Porsche stelt zijn eerste Heritage Design-model voor

Porsche stelt zijn eerste Heritage Design-model voor

Een eerbetoon aan traditie: de editie 911 Targa 4S Heritage Design

Een state of the art 911 met designelementen uit de vijftiger en vroege zestiger jaren: Porsche stelt de editie 911 Targa 4S Heritage Design voor als de eerste van vier verzamelaarsmodellen die voortvloeien uit de strategie Heritage Design. Historisch koetswerk en interieurdesign werden opnieuw geïnterpreteerd en gecombineerd met de laatste technologie in een exclusieve speciale editie van Porsche Exclusive Manufaktur. Die is nu bestelbaar en zal bij de dealers beschikbaar zijn vanaf de herfst in 2020. De editie beperkt zich tot 992 exemplaren en is een knipoog naar de interne afkorting van de modelreeks. Samen met de introductie van de speciale editie zullen er een selectie interieurelementen beschikbaar zijn als onderdeel van het Heritage Design Pack voor alle huidige 911-modellen. Porsche Design heeft een hoogwaardige stopwatch gecreëerd, eveneens een limited edition, exclusief voor de koper van het verzamelaarsmodel.

 

“Met de Heritage Design-modellen halen we bij klanten en fans herinneringen aan de jaren 50, 60, 70 en 80 naar boven. Geen enkel merk weet deze elementen zo goed te vertalen naar vandaag als Porsche. Op deze manier vervullen we de wensen van onze klanten. Met de exclusieve speciale edities richten we een nieuwe productlijn op die staat voor de lifestyledimensie in onze productstrategie”, zegt Oliver Blume, voorzitter van de raad van bestuur van Porsche AG.

 

Exclusief lakwerk in Cherry Metallic en vier andere beschikbare koetswerkkleuren met gouden logo’s creëren een authentieke look in de stijl van de jaren 50. Het koetswerk van de editie 911 Targa 4S Heritage Design wordt gekenmerkt door een hoogwaardige witte lak met een historisch design. Opvallend zijn de speervormige grafische motorsportelementen op de voorvleugels. Deze 'speren' herinneren aan de begindagen van de Porsche-motorsport. Een ander highlight is het Porsche Heritage-embleem op het bagagerooster, met een ontwerp dat doet denken aan de Porsche 356-badge die destijds werd toegekend bij het bereiken van de 100.000 km-markering. Het kwaliteitszegel uit het verleden - met een moderne twist - zal de achterkant van alle vier Porsche Heritage Design-modellen sieren. Een andere verbinding tussen heden en verleden maakt het historische Porsche-embleem uit 1963 op de motorkap, het stuur, de wielnaafafdekkingen en de autosleutel. Het is ook gestanst terug te vinden op de hoofdsteunen en het sleuteletui, naast de standaard exclusief ontworpen 20/21-duimsvelgen Carrera en de remklauwen in Black Classic-look.

 

Het interieur is eveneens een eerbetoon aan het verleden: het exclusieve tweekleurige lederen interieur combineert Bordeaux Red-leder met OLEA Club-leder in Atacama Beige of Black-leder met OLEA Club-leder in Atacama Beige. Het gebruik van ribfluweel op stoelen en deurbekledingen verwijst naar de terugkeer van een materiaal dat al in de Porsche 356 werd gebruikt. Hierdoor wordt de tijdgeest en mode van de jaren vijftig opnieuw leven ingeblazen. De toerenteller en stopwatch in een klassieke look met groene verlichting onderstrepen het emotieve karakter van het concept op dezelfde manier als de geperforeerde hemelbekleding in microvezelstof en uitgebreide Exclusieve Manufaktur-lederafwerking. Een metalen badge op het sierpaneel van het dashboard visualiseert het individuele nummer van de beperkte editie.

 

Het eerste Heritage Design-model is gebaseerd op de nieuwe 911 Targa van de 992-generatie die slechts enkele dagen geleden werd geïntroduceerd. Hij is uitgerust met de nieuwste technologieën voor chassis, rijhulpsystemen en infotainment. Hij wordt aangedreven door een 331 kW (450 pk) biturbomotor. Gecombineerd met een achtversnellingsbak met dubbele koppeling kan de hightech boxermotor een maximumsnelheid van meer dan 304 km/u bereiken en accelereert de 911 Targa (met Launch Control) van 0 naar 100 km/u in minder dan 3,6 seconden.

 

Porsche Heritage Design-strategie: klassieke designelementen herinterpreteren

De Heritage Design-modellen benadrukken de ‘lifestyledimensie’ die bijzonder emotieve concepten vertegenwoordigt binnen de productstrategie van Porsche. Hier herinterpreteren de designafdeling ‘Style Porsche’ en Porsche Exclusive Manufaktur iconische 911-modellen en -interieurs van de jaren 50 tot 80 en brengen ze typische kenmerken ervan weer tot leven. Het Heritage Design-pack voor de 911 Speedster uit 2019 bood opzettelijk een voorsmaakje van deze strategie. Porsche zal nu om de zoveel tijd in totaal vier speciale editie-modellen in beperkte oplagen produceren.

 

Stopwatch editie 911 Targa 4S Heritage Design: het horloge dat bij de auto past

Porsche Design heeft exclusief voor eigenaren van de limited edition een hoogwaardig uurwerk gecreëerd: het stopwatch editie 911 Targa 4S Heritage Design. Dit mechanische horloge heeft een elegant en strak design en wordt, net als de auto, beperkt tot 992 exemplaren. In veel van de details lieten de ontwerpers zich inspireren door de legendarische Porsche 356 en iconische Porsche 911 Targa: bijvoorbeeld het ontwerp van de wijzerplaat met zijn witte secondewijzer en Phosphorus Green-ringen is gebaseerd op de snelheidsmeter en toerenteller van de wagens. De uurwijzers zijn ontworpen in de typerende Porsche-typografie. De armband is gemaakt van het authentieke interieurleder van Porsche. Het gegaufreerde ‘911’ is een extra eerbetoon aan de iconische sportwagen.

Contacteer ons
Over Porsche

Press room Porsche Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden. Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.porsche.be. 

Profiel :

D'Ieteren Group:

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.

Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/

D'Ieteren:

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al meer dan 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy

© 2024 D'Ieteren Group SA/NV. Alle rechten voorbehouden.

Wettelijke Informatie :  https://www.dieteren.be/media/rx0pzkmh/wettelijke-informatie.pdf 

Porsche
Grand'route | Grote baan 395
1620 Drogenbos