Ruim baan voor de Porsche Sprint Trophy Benelux !

Ruim baan voor de Porsche Sprint Trophy Benelux !

  • De Porsche Sprint Challenge Benelux wordt de Porsche Sprint Trophy Benelux
  • Een kampioenschap dat meer dan ooit aan gentlemen drivers en jonge talenten is gewijd
  • Iconische circuits in de Benelux, voor intense meetings

Zeg niet langer Porsche Sprint Challenge Benelux, maar wel Porsche Sprint Trophy Benelux! Na een eerste bemoedigende editie in 2020 keert het kampioenschap georganiseerd door The Driving Force in 2021 terug onder een nieuwe naam. Maar dat is niet de enige wijziging! Het format werd onder handen genomen, om zo op de beste circuits van de Benelux voor nog intensere meetings te zorgen. Het maakt deze op jonge talenten, rookies en gentlemen drivers gerichte competitie alleen maar nog interessanter.

 

Concreet komt het er op neer dat er vijf raceweekends in de Benelux worden georganiseerd: één in Zolder, twee in Zandvoort en twee in Spa-Francorchamps. “De twee sprintraces van 30 minuten en de mini-endurance van 55 minuten worden behouden”, stelt Olivier Aerts, Series Manager van het kampioenschap. “Alle meetings lopen over twee dagen. Dat laat ons toe om een strakke timing aan te houden, waarbij voor niet minder dan 200 minuten track time wordt gezorgd. Een ideaal format, zowel om de kosten laag te houden als om de gentlemen drivers – die meestal over een drukke professionele agenda beschikken – de kans te geven om volop van hun passie te genieten.”

 

Het startveld bestaat nog steeds uit twee klassen: de Clubsport Division voor de Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport van de eerste en tweede generatie, en de Cup Division, waarin de Porsche 911 GT3 Cup 991 Gen I en Gen II het tegen elkaar opnemen. De betrouwbaarheid van deze bolides is ondertussen legendarisch en door hun vermogen en uitstekende wegligging zorgen ze bij de rijders voor een opwindend racegevoel. “Voor jongeren of rookies in de autosport is deze categorie een uitstekende leerschool om de knepen van het racevak onder de knie te krijgen”, benadrukt Olivier Aerts. “Achteraf kunnen ze verder de treden van de Porsche Motorsport piramide beklimmen, en zich toeleggen op de Porsche Carrera Cup Benelux.”

 

De organisatoren voeren de begrippen fun en amusement ook hoog in het vaandel. “We willen zowel op als naast de baan voor plezier zorgen”, gaat Olivier verder. “Tijdens elk weekend worden onze leden ontvangen in de Porsche Hospitality, een plek waar teams en rijders de innerlijke mens kunnen sterken, en hun partners in de best mogelijke omstandigheden kunnen ontvangen.”

 

Dat belooft! Nu is het enkel nog wachten tot het weekend van 8 en 9 mei, wanneer in Zolder, in het kader van het New Race Festival, de Porsche Sprint Trophy Benelux 2021 van start gaat. Daarna trekken we richting Zandvoort, twee keer naar Spa-Francorchamps, waarna de finale in Zandvoort wordt afgewerkt.

 

Kalender 2021 Porsche Sprint Trophy Benelux

 

8-9 mei: New Race Festival, Zolder

22-23 mei: Pinksterraces, Zandvoort

9-10 juli: 25 Hours Fun Cup, Spa-Francorchamps

25-26 september: FrancoSpeed, Spa-Francorchamps

16-17 oktober: Finaleraces, Zandvoort

Contacteer ons
Over Porsche

Press room Porsche Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden. Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.porsche.be. 

Profiel :

D'Ieteren Group:

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.

Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/

D'Ieteren:

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al meer dan 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy

© 2023 D'Ieteren Group SA/NV. Alle rechten voorbehouden.

Wettelijke Informatie :  https://www.dieteren.be/media/rx0pzkmh/wettelijke-informatie.pdf 

Porsche
Grand'route | Grote baan 395
1620 Drogenbos