met atmosferische zescilinder een kortere verhouding.

 

Daarnaast genieten de PDK-versies van de 718 Spyder en 718 Cayman GT4 verbeteringen aan het mechanische sperdifferentieel achteraan: het haalt een sperwaarde van 30 en 37 procent bij respectievelijk optrekken en vertragen, in vergelijking met 22 en 27 procent met de manuele versnellingsbak. Dat heeft een positief effect op de dynamiek in overlangse en dwarse richting en op de trekkracht, en het vergroot het rijplezier.

 

 

Verbeterde uitrusting voor het nieuwe modeljaar van Porsche

 

De Porsche 718-familie begint aan modeljaar 2021 met een resem nieuwe elementen. De bekleding in Alcantara wordt vervangen door hoogkwalitatief Race-Tex-materiaal. Dit nieuwe materiaal is gebaseerd op de covers die worden gebruikt voor racestoelen. Het heeft een sterk ademende structuur en biedt een betere ondersteuning. De levendige speciale lakkleur Python Green wordt aan het kleurenpalet van de GT-modellen 718 Cayman GT4 en 718 Spyder toegevoegd. De 718 Spyder zal ook verkrijgbaar zijn met de 20-duimse velgen in Aurum – voordien enkel beschikbaar op de 718 Cayman GT4. Er komt ook een optie om de roadster uit te rusten met conventionele zomerbanden in een vergelijkbaar formaat in plaats van de ultra-high-performancebanden.

 

718 Cayman GTS 4.0 PDK:

Combined fuel consumption 9.6 l/100 km; combined CO2 emissions 219 g/km

718 Boxster GTS 4.0 PDK:

Combined fuel consumption 9.6 l/100 km; combined CO2 emissions 219 g/km

718 Spyder PDK:

Combined fuel consumption 10.2 l/100 km; combined CO2 emissions 232 g/km

718 Cayman GT4 PDK:

Combined fuel consumption 10.2 l/100 km; combined CO2 emissions 232 g/km

Contacteer ons
Over Porsche

Press room Porsche Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden. Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.porsche.be. 

Profiel :

D'Ieteren Group:

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.

Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/

D'Ieteren:

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al meer dan 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy

© 2024 D'Ieteren Group SA/NV. Alle rechten voorbehouden.

Wettelijke Informatie :  https://www.dieteren.be/media/rx0pzkmh/wettelijke-informatie.pdf 

Porsche
Grand'route | Grote baan 395
1620 Drogenbos