Porsche digitaliseert zijn verkoop in België

Porsche digitaliseert zijn verkoop in België

De Covid-crisis die wij nu meemaken heeft de tendens om via internet te winkelen versneld en wagens vormen daarop geen uitzondering. Porsche biedt nu iedereen de mogelijkheid om een nieuwe of tweedehands wagen rechtstreeks online te kiezen via zijn gloednieuwe Porsche Finder platform.

Met de beperking en vermindering van het reizen als onderdeel van de maatregelen ter bestrijding van de Covid-19 pandemie, heeft de e-commerce de afgelopen 15 maanden een hoge vlucht genomen. Verwacht wordt dat in 2030 60% van de aankopen van kantoorartikelen, 90% van de aankopen van elektronische apparatuur en... 100% van de muziekaankopen online zullen gebeuren! Zonder deze cijfers te bereiken, zullen de aankopen van nieuwe wagens op internet toch snel toenemen en 30 tot 60% van de totale verkoop (nieuwe en tweedehandswagens samen) bereiken, terwijl dat vandaag nog geen 5% is.

 

In die context is de nieuwe Porsche Finder-website een essentieel onderdeel van de commerciële en digitale strategie van het merk. Op dit platform kunnen klanten en prospects 24/7 de volledige voorraad nieuwe en tweedehandsvoertuigen in de Porsche Centre raadplegen. Ononderbroken beschikbaarheid is een van de belangrijke elementen van deze dienst, want daardoor kan de klant zijn aankoop doen wanneer hij wil, zonder zijn agenda te moeten aanpassen, en zonder tijdsdruk.

 

Een vernieuwend instrument

 

De site is ontworpen om de klantenervaring te optimaliseren en maakt het gemakkelijker om een nieuwe Porsche te kopen. Zodra de ideale auto gevonden is, heeft de bezoeker de keuze. Hij kan contact opnemen met de verkoper om meer informatie over het voertuig te krijgen. Of hij kan het voertuig bestellen door zich op de site in te schrijven en op een volledig beveiligde manier via kredietkaart een reserveringswaarborg te betalen. De auto wordt dan gereserveerd gedurende een overeengekomen periode om de koper in staat te stellen naar de concessie te gaan en de bestelbon te ondertekenen. Bovendien krijgen tweedehandsvoertuigen met het label Porsche Approved een gratis garantieverlenging van 12 maanden.

 

Het platform is dus een nieuw instrument ter ondersteuning van de traditionele verkoopkanalen, aangezien de Porsche Centre onmisbaar blijven in het proces van de afronding van de aankoop en het in bezit nemen van het voertuig. Het aankoopproces wordt dus door de klant in gang gezet, wat de follow-up vergemakkelijkt en de concessiehouders kostbare tijd bespaart, vooral bij het invullen van de gegevens. Dit staat garant voor een exclusieve en vlotte ervaring voor elke koper. Porsche België is de eerste onafhankelijke importeur die dit soort service aanbiedt.

 

Contacteer ons
Catherine Van Geel PR Manager, D'Ieteren - Porsche Belgium
Catherine Van Geel PR Manager, D'Ieteren - Porsche Belgium
Over Porsche

Press room Porsche Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden. Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.porsche.be. 

Profiel :

D'Ieteren Group:

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.

Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/

D'Ieteren:

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al meer dan 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy

© 2024 D'Ieteren Group SA/NV. Alle rechten voorbehouden.

Wettelijke Informatie :  https://www.dieteren.be/media/rx0pzkmh/wettelijke-informatie.pdf 

Porsche
Grand'route | Grote baan 395
1620 Drogenbos