Porsche tegen Vaillant In Le Mans

 

  • Porsche biedt weerwerk aan Vaillant in het nieuwe album van de beroemdste gemotoriseerde strip. 
  • André Lotterer, al drie keer winnaar in Le Mans, schittert opnieuw aan het stuur van de 919 Hybrid. 
  • Album verschijnt op 2 juni.

Michel Vaillant is terug! Dit keer staat hij aan de start van de 24 Uur van Le Mans, aan het stuur van een Vaillante-Rebellion en die net als twee andere ‘echte’ LMP2-prototypes (Oreca-Gibson) deel uitmaakt van het Zwitserse team. Die wagens zullen worden bestuurd door Nelson Piquet Jr-Mathias Beche-David Heinemeier Hansson (op de #13) en Nicolas Prost-Bruno Senna-Julien Canal (op de #31). 

“Dit is het 13de album dat Le Mans als decor zal hebben”, stelt Philippe Graton, zoon van de beroemde auteur Jean Graton en nu co-scenarist van de strips, samen met Denis Lapiere. “Sinds ‘De Grote Match’ (1958) tot ’24 Uur onder invloed’ (2007) heeft Michel Vaillant altijd graag in Le Mans gereden. En uiteraard is dit een heel symbolisch cijfer, want het was ook in Le Mans dat ‘De 13 aan de start’ stond. Dat zal trouwens ook dit jaar het geval zijn, want op ons verzoek heeft de ACO opnieuw de toelating gegeven om dit mysterieuze startnummer aan één van de twee Vaillante-Rebellion toe te kennen.” 

Porsche is er bij 

Le Mans, daar draait het sinds enkele jaren om de nieuwe hybride-technologieën die door grote constructeurs als Porsche worden ontwikkeld. De titelverdediger staat met twee 919 Hybrid aan de start. Eén van die bolides wordt toevertrouwd aan André Lotterer, drievoudig winnaar van de etmaalrace. Hij maakt ook deel uit van de verhaallijn van het nieuwe Le Mans-album. 

“Het is echt een hele eer voor mij om deel uit te maken van een stripalbum van Michel Vaillant”, stelt een verrukte André Lotterer. “In tegenstelling tot heel wat fans van de autosport is mijn passie voor de sport niet door het lezen van de albums van Michel Vaillant ontstaan. Dankzij mijn vader Henri kon ik immers alles van heel nabij en in het echt meemaken! Toch maakt Michel Vaillant al sinds altijd deel uit van mijn leven. Ik ben trouwens van plan om op een dag alle albums op de kop te tikken en ze te lezen wanneer ik er zin in heb. Michel Vaillant is een mythe voor mij. Ik heb zelfs de indruk dat de autosport er anders zou uitzien mocht hij er niet zijn. Dat ik nu deel mag uitmaken van de rijders die in de strip werden opgenomen, met legendes als een Fangio bijvoorbeeld, dat is gewoonweg enorm!” 

Revanche nemen 

Tijdens een voorstelling in Brussel gaf de meest Belgische aller Duitse rijders ook blijk van een bijzondere gave om de geluiden van de nieuwe hybridewagens na te doen, wagens die 

nu deel uitmaken van het startveld van het wereldkampioenschap uithouding (WEC) en de 24 Uur van Le Mans. De Porsche-rijder zei ook dat hij het scenario van het nieuwe Michel Vaillant-album ook wel kon smaken, hoewel… “Als rijder had ik uiteraard liever gezien dat ik op het eind de wedstrijd win!”, stelde hij lachend. “Maar ik ben wel vast van plan dat recht te zetten tijdens de volgende ‘echte’ editie, op 17 en 18 juni…”

Contacteer ons
Over Porsche

Profiel van de groep

D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen op internationaal niveau, alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen zich kunnen ontwikkelen als marktleider in hun sector of in hun regio's. De Groep heeft momenteel drie activiteiten die opgebouwd werden rond sterke merken:

  • D'Ieteren Automotive verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het is de grootste autoverdeler in België, met een marktaandeel van ongeveer 21% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,4 miljard EUR en 113,0 miljoen EUR in 2018.
  • Belron (voor 54,10% eigendom) streeft een duidelijke doelstelling na: “het verschil maken door de problemen van klanten met veel zorg op te lossen”. Belron is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing. De onderneming is actief in 35 landen, via volle dochterondernemingen en franchises, met marktleidende merken – zoals Carglass®, Safelite® en Autoglass®. Daarnaast beheert Belron voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeringsklanten. De onderneming breidde haar diensten ook uit tot de sector van de herstelling en vervanging van voertuig- en woningschade. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,8 miljard EUR en 225,7 miljoen EUR in het boekjaar 2018.
  • Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 115 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 174,1 miljoen EUR en 28,6 miljoen EUR in 2018. 

Porsche
Grand'route | Grote baan 395
1620 Drogenbos