Porsche België en Pieter Devos leggen de lat hoger met innovatief nieuw partnerschap

Porsche België en Pieter Devos leggen de lat hoger met innovatief nieuw partnerschap

Vandaag kan worden aangekondigd dat Porsche België in de wereld van de paardensport stapt via een innovatief nieuw partnerschap met de Belgische topspringruiter Pieter Devos. Gedurende de loop van de tweejarige overeenkomst met topatleet Devos zal het merk zich verdiepen in de springsport. Het is voor Porsche trouwens de eerste keer dat het een dergelijke verbintenis aangaat met een springruiter. 

De Belg Pieter Devos is van bescheiden komaf en staat symbool voor hard werken, toewijding, innovatie en het streven naar perfectie. Hij domineert de wereldranglijst van de springsport en staat al meer dan 10 jaar steevast in de Top 30. Naast het winnen van meerdere Grand Prix-wedstrijden, werd Devos in 2016 Belgisch kampioen, pakte hij goud voor België op de Europese kampioenschappen van 2019, zilver in de 2019 Longines Global Champions Tour-serie (ook wel de 'Formule 1 van de springsport' genoemd’) en werd hij verkozen tot Belgisch Atleet van het Jaar 2019. Op de recente Spelen in Tokio behaalde hij samen met het Belgisch team een bronzen medaille. 

 

Naast zijn succesvolle carrière als atleet is Devos ook een vooraanstaand ondernemer. Hij bouwde het appelen- en perenbedrijf van zijn familieboerderij uit tot de grootste fruitexporteur van België, levert wereldwijd en werkt samen met enkele van de grootste supermarktketens. Bovendien blijft hij een toegewijde vader, die een perfect evenwicht vindt tussen zijn sportcarrière, een bloeiende zaak en een jong gezin. 

 

De link tussen Porsche en de paardensport is niet ver te zoeken. Het Porsche-logo is een eerbetoon aan Stuttgart, waar het hoofdkantoor van het bedrijf is gevestigd. Stuttgart ligt in het zuidwesten van Duitsland en is oorspronkelijk gebouwd bovenop een paardenfokkerij. De stad gebruikte paarden in zijn stadszegel en dat inspireerde Porsche om van een zwart paard het middelpunt te maken van zijn logo, dat zowel kracht als het zegel van Stuttgart vertegenwoordigt - zoals te zien is op elke wagen. 

 

Vandaag is Porsche een wereldwijd gerespecteerde en gewaardeerde naam, die staat voor sublieme kwaliteit, topprestaties, comfort, uniek design en stijl en een onverzadigbare honger naar innovatie, waaronder recente ontwikkelingen op het gebied van e-performance technologie. Door voortdurend grenzen te verleggen en dankzij zijn duidelijke visie op de toekomst is Porsche een leider in de automobielsector die het gewone overstijgt. 

 

Porsche België en Devos zullen zich samen concentreren op de authentieke synergie en op de parallellen tussen het merk en de sportman. Ze zullen daarbij gebruik maken van de natuurlijke evolutie van Devos en samenwerken om een boeiend, uniek en organisch verhaal te schrijven.  

 

Didier t'Serstevens, Managing Director, Porsche België: "Onze strategie achter dit partnerschap is tweeledig. Er is een natuurlijke synergie tussen de kracht, de elegantie en de sportiviteit van paarden en die van onze wagens.  Bovendien zien wij enorm veel potentieel en mogelijkheden in de jumpingwereld die ons de kans biedt om nieuwe markten te verkennen. Voor ons is Pieter het complete pakket. Hij is multidimensionaal en meer dan een succesvolle atleet; hij is een toegewijde vader en een vooruitdenkende ondernemer; iemand die velen inspireert. In alles wat we doen, streven we ernaar om de beste te zijn, dus is het voor ons een natuurlijke keuze om met iemand als Pieter samen te werken."  

 

Pieter Devos: "Ik voel me vereerd dat ik deel mag uitmaken van de Porsche-familie en ben ongelooflijk trots om met zo'n prestigieus en gepassioneerd merk te kunnen samenwerken. Onze visies, principes en doelstellingen voor de toekomst liggen volledig op één lijn en ik geloof dat wij de kans hebben om samen een ongelooflijk speciaal en uniek partnerschap op te bouwen. Voor onze sport is het fantastisch om zo'n bekend en gerespecteerd bedrijf in de gelederen te verwelkomen en ik kijk erg uit naar onze toekomst samen.” 

 

Contacteer ons
Catherine Van Geel PR Manager, D'Ieteren - Porsche Belgium
Catherine Van Geel PR Manager, D'Ieteren - Porsche Belgium
Over Porsche

Press room Porsche Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden. Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.porsche.be. 

Profiel :

D'Ieteren Group:

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.

Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/

D'Ieteren:

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al meer dan 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy

© 2024 D'Ieteren Group SA/NV. Alle rechten voorbehouden.

Wettelijke Informatie :  https://www.dieteren.be/media/rx0pzkmh/wettelijke-informatie.pdf 

Porsche
Grand'route | Grote baan 395
1620 Drogenbos