Porsche zet zijn elektrische campagne voort met een nieuwe variant van de Taycan

Porsche zet zijn elektrische campagne voort met een nieuwe variant van de Taycan

Wereldpremière van de Cross Turismo: de allrounder onder de elektrische sportwagens

Porsche heeft vandaag de Taycan Cross Turismo aan het publiek voorgesteld met een virtuele wereldpremière. De sportwagenfabrikant breidt het productgamma van zijn eerste volledig elektrische sportwagenreeks uit met de toevoeging van deze veelzijdige offroad versie en zet zo zijn systematisch streven naar duurzame mobiliteit voort. Net als de Taycan sportberline, beschikt de Taycan Cross Turismo over een innovatieve elektrische aandrijving met 800-volt architectuur. Het nieuwe hightech onderstel met vierwielaandrijving en adaptieve luchtvering zorgt ook offroad voor een compromisloze dynamiek. Zesendertig millimeter meer hoofdruimte voor de passagiers achterin en meer dan 1.200 liter laadcapaciteit, geladen via de grote achterklep achteraan, maken van de Cross Turismo een echte allrounder.

 

"In 2019 gaven we een belangrijk signaal met het debuut van onze eerste volledig elektrische sportwagen", zei Oliver Blume, voorzitter van de raad van bestuur van Porsche AG, bij de wereldpremière van de nieuwe, nog veelzijdigere variant. "Wij zien onszelf als pioniers op het gebied van duurzame mobiliteit: tegen 2025 zal de helft van alle nieuwe voertuigen die wij zullen leveren een geëlektrificeerde aandrijving hebben – ofwel volledig elektrisch ofwel plug-inhybride. In 2020 had een op de drie van alle voertuigen die we in Europa hebben afgeleverd een elektrische aandrijving. De toekomst is aan elektrische mobiliteit. Met de Taycan Cross Turismo zetten we opnieuw een grote stap in die richting."

 

Vanaf het begin een volledige Cross Turismo-reeks

Vier varianten van de Taycan Cross Turismo zijn onmiddellijk beschikbaar bij de lancering. De Performance Battery Plus, met een totale capaciteit van 93,4 kWh, is altijd standaard gemonteerd. De modellenreeks omvat:

 

  • De Taycan 4 Cross Turismo met 280 kW (380 pk), overboostvermogen met Launch Control 350 kW (476 pk), acceleratie 0-100 km/u in 5,1 seconden, topsnelheid 220 km/u, rijbereik (WLTP) 389 – 456 km
  • De Taycan 4S Cross Turismo met 360 kW (490 pk), overboostvermogen met Launch Control 420 kW (571 pk), acceleratie 0-100 km/u in 4,1 seconden, topsnelheid 240 km/u, rijbereik (WLTP) 388 – 452 km
  • De Taycan Turbo Cross Turismo met 460 kW (625 pk), overboostvermogen met Launch Control 500 kW (680 pk), acceleratie 0-100 km/u in 3,3 seconden, topsnelheid 250 km/u, rijbereik (WLTP) 395 – 452 km
  • De Taycan Turbo S Cross Turismo met 460 kW (625 pk), overboostvermogen met Launch Control 560 kW (761 pk), acceleratie 0-100 km/u in 2,9 seconden, topsnelheid 250 km/u, rijbereik (WLTP) 388 – 419 km.

 

Het hightech onderstel met vierwielaandrijving en adaptieve luchtvering is standaard op alle vier de modellen. Het optionele Offroad Design Package verhoogt de bodemvrijheid met 30 mm. Dit betekent dat met de Cross Turismo ook op veeleisend offroad terrein kan worden gereden. De standaard Gravel Mode verbetert de geschiktheid van het nieuwe model voor het rijden op ruwe wegen.

 

Qua uiterlijk sluit de Taycan Cross Turismo nauw aan bij de Mission E Cross Turismo conceptstudie die op het Autosalon van Genève in 2018 werd gepresenteerd: zijn silhouet wordt bepaald door de naar achteren toe aflopende, sportieve daklijn - door de Porsche-ontwerpers een flyline genoemd. De offroad designelementen omvatten wielkastranden, unieke lagere voor- en achterschorten en zijdrempels. Als onderdeel van het offroad designpakket heeft de Cross Turismo speciale elementen op de hoeken van de voor- en achterbumpers en aan de uiteinden van de drempels. Die zorgen voor een opvallende buitenkant en bieden ook bescherming tegen steenslag.

 

Sportieve accessoires: nieuwe achterdrager en Porsche e-bikes

Speciaal voor de Taycan Cross Turismo heeft Porsche een achterdrager voor maximaal drie fietsen ontwikkeld die de norm zet op het gebied van omvang en bediening. Die kan universeel worden gebruikt voor verschillende soorten fietsen. Een van de nieuwigheden is dat de achterklep kan worden geopend, zelfs wanneer de achterdrager geladen is. Porsche stelt tegelijkertijd twee hoogwaardige e-bikes voor – de eBike Sport en de eBike Cross. Met hun tijdloze design en hun krachtige en duurzame aandrijftechnologie zijn ze perfect afgestemd op de Taycan Cross Turismo.

 

Marktintroductie

De Taycan Cross Turismo komt in de zomer op de markt. De prijzen in België beginnen bij 96.870,18 euro (inclusief 21% BTW en landspecifieke uitrusting).

 

Hightech uitstraling voor een hightech voertuig

De wereldpremière van de nieuwe Porsche Taycan Cross Turismo vond plaats in de Hyperbowl Studio in het Trade Fair Center van München. In deze spectaculaire nieuwe studio komen de werelden van film en werkelijkheid samen: een gebogen ledmuur van 270 graden, 40 meter lang en 5,5 meter hoog, wordt gecombineerd met een ledplafond voor een schermoppervlak van 478 vierkante meter met 70 miljoen pixels. De wereldpremière werd uitgezonden op newstv.porsche.com. Het kan daar op elk moment bekeken worden.

Over Porsche

Press room Porsche Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden. Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.porsche.be. 

Profiel :

D'Ieteren Group:

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.

Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/

D'Ieteren:

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al meer dan 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy

© 2024 D'Ieteren Group SA/NV. Alle rechten voorbehouden.

Wettelijke Informatie :  https://www.dieteren.be/media/rx0pzkmh/wettelijke-informatie.pdf 

Porsche
Grand'route | Grote baan 395
1620 Drogenbos