Titelstrijd van de Porsche Carrera Cup Benelux wordt beslecht tijdens finale van DTM 2022 op Hockenheim

Titelstrijd van de Porsche Carrera Cup Benelux wordt beslecht tijdens finale van DTM 2022 op Hockenheim

  • Harry King versus Glenn van Parijs en Ghislain Cordeel in de eindstrijd van de snelste merkencup van de Benelux
  • Heel wat nieuwkomers voor een schitterende laatste meeting van het seizoen

 

Hockenheim is de plaats van afspraak voor de allerlaatste meeting van een bijzonder geslaagde editie 2022 van de Porsche Carrera Cup Benelux. De snelste merkencup van de Benelux racet er uiteraard tweemaal, eenmaal op zaterdag en eenmaal op zondag over 30 minuten plus één ronde en na afloop kennen we de laatste winnaars van het seizoen en uiteraard de kampioenen 2022. Vooraan gaat de eindstrijd tussen drie rijders van drie verschillende formaties, met name Harry King (Revs Motorsport), Glenn van Parijs (NGT Racing) en Ghislain Cordeel (Team GP Elite). Opvallend, er is niet alleen de sportieve strijd voor de zeges en de titel, maar ook heel wat jong talent komt dit weekend al een eerste maal van de competitie proeven met het oog op het seizoen 2023 en dat als levend bewijs van de sterke piramide van de Porsche-competities in de Benelux.

 

De strijd om de titel lijkt op het eerste gezicht een duel te worden tussen Harry King en Glenn van Parijs, maar mathematisch komt ook Ghislain Cordeel nog in aanmerking. In sport is alles mogelijk en de prijzen worden pas aan de meet uitgedeeld, dus houden we met alle scenario’s rekening. De drie rijders wisten dit seizoen ieder al minstens één race te winnen en zullen dus zaterdag en zondag onderling uitmaken wie de snelste Porsche 992 GT3 Cup-rijder van de Benelux wordt.

 

Achter hen zijn er nog eens elf rijders die in de categorie Pro uitkomen, allen met een eigen agenda. Laten we starten met het groepje rijders dat onderling zal uitmaken wie de dichtste ereplaatsen in de eindstand zal opeisen. We hebben het dan in eerste instantie over de teamgenoten bij #TeamPGZ by RedAnt Racing, Sam Dejonghe en Xavier Maassen, maar ook over de youngsters Rik Koen (Revs Motorsport) en Lucas van Eijndhoven (JW Raceservice), die bovendien ook nog eens in strijd zijn om de eerste plaats in het Rookie Championship. Noteren we dat ook Sebastian Freymuth (Huber Racing) terug zijn opwachting maakt.

 

Nieuwkomers zijn er ook en niet de minste… Zo komt Amaury Cordeel (Team GP Elite) naar Duitsland en hij is uiteraard de jongere broers van Ghislain Cordeel en de Belgische vertegenwoordiger in de FIA F2. Cordeel scoorde in Zandvoort en Monza niet minder dan veertien punten en probeert het nu dus in een auto met dak.

 

Er zijn echter nog broers, met name Flynt en Morris Schuring (beide Huber Racing), waarbij Flynt de kersverse kampioen in de Porsche Sprint Challenge Benelux is. Sacha Norden komt ook uit die competitie en pakte er enkele weken geleden de titel in de klasse voorbehouden aan de Porsche Cayman GT4.

 

Meteen het bewijs dat onze piramide werkt”, aldus Series Manager Olivier Aerts. “De rijders van de Porsche Sprint Challenge Benelux vergaren ervaring op en naast de piste en eens ze zich klaar voelen, kunnen ze in een gelijkaardige omgeving de stap naar de Porsche Carrera Cup Benelux zetten, terwijl ze misschien wel stiekem dromen om na een sterk resultaat in onze competitie ooit in de officiële kleuren van Porsche Motorsport te racen. Wij begeleiden hen op die tocht, onder meer voor wat de jonge rijders betreft, via onze talent pool.” ​ ​ ​

 

Ook de jonge Duitser Jan Seyffert (Kurt Ecke Motorsport) en de Zweed Robin Knutsson (WestCoast Racing) treden voor een eerste maal in de Porsche Carrera Cup Benelux aan.

 

Nog strijd in de strijd

 

Tom Boonen (#TeamPGZ by RedAnt Racing) en Didier Glorieux (Speedlover) vechten voor de laatste prijzen in Pro/Am. In de doorgaans felbevochten AM-klasse zien weer een mooi startveld, met uiteraard de kampioen Sébastien Lajoux (DUWO Racing), maar ook een stevig peloton dat strijdt om de ereplaatsen achter de Fransman: Joan Vinyes (Baporo Motorsport), Sven van Laere (JW Raceservice), Giovanni Scamardi (DUWO Racing), Ad Geerts (#TeamPGZ by RedAnt Racing) en Jeroen Kreeft (Revs Motorsport).

 

De vrije trainingen zijn er vrijdag om 10u30 en 16u45, terwijl de kwalificaties zaterdagochtend tussen 9u15 en 9u50 verreden worden. Racen doen we zaterdag om 18u20 en zondag om 17u10.

 

U kan alles live volgen via: www.carreracupbenelux.com of op de facebook streaming

 

Catherine Van Geel PR Manager, D'Ieteren - Porsche Belgium

 

Over Porsche

Press room Porsche Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden. Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.porsche.be. 

Profiel :

D'Ieteren Group:

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.

Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/

D'Ieteren:

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al meer dan 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy

© 2024 D'Ieteren Group SA/NV. Alle rechten voorbehouden.

Wettelijke Informatie :  https://www.dieteren.be/media/rx0pzkmh/wettelijke-informatie.pdf 

Porsche
Grand'route | Grote baan 395
1620 Drogenbos