Ruim baan voor de Porsche Sprint Trophy Benelux !

Ruim baan voor de Porsche Sprint Trophy Benelux !

  • De Porsche Sprint Challenge Benelux wordt de Porsche Sprint Trophy Benelux
  • Een kampioenschap dat meer dan ooit aan gentlemen drivers en jonge talenten is gewijd
  • Iconische circuits in de Benelux, voor intense meetings

Zeg niet langer Porsche Sprint Challenge Benelux, maar wel Porsche Sprint Trophy Benelux! Na een eerste bemoedigende editie in 2020 keert het kampioenschap georganiseerd door The Driving Force in 2021 terug onder een nieuwe naam. Maar dat is niet de enige wijziging! Het format werd onder handen genomen, om zo op de beste circuits van de Benelux voor nog intensere meetings te zorgen. Het maakt deze op jonge talenten, rookies en gentlemen drivers gerichte competitie alleen maar nog interessanter.

 

Concreet komt het er op neer dat er vijf raceweekends in de Benelux worden georganiseerd: één in Zolder, twee in Zandvoort en twee in Spa-Francorchamps. “De twee sprintraces van 30 minuten en de mini-endurance van 55 minuten worden behouden”, stelt Olivier Aerts, Series Manager van het kampioenschap. “Alle meetings lopen over twee dagen. Dat laat ons toe om een strakke timing aan te houden, waarbij voor niet minder dan 200 minuten track time wordt gezorgd. Een ideaal format, zowel om de kosten laag te houden als om de gentlemen drivers – die meestal over een drukke professionele agenda beschikken – de kans te geven om volop van hun passie te genieten.”

 

Het startveld bestaat nog steeds uit twee klassen: de Clubsport Division voor de Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport van de eerste en tweede generatie, en de Cup Division, waarin de Porsche 911 GT3 Cup 991 Gen I en Gen II het tegen elkaar opnemen. De betrouwbaarheid van deze bolides is ondertussen legendarisch en door hun vermogen en uitstekende wegligging zorgen ze bij de rijders voor een opwindend racegevoel. “Voor jongeren of rookies in de autosport is deze categorie een uitstekende leerschool om de knepen van het racevak onder de knie te krijgen”, benadrukt Olivier Aerts. “Achteraf kunnen ze verder de treden van de Porsche Motorsport piramide beklimmen, en zich toeleggen op de Porsche Carrera Cup Benelux.”

 

De organisatoren voeren de begrippen fun en amusement ook hoog in het vaandel. “We willen zowel op als naast de baan voor plezier zorgen”, gaat Olivier verder. “Tijdens elk weekend worden onze leden ontvangen in de Porsche Hospitality, een plek waar teams en rijders de innerlijke mens kunnen sterken, en hun partners in de best mogelijke omstandigheden kunnen ontvangen.”

 

Dat belooft! Nu is het enkel nog wachten tot het weekend van 8 en 9 mei, wanneer in Zolder, in het kader van het New Race Festival, de Porsche Sprint Trophy Benelux 2021 van start gaat. Daarna trekken we richting Zandvoort, twee keer naar Spa-Francorchamps, waarna de finale in Zandvoort wordt afgewerkt.

 

Kalender 2021 Porsche Sprint Trophy Benelux

 

8-9 mei: New Race Festival, Zolder

22-23 mei: Pinksterraces, Zandvoort

9-10 juli: 25 Hours Fun Cup, Spa-Francorchamps

25-26 september: FrancoSpeed, Spa-Francorchamps

16-17 oktober: Finaleraces, Zandvoort

Contacteer ons
Over Porsche

Profiel van de groep

D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen op internationaal niveau, alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen zich kunnen ontwikkelen als marktleider in hun sector of in hun regio's. De Groep heeft momenteel drie activiteiten die opgebouwd werden rond sterke merken:

  • D'Ieteren Automotive verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het is de grootste autoverdeler in België, met een marktaandeel van ongeveer 21% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,4 miljard EUR en 113,0 miljoen EUR in 2018.
  • Belron (voor 54,10% eigendom) streeft een duidelijke doelstelling na: “het verschil maken door de problemen van klanten met veel zorg op te lossen”. Belron is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing. De onderneming is actief in 35 landen, via volle dochterondernemingen en franchises, met marktleidende merken – zoals Carglass®, Safelite® en Autoglass®. Daarnaast beheert Belron voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeringsklanten. De onderneming breidde haar diensten ook uit tot de sector van de herstelling en vervanging van voertuig- en woningschade. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,8 miljard EUR en 225,7 miljoen EUR in het boekjaar 2018.
  • Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 115 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 174,1 miljoen EUR en 28,6 miljoen EUR in 2018. 

Porsche
Grand'route | Grote baan 395
1620 Drogenbos