Porsche Design viert zijn 50ste verjaardag

Porsche Design viert zijn 50ste verjaardag

Een bijzonder verjaardagsgeschenk: ontmoeting tussen exclusieve editie en 911 S 2.4 Targa uit 1972

Porsche AG feliciteert Porsche Design met zijn gouden jubileum. Twee heel bijzondere auto’s vormen het hoogtepunt van het feestjaar: de exclusieve Porsche 911 Edition 50Y Porsche Design en een historische, door Porsche Classic getrouw gerestaureerde 911 S 2.4 Targa uit 1972, het oprichtingsjaar van Porsche Design. Hun kleurgeving hebben ze gemeenschappelijk. De kleur zwart verwijst naar de legendarische Chronograph I die in 1972 is ontworpen door professor Ferdinand Alexander Porsche, en domineert zowel het koetswerk als het interieur. Parallel stelt Porsche Design ook de Chronograph I – 1972 Limited Edition voor. Het Porsche Museum zal de verjaardag vieren met zijn eigen speciale tentoonstelling, die de deuren opent op 19 januari 2022.

“Wanneer je de functie van iets herbekijkt, komt de vorm soms bijna vanzelf naar boven”: zo omschreef prof. F.A. Porsche wat ook vandaag nog steeds de ingenieurs en designers bij Porsche Design drijft. In 1972 richtte hij Porsche Design op met zijn broer Hans-Peter. De ontwerper van de Porsche 911 beoogde een bedrijf dat de principes en de geest van Porsche zou uitdragen buiten de grenzen van de automobiel. Ondertussen is Porsche Design al lang een internationaal gerenommeerd premium lifestylemerk geworden dat gekend is om zijn functionele en duurzame producten met een puristische esthetiek.

 

Exclusieve speciale reeks: een moderne kijk op een designklassieker

De 911 Edition 50Y Porsche Design is een beperkte reeks van 750 auto’s met flink wat trekken die zijn geïnspireerd op de iconische ontwerpen van F.A. Porsche. Naast het volledig zwarte koetswerk bestaan de knipogen naar het verleden verder uit de klassieke stoelmiddenpanden in Sport-Tex met ruitmotief en de rode tweede wijzer van de Porsche Design Subsecond-klok in het Sport Chrono Package, dat standaard is.

 

De speciale reeks is gebaseerd op de 911 Targa 4 GTS en kan vanaf nu worden besteld. Klanten kunnen ook een speciale versie kopen van de nieuwe uitgave van de legendarische Chronograph I. Eigenschappen als het serienummer en de opwindrotor in de vorm van een wiel benadrukken de band met de 911 Edition 50Y Porsche Design.

 

Volledig uniek: een 911 S 2.4 Targa getekend door F.A. Porsche

De voorbije twee jaar heeft Porsche Classic gewerkt aan een uniek project om de 50 jaar van Porsche Design te vieren. Een 911 S 2.4 Targa uit 1972, het oprichtingsjaar van Porsche Design, is ter gelegenheid van de verjaardag gerestaureerd. “De visie was om een historische tegenhanger te maken voor de nieuwe 911 Edition 50Y Porsche Design”, zo vertelt Ulrike Lutz, hoofd van Porsche Classic. “Met de hulp van het nieuwe programma Sonderwunsch (bijzondere wensen) konden we het idee op poten zetten van een uniek paar wagens. De taak van de designers en fabrieksrestaurateurs was om de specificaties van de nieuwe auto zorgvuldig over te brengen op de klassieker.”

 

Het basismodel, een 911 T 2.4 Targa uit 1972, verkeerde in een povere staat en miste een aantal onderdelen. Hoewel dit normaal een lastige start zou betekenen voor een restauratieproject, was het in dit geval niet belangrijk voor de geplande aanpassingen. De experten van Porsche Classic verbeterden de motor en het chassis immers volledig volgens de specificaties van de S-versie. Dat was in zijn tijd de topversie van het gamma, met een cilinderinhoud van 2.341 cc, een vermogen van 190 pk bij 6.500 o/m en een mechanische benzine-injectie.

 

Als eerbetoon aan Ferdinand Alexander Porsche draagt deze unieke auto dezelfde kleuren als het legendarische horloge Chronograph I dat hij in 1972 had ontworpen, met zwart als dominante kleur voor zowel het koetswerk als het interieur. Classic zijstrepen met een afwerking in Platinum-satijnglans en geïntegreerd Porsche Design-opschrift sieren de flanken. Speciale blikvanger is de Targa-rolbeugel die voorzien is van een Platinum-satijnglanzende afwerking – een nieuwe interpretatie van het geborsteld roestvrijstaal van het oorspronkelijke, klassieke model. Het Targa-opschrift is in matzwart afgewerkt. Net zoals het model van de speciale editie draagt het radiatorrooster op de motorkap achteraan een ‘Porsche Design 50th Anniversary’-logo met een reproductie van de handtekening van F.A. Porsche.

 

Andere verjaardagsproducten en -accessoires

Voor alle fans van Porsche en horloges stelt Porsche Design ook de ‘Chronograph 1 1972 Limited Edition’ voor met historisch logo en opschrift. Deze uitgave van het origineel, beperkt tot 500 exemplaren, heeft geen visuele raakpunten met de nieuwe speciale reeks van de auto en is via de gebruikelijke weg verkrijgbaar bij Porsche Design.

 

Het verjaardagsaanbod wordt vervolledigd met Limited Capsule Collections in de mode-, schoenen- en sportkledinglijnen en in het aanbod van bagage, accessoires en speciale brillengamma’s.

 

Over Porsche Design

“Goed design moet eerlijk zijn”, zo benadrukte F.A. Porsche steeds. Hij ontwierp de legendarische Porsche 911 en richtte de designstudio op in 1972. Vandaag volgen Managing Director Roland Heider en zijn team nog steeds die filosofie. Met gebruik van authentieke materialen ontwerpen zij zorgvuldig doordachte, functionele en duurzame producten met een puristische esthetiek. Als intern designteam van het merk Porsche Design omvatten hun inspirerende, hoogkwalitatieve producten horloges, zonnebrillen, bagage en lederwaren.

 

Met locaties in Zell am See, Berlijn en Ludwigsburg, Los Angeles en Shanghai biedt het designbureau haar diensten ook aan internationale klanten aan. Het resultaat zijn eersteklas consumptiegoederen, huishoudtoestellen en industriële producten – bijvoorbeeld in samenwerking met Elan, KEF, LaCie, Morita en Panasonic.

 

De keuze van de materialen speelt een beslissende rol in de producten van Studio F.A. Porsche. Titanium en carbon kunnen er metgezellen voor het leven van maken en voegen nieuwe, onverwachte functies toe. De combinatie van traditionele, eerlijke designinsteken met ambitieuze innovaties maken van de producten echte luxevoorwerpen.

 

Speciale tentoonstelling in het Porsche Museum

Het Porsche Museum viert de 50ste verjaardag van Porsche Design met een bijzondere tentoonstelling die loopt tot 11 juli 2022. Een deel ervan toont informatie over het leven van F.A. Porsche, zijn designfilosofie en zijn grote creatieve invloed. Er zullen ook tentoonstellingen zijn die vijf decennia beslaan, net zoals talrijke productgamma’s.

 

De Chronograph I is het symbool van de geboorte van Porsche Design, met twee versies van het legendarische uurwerk als middelpunt van de bijzondere tentoonstelling. De vormgeving straalt van dit centrale stuk af naar de andere tentoonstellingsstukken. Daarbij horen onder meer de P8478-zonnebril voor piloten, de Monobloc Actuator-chronometerreeks met volledig geïntegreerde knoppen, de tabakspijp P3613 en de mobiele telefoon P9521. Op het balkon van het Porsche Museum staan onder meer de 993 Speedster van F.A. zelf, naast de 904 die hij omschreef als zijn meesterwerk. Ook de door Porsche Classic gerestaureerde Porsche 911 S 2.4 Targa uit 1972 en de nieuwe 911 Edition 50Y Porsche Design zullen deel uitmaken van de bijzondere tentoonstelling.

 

 

Contacteer ons
Catherine Van Geel PR Manager, D'Ieteren - Porsche Belgium
Catherine Van Geel PR Manager, D'Ieteren - Porsche Belgium
Over Porsche

Press room Porsche Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden. Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.porsche.be. 

Profiel :

D'Ieteren Group:

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.

Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/

D'Ieteren:

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al meer dan 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy

© 2024 D'Ieteren Group SA/NV. Alle rechten voorbehouden.

Wettelijke Informatie :  https://www.dieteren.be/media/rx0pzkmh/wettelijke-informatie.pdf 

Porsche
Grand'route | Grote baan 395
1620 Drogenbos