Porsche Esports Cup Belgium 2021

Porsche Esports Cup Belgium 2021

Van de realiteit naar een virtuele race-ervaring

In de Belgische Porsche Centra loopt van 4 september tot 21 november een groots opgezette roadshow die een unieke simulatorervaring biedt. 

Porsche stapt in de esports wereld met de eerste editie van de Esports Cup België.

Esports, staat voor een competitie van videospelletjes en wint wereldwijd – ook in België – aan populariteit. Niet alleen het aantal spelers neemt explosief toe, er zijn ook steeds meer fans die deze discipline volgen.

Daarom heeft Porsche besloten om zich ook toe te leggen op esports zodat klanten en toekomstige "fans" de kans krijgen om hun passie van dichtbij te beleven. Dit initiatief past in een heuse roadshow waarbij de verschillende Porsche Centra een sessie op een hoogtechnologische simulator aanbieden.

Porsche geeft hiermee aan dat het een nieuwe en vooral jongere doelgroep wil aanspreken door zich toegankelijker op te stellen. De link tussen de virtuele wereld van esports en de echte wereld van een Porsche Centre komt tot uiting in een unieke showroomervaring, die het actuele Porsche-gamma en een virtueel circuit op één locatie samenbrengt.

Het circuit van Spa-Francorchamps, dat dit jaar zijn 100-jarig bestaan viert, werd uiteraard gekozen voor de simulatorervaring aan het stuur van een Porsche 911 RSR. De keuze voor deze 911 is niet onbelangrijk, want Porsche hoopt eind juli met dit model een derde opeenvolgende overwinning in de 24 uur van Spa te behalen.  

Dit najaar zal in elk per Porsche Centre één winnaar uit de bus komen en die zal het in een virtuele wedstrijd opnemen tegen de winnaars van de andere Porsche Centres. In een volgende fase zal de laureaat - in samenwerking met Red Bull - van de echte racerij kunnen proeven.

Sensaties gegarandeerd!

De lanceringsparty van de Esports Cup Belgium vond plaats op 12 juli in de Indoor Karting van Waver waar ook tal van bekende gasten aanwezig waren.

Fotos : © Geoffrey Meuli

 

 

 

 

Contacteer ons
Catherine Van Geel PR Manager, D'Ieteren - Porsche Belgium
Catherine Van Geel PR Manager, D'Ieteren - Porsche Belgium
Over Porsche

Press room Porsche Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden. Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.porsche.be. 

Profiel :

D'Ieteren Group:

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.

Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/

D'Ieteren:

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al meer dan 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy

© 2024 D'Ieteren Group SA/NV. Alle rechten voorbehouden.

Wettelijke Informatie :  https://www.dieteren.be/media/rx0pzkmh/wettelijke-informatie.pdf 

Porsche
Grand'route | Grote baan 395
1620 Drogenbos